BIG GAMES BET

Σκοράρει ο Ολυμπιακός, με υπομονή ο ΠΑΟΚ, ολοκληρώνει την υπέρβαση ο Άρης

Ο Κώστας Φορτούνης πριν την έναρξη του αγώνα με την Γκενκ για τα προκριματικά του Europa League 2023/24
Ο Κώστας Φορτούνης πριν την έναρξη του αγώνα με την Γκενκ για τα προκριματικά του Europa League 2023/24 INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για της ευρωπαϊκές ρεβάνς του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Μετά τη συγκλονιστική πρόκριση του Παναθηναϊκού μέσα στη Μασσαλία και τη σπουδαία νίκη της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ, σειρά παίρνουν απόψε ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης με στόχο να συνεχίσουν τις ελληνικές επιτυχίες στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός την περασμένη Πέμπτη, κέρδισε με 1-0 την Γκενκ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", χάρη στο πιο γρήγορο ερυθρόλευκο γκολ στα ευρωπαϊκά κύπελλα, το οποίο ήρθε από τον Κώστα Φορτούνη, στο 22ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης!

Χάρη σε αυτό το τέρμα, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Βέλγιο έχοντας το προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa League, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αποδόσεις της Stoiximan: Στο 1.72 να περάσουν οι "ερυθρόλευκοι", στο 2.12 η πρόκριση των Βέλγων.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ κατά διαστήματα έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλής έντασης και πρέσαρε την αμυντική γραμμή της Γκενκ, προκειμένου να κλέψει μπάλες στο αντίπαλο μισό και να δυσκολέψει το build up της. Ήταν πάντως φανερό πως ο Ολυμπιακός δεν είχε τις δυνάμεις και την ετοιμότητα για να αντέξει στο ίδιο τέμπο σε όλο το 90λεπτο.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η σαφώς πιο έτοιμη Γκενκ και στο δεύτερο ημίχρονο απείλησε σε δύο περιπτώσεις με την ισοφάριση, πιέζοντας κυρίως στις καθυστερήσεις. Βέβαια και ο Ολυμπιακός είχε με τη σειρά του το δοκάρι του Μπιελ, με το οποίο θα μπορούσε να κάνει το 2-0.

Σημειώνεται ότι η Γκενκ θα δώσει απόψε το έβδομο επίσημο παιχνίδι της, ενώ για τον Ολυμπιακό είναι μόλις το δεύτερο, επομένως υπάρχει μία σαφής διαφορά στο κομμάτι του αγωνιστικού ρυθμού. Η ομάδα του Βάουτερ Βράνκεν επικράτησε την Κυριακή, με 1-0 στο Μπριζ της Σερκλ, χάρη σε ένα αυτογκόλ (71'), χωρίς ωστόσο να πείσει με την εμφάνισή της.

Ο Βράνκεν πάντως κράτησε το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του επέστρεψαν στις νίκες μετά από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ο Βέλγος τεχνικός έκανε ροτέισον τεσσάρων παικτών στην ενδεκάδα, προστατεύοντας μεταξύ άλλων τον κορυφαίο μεσοεπιθετικό του, Μάικ Τρεζόρ, που στο "Καραϊσκάκης" ανέλαβε όλες τις στατικές φάσεις. Επίσης, έμεινε εντελώς εκτός αποστολής ο Αργεντινός χαφ Γκαλάρζα, άρα η συμμετοχή του για τη ρεβάνς κρίνεται αμφίβολη, ενώ δεδομένη θεωρείται ξανά η απουσία του αρχηγού Μπράιαν Χέινεν, ενός κομβικού παίκτη για την ανάπτυξη και τη συνοχή της Γκενκ.

