ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Super League Interwetten: Οι value ομάδες και σε ποιες άξιζε να ποντάρουμε over

Ο Περέα πανηγυρίζει γκολ στην αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Άρη
Ο Περέα πανηγυρίζει γκολ στην αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Άρη INTIME SPORTS

Η διακοπή λόγω εορτών στη Super League Interwetten δίνει μια καλή αφορμή για να γίνει ένας μίνι στοιχηματικός απολογισμός και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το υπόλοιπο πρωταθλήματος. Ποιες ήταν οι value ομάδες, ποιες δεν έφεραν χασούρα. Τι έκανε το Big-5 και ποιοί έφεραν κέρδος στα over 2,5.

Είναι τα πράγματα όπως φαίνονται στον βαθμολογικό πίνακα της Super League Interwetten, ποιοί έχουν βελτιωθεί από πέρσι, πόσο έχουν αλλάξει οι Big-5; Αυτές τις απαντήσεις μπορείτε να τις βρείτε στην ανάλυση του πρώτου γύρου. Μια άλλη απορία που μπορεί να έχουν αρκετοί παίκτες του στοιχήματος είναι για το ποιά ή ποιές έχουν αποφέρει τα περισσότερα έσοδα. Εν ολίγοις ποιος έχει το υψηλότερο Yield.

Τι σημαίνει Yield

Πριν προχωρήσουμε στο συμπέρασμα, αρχικά οφείλουμε να γνωρίζουμε τι σημαίνει Yield. Ο όρος είναι οικονομικός και σχετίζεται με την καθαρή απόδοση της επένδυσης που έχουμε κάνει πάνω σε μια ομάδα ή ένα ενδεχόμενο. Η μετάφραση του είναι το καθαρό ποσό που έχουμε κερδίσει ή χάσει πάνω σε ένα συγκεκριμένο διάστημα που έχουμε ποντάρει σε μια ομάδα. Εάν το αποτέλεσμα προκύπτει άνω του μηδενός αυτό είναι κέρδος μας, ενώ ο αρνητικός συντελεστής σημαίνει απώλειες.

Πώς υπολογίζεται το Yield

Το Yield υπολογίζεται μ’ έναν απλό τρόπο. Διαιρούμε το καθαρό κέρδος ή τη χασούρα μας με το συνολικό ποντάρισμα και αυτό στη συνέχεια το πολλαπλασιάζουμε με το 100 ώστε να προκύψει το ποσοστό.

Παράδειγμα

Για να γίνει πιο αντιληπτό το τί σημαίνει Yield και πόσο χρήσιμο είναι στο στοίχημα για τους παίκτες, ας πάμε σ’ ένα παράδειγμα. Έστω ότι έχουμε ποντάρει 1 ευρώ σε δέκα ενδεχόμενα, σημαίνει πως έχουμε επενδύσει δέκα ευρώ. Από αυτά τα δέκα ευρώ είχαμε επιστροφή 30 ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι είχαμε καθαρό κέρδος 20 ευρώ (αφαιρείται το ποντάρισμά μας). Από την παραπάνω πράξη προκύπτει: 20 δια 10 επί 100: 200%. Στην περίπτωση που είχαμε απώλειες τότε ο δέκτης θα ήταν αρνητικός.

Οι ομάδες που έφεραν κέρδος

Με τα έως τώρα στοιχεία και εάν πάρουμε ως δεδομένο πως έχουμε ποντάρει από μια μονάδα στη νίκη όλων των ομάδων κάθε αγωνιστική, μονάχα τρεις θα μας είχαν αποφέρει κέρδος.