Κλειδί ο έλεγχος του ρυθμού για τον Ολυμπιακό

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αναμένεται να στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην 11αδα, που χρησιμοποίησε και πριν επτά βράδια. Υπάρχουν ωστόσο και κάποια διλήμματα, αφού φαίνεται να διεκδικούν θέση βασικού ο Ελ Κααμπί και ο Μπιελ από τους Ελ Αραμπί και Καρβάλιο αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει επί βελγικού εδάφους για έκτη φορά. Στις προηγούμενες πέντε μετράει μία νίκη, το αξέχαστο 3-0 επί της Αντερλεχτ με το χατ τρικ του Κώστα Μήτρογλου και τέσσερις ήττες. Ασφαλώς, βασικό ζητούμενο για τους Πειραιώτες είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Η Γκενκ είναι ένα νεανικό, ενθουσιώδες και γρήγορο σύνολο, με ταχύτατους εξτρέμ, συνεπώς μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη αν βρει ανοιχτό γήπεδο.

Αντίθετα, όπως φάνηκε και στο Φάληρο, υστερεί σε ποιοτικά τελειώματα και δεν έχει την απαιτούμενη υπομονή απέναντι σε καλά οργανωμένες άμυνες. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Γκενκ απαρτίζεται από άπειρους στην ευρωπαϊκή σκηνή ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πολλές φορές παρασύρονται από το συναίσθημα και παίζουν περισσότερο με το ένστικτο και λιγότερο μέσα σε ένα οργανωμένο πλάνο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα διευκολύνει το έργο του, εφόσον καταφέρει και σκοράρει. Το ενδεχόμενο να επικεντρωθεί μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι, παίζοντας για 90 λεπτά άμυνα δεν είναι το καταλληλότερο σχέδιο απέναντι σε έναν ομολογουμένως ταλαντούχο αντίπαλο. Στο 1.50 στη Stoiximan το Over 0,5 γκολ των "ερυθρόλευκων". Αν προσθέσουμε και το Over 4,5 κόρνερ της Γκενκ, χτίζουμε ένα Bet Builder στη Stoiximan απόδοσης 2.35.

Οι Βέλγοι είναι υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν τη νίκη, άρα σίγουρα θα υπάρξουν κομμάτια του αγώνα που θα προσπαθήσουν να φέρουν την μπάλα κοντά στην εστία του Πασχαλάκη. Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη ρεβάνς με τη Σερβέτ, τα κόρνερ ήταν 11-0 υπέρ των Βέλγων, ενώ στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με την Εουπεν για την Jupiler League, η Γκενκ εκτέλεσε επτά κόρνερ.

Χωρίς υπερβολές και με συνέπεια ο ΠΑΟΚ

Για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στην Τούμπα τη Χάιντουκ Σπλιτ, στη ρεβάνς του 0-0 στις δαλματικές ακτές. Για τον ΠΑΟΚ είναι εξόχως σημαντικό να επιστρέψει φέτος στους ευρωπαϊκούς ομίλους, μετά τον περσινό απρόσμενο αποκλεισμό από τη Λέφσκι Σόφιας.

Επίσης, η μάχη του Δικεφάλου με τη Χάιντουκ είναι ιδιαιτέρως κομβική και για τη θέση της Ελλάδας στο UEFA Ranking, δεδομένου ότι η Κροατία μας ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, επομένως θα ήταν ιδανικό σενάριο ο ΠΑΟΚ να αφήσει τους Κροάτες με μία ομάδα λιγότερη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παρά το γεγονός ότι το ρόστερ του Δικεφάλου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, κατάφερε στον προηγούμενο γύρο και πέρασε το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, έστω κι αν χρειάστηκε να παίξει πάνω από 50 λεπτά με παίκτη λιγότερο στο παιχνίδι του Ισραήλ.

Η Χάιντουκ βέβαια, είναι ένα σαφώς πιο υψηλό εμπόδιο από την Μπεϊτάρ, κάτι που φάνηκε και την περασμένη Πέμπτη στο Σπλιτ, σε μία αναμέτρηση όπου η ομάδα του Ιβάν Λέκο είχε δύο δοκάρια.