Super League Interwetten: Οι value ομάδες και σε ποιες άξιζε να ποντάρουμε over
INTIME SPORTS

Αρχικά, ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άγιαξ της Ηπείρου θα είχε αποφέρει στους παίκτες ένα εντυπωσιακό 92% Yield που είναι πολύ μεγάλο ποσοστό. Για να γίνει αντιληπτό, εάν κάποιος πόνταρε κάθε αγωνιστική μια μονάδα στον ΠΑΣ να κερδίζει, όχι μόνο θα είχε επιστραφεί το ποντάρισμά του, αλλά θα το είχε πάρει άλλη μια φορά στην τσέπη του. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει πληρώσει σε χαμηλότερη τιμή το 1.79 στο ματς με τον Βόλο (3-2), όπως και στο 1.87 στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό (3-0), αλλά καθοριστικές ήταν οι δύο νίκες με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Στην πρεμιέρα κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 1-0 και η μέση τιμή νίκης του ήταν στο 15.61, ενώ απέναντι στον Άρη στις 20/11 που τον σκόρπισε 5-0 το διπλό πλήρωνε κατά μέσο όρο 6.52.

Επίσης, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος η ομάδα των Ιωαννίνων είχε κερδίσει εντός τον Παναθηναϊκό (1-0) με τον άσο τότε να προσφέρεται στο 3.00 κατά μέσο όρο στη στοιχηματική αγορά. Ο Βόλος από την πλευρά του με μόλις τέσσερις νίκες έχει και αυτός θετικό Yield και μετά από 14 ματς, ένα λιγότερο από τον ΠΑΣ, έχει συντελεστή Yield 1%.

Ο Λάζαρος Λάμπρου πανηγυρίζει γκολ του ΟΦΗ κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ | 20 Δεκεμβρίου 2021
Ο Λάζαρος Λάμπρου πανηγυρίζει γκολ του ΟΦΗ κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ | 20 Δεκεμβρίου 2021 INTIME

Επίσης, ο ΟΦΗ έχει θετικό συντελεστή, στο 33,57%, καθώς ναι μεν έκανε 5 νίκες σε 14 αγώνες, ωστόσο αυτές ήταν σε υψηλές αποδόσεις με εξαίρεση το 1.76 κόντρα στον Ιωνικό (2-1) και αποκορύφωμα το 8.33 που πλήρωσε στο ματς με την ΑΕΚ (1-2).

Μαντί Καμαρά εναντίον Αουγκούστο
Μαντί Καμαρά εναντίον Αουγκούστο INTIME

Τι έκαναν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν μηδενικό Yield από την πλευρά τους. Κάτι που σημαίνει πως απλώς δεν είχε κάποιος χασούρα εάν είχε βασιστεί πάνω τους. Λογικό αποτέλεσμα εν πολλοίς, αφού πλήρωναν σε χαμηλότερες τιμές οι νίκες τους σε σύγκριση με τον ΠΑΣ. Κατά μέσο όρο ως τώρα στο πρωτάθλημα το ενδεχόμενο να κερδίζει ο Ολυμπιακός προσφέρεται στο 1.47. Ο ΠΑΟΚ έχει πιο υψηλό μέσο όρο μεν στο 1.97, ωστόσο έχει κερδίσει στις 9/15 φορές.

Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν στη διάρκεια του αγώνα με τον Ιωνικό | 20 Δεκεμβρίου 2021
Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν στη διάρκεια του αγώνα με τον Ιωνικό | 20 Δεκεμβρίου 2021 IN TIME SPORTS

Οριακά αρνητικός ο Άρης

Ο Άρης έχει καταγράψει πιο υψηλό μέσο όρο στις αποδόσεις υπέρ του, το 2.76 είναι μια αξιόλογη τιμή και καθόλου αδιάφορη για μια ομάδα, ωστόσο έχει κερδίσει ως τώρα στο πρωτάθλημα σε 8 περιπτώσεις. Εάν κάποιος πόνταρε κάθε αγωνιστική από μία μονάδα στον Άρη να κέρδιζε θα είχε Yield -3%, καθοριστική η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα που ο άσος ήταν στο 1.56 κατά μέσο όρο. Από εκεί και πέρα ο Άρης σε 2/4 περιπτώσεις που η νίκη του προσφερόταν κάτω από το 1.50 κέρδισε, στις άλλες δύο έφερε ισοπαλία (με ΟΦΗ και Απόλλωνα). Βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέψουμε και το διπλό στην Τούμπα που η τιμή νίκης του Άρη εκτιμήθηκε στο 5.04 κατά μέσο όρο στη στοιχηματική αγορά.

Οι Μαουρίσιο και Μακέντα χάνουν την ευκαιρία να σκοράρουν στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της Super League
Οι Μαουρίσιο και Μακέντα χάνουν την ευκαιρία να σκοράρουν στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και οι άλλοι

Από εκεί και πέρα ο συντελεστής Yield είναι ακόμα πιο χαμηλός. Η ΑΕΚ έχει -33% με 9/15 νίκες ως τώρα και μέση απόδοση 2.02. Καθοριστική η ήττα για τα παραπάνω δεδομένα από τον ΟΦΗ, που η Ένωση έχασε 1-2 και ο άσος πλήρωνε κατά μέσο όρο 1.34 και το διπλό 8.33. Εάν είχε κερδίσει και το ματς με τον Απόλλων Σμύρνης (2-2) που το διπλό προσφερόταν στο 1.51 τα δεδομένα για την Ένωση θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Ο Παναθηναϊκός έχει συντελεστή -44%, καθώς έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Με ένα ματς λιγότερο (14) μετράει επτά νίκες και μέση τιμή νίκης στο 2.84. Ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό έχει ο Παναιτωλικός με -41% Yield, καθώς η μέση τιμή νίκης του τιμάται στο 4.91. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Παναιτωλικός μπορεί να μετράει μόλις τέσσερις νίκες, αλλά οι δύο ήταν σε απόδοση 4.74 ( το 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο εκτός έδρας) και 4.69 (το 2-1 κόντρα στον Βόλο εκτός έδρας).

Ο Φερνάντες και ο Ρεγκατίν πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο
Ο Φερνάντες και ο Ρεγκατίν πανηγυρίζουν INTIME

Ποιος πληρώνει στο Over 2,5

Η πιο over 2,5 ομάδα στη Super League Interwetten είναι ο Βόλος. Το 86% των παιχνιδιών του έληξαν over 2,5 φέτος στο πρωτάθλημα, ήτοι τα 12/14 που έχει δώσει και το Yield εάν κάποιος πόνταρε μόνο στα over 2,5 στο ματς του Βόλου κάθε αγωνιστική θα ήταν 78,8%.

Από εκεί και πέρα ακολουθεί ο Ατρόμητος με ποσοστό σαφώς πιο χαμηλό, αλλά καθόλου αδιάφορο, το 22%. Το over 2,5 επαληθεύθηκε 9/15 φορές στα ματς της ομάδας του Περιστερίου με μέση τιμή το 2.21.

Θετικός ο συντελεστής του over 2,5 και στον Παναιτωλικό με 17%, ο οποίος είχε 11/15 over 2,5 και μέση τιμή το 2.24. Το ποσοστό θα μπορούσε να είναι πιο υψηλό, αλλά το 1-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα, το 2-0 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό αποδείχθηκαν καθοριστικά και ακολούθως η εντός έδρας νίκη κόντρα στον Απόλλωνα (1-0).

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός από την άλλη έχουν αρνητικό συντελεστή στο over 2,5 με -6% και -12% αντίστοιχα. Ο λόγος είναι πως και οι δύο έχουν χαμηλότερο μέσο όρο στο πρωτάθλημα ως τώρα στο over 2,5, ωστόσο τις φορές που έπρεπε να το επιβεβαιώσουν δεν το έκαναν όλες. Δέκα over 2,5 μετράει ο ΠΑΟΚ, 9 ο Ολυμπιακός.

TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΒΟΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