Την Κυριακή, η Χάιντουκ έκανε το 3x3 στην κροατική λίγκα, αφού μετά τις νίκες επί της πρωταθλήτριας Ντινάμο Ζάγκρεμπ και της Ριέκα, κέρδισε με 3-0 εντός έδρας τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα. Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Μάρκο Λιβάγια, με δύο γκολ και ένα χαμένο πέναλτι.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ δεν είναι ο μόνος γνωστός παίκτης στο ελληνικό κοινό από το ρόστερ των Κροατών. Βασικό ρόλο επιτελούν επίσης ο άλλοτε χαφ του Ολυμπιακού, Οτζίτζα-Οφόε και ο πρώην στόπερ του Παναθηναϊκού Ζβόνιμιρ Σάρλια.

Οι τρεις προαναφερθέντες γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί Τούμπα και τι ατμόσφαιρα μπορούν να δημιουργήσουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος φυσιολογικά έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση σε απόδοση 1.50 στη Stoiximan, έναντι 2.62 της Χάιντουκ, δεδομένου ότι παίζει εντός έδρας.

Ο ΠΑΟΚ άλλωστε έχει στο παρελθόν το απόλυτο σε προκρίσεις κόντρα σε κροατικές ομάδες, σε δύο συνολικά νοκ άουτ. Το 2021/22 απέκλεισε τη Ριέκα στα πλέι-οφ του Conference League και το 2015/16 τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ στο β' προκριματικό γύρο του Europa League. Εξάλλου, το 2010/11 στον όμιλο του Europa League, είχε κερδίσει δύο φορές την Ντινάμο Ζάγκρεμπ με 1-0.

Το θετικό για τον Ράζβαν Λουτσέσκου είναι ότι έχει πλέον ανεβάσει στροφές ο Αλί Σαμάτα και πιθανότατα θα ξεκινήσει για πρώτη φορά βασικός στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Μπράντον Τόμας. Από εκεί και πέρα υπάρχει ερωτηματικό για το ποιος θα πλαισιώσει στους χαφ τον Τσιγγάρα. Στο Σπλιτ έπαιξε ο Φιλίπε Σοάρες, όμως αυτή τη φορά λογικά θα προτιμηθεί ένας εκ των Οζντόεφ ή Σβαμπ.

Ο Ρώσος νεοαποκτηθείς χαφ έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και το μόνο που απομένει είναι να εγκλιματιστεί καλύτερα στα θέλω του Ρουμάνου τεχνικού. Τέλος, σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι, δεν αποκλείεται να υπάρξει και μία αλλαγή στη μεσοεπιθετική γραμμή, αφού φανέλα βασικού διεκδικεί ο Τάισον.

Ο Λουτσέσκου γνωρίζει καλά πως η ομάδα του θα κληθεί να κάνει ένα παιχνίδι υπομονής και συνέπειας κόντρα στη Χάιντουκ. Ναι μεν η Τούμπα θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση, όμως ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να παρασυρθεί. Η αλήθεια είναι πως σε σχέση με πέρυσι, όπου πιάστηκε εντελώς... αδιάβαστος στα δύο παιχνίδια με τη Λέφσκι, φέτος είναι πολύ πιο προσεκτικός στο αμυντικό σκέλος και έχει ήδη κρατήσει το μηδέν στις δύο από τις τρεις επίσημες αναμετρήσεις του.

Το Under 2,5 είναι λογικό φαβορί στο 1.65 και μαζί με την πρόκριση του Δικεφάλου μας δίνει ένα καλοπληρωμένο Bet Builder σε απόδοση 2.60 στη Stoiximan.

Έτοιμος για την υπέρβαση ο Άρης

Την ελληνική τριπλέτα ολοκληρώνει ο Άρης, ο οποίος επίσης μπαίνει από θέση ισχύος στη ρεβάνς. Πριν το πρώτο παιχνίδι στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με την Ντιναμό Κιέβου, οι Ουκρανοί θεωρούνταν το απόλυτο φαβορί, όμως μετά το 1-0 της προηγούμενης Πέμπτης και κυρίως χάρη στην πειστικότατη εμφάνιση των "κίτρινων", τα δεδομένα άλλαξαν καθολικά. Πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα πλέι-οφ του Conference League, τον έχει ο Άρης στο 1.75 στη Stoiximan, ενώ το ενδεχόμενο η Ντιναμό να φτάσει στην ανατροπή προσφέρεται σε απόδοση 2.07.

Ο Άρης στα δύο παιχνίδια με την Αραράτ-Αρμενία προβλημάτισε με την απόδοσή του, όμως κόντρα στην ιστορική ομάδα της Ουκρανίας έκανε μία... προβολή στο μέλλον για τις πραγματικές του δυνατότητες, γεμίζοντας με αισιοδοξία τους φίλους της ομάδας.

Το συγκρότημα του Τόλη Τερζή ήταν εντυπωσιακά προσηλωμένο στο πλάνο του, "κλείδωσε" τα ατού της Ντιναμό, βρήκε γκολ με το πέναλτι του Πάλμα και έφτασε στο τέλος να αισθάνεται και μία πικρία για το γεγονός ότι δεν έχτισε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα, αφού στις καθυστερήσεις ο Μενέντες έχασε μία κραυγαλέα ευκαιρία, μέσα από τη μικρή περιοχή για το 2-0.

Όπως και να έχει, ο Άρης πέτυχε μία περήφανη νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται 92 θέσεις πιο ψηλά στο UEFA Ranking (58 έναντι 150) και σίγουρα πίστεψε ακόμη περισσότερο στις δυνάμεις του εν όψει του επαναληπτικού, ο οποίος φυσικά δεν θα διεξαχθεί στην Ουκρανία, αλλά σε ουδέτερο έδαφος, στο Βουκουρέστι.

Το αρνητικό νέο για τον Τόλη Τερζή ήταν ο τραυματισμός του Χούλιαν Κουέστα, που καθιστά τη συμμετοχή του εξαιρετικά αμφίβολη. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα επιστρατευτεί ο Λευτέρης Χουτεσιώτης για να υπερασπιστεί την εστία των "κίτρινων" στη Ρουμανία. Αντίθετα, ο Βλάντιμιρ Νταρίντα, που είχε υποστεί μία κάκωση ξεπέρασε το πρόβλημά του και θα δώσει κανονικά το "παρών".

Για τον Άρη η είσοδος σε έναν ευρωπαϊκό όμιλο είναι διαχρονικό απωθημένο, δεδομένου ότι έχει να γευτεί κάτι τέτοιο από τη σεζόν 2010/11. Η αλήθεια είναι πως στην κλήρωση στάθηκε άτυχος, αφού ακόμη και να περάσει την Ντιναμό Κιέβου στα πλέι-οφ θα αναμετρηθεί όπως όλα δείχνουν με την Μπεσίκτας. Η όρεξη πάντως ανοίγει τρώγοντας και αν ο Άρης ολοκληρώσει την υπέρβαση με τους Ουκρανούς, θα πάει στα δύο παιχνίδια με την τουρκική ομάδα με την ψυχολογία στα ύψη και χωρίς καμία πίεση.

Είναι προφανές πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αντίκτυπο και στο ποδόσφαιρο. Είδαμε την Ντιναμό Κιέβου να παρατάσσεται στη Θεσσαλονίκη με μοναδικό ξένο στην 11αδα της τον Νιγηριανό επιθετικό Μπενίτο, ενώ στον πάγκο της ήταν ένας ακόμη αλλοδαπός. Αυτό όμως δεν μειώνει καθόλου την επιτυχία του Άρη, διότι η Ντιναμό είναι ουσιαστικά η ραχοκοκαλιά της εθνικής Ουκρανίας, με παίκτες όπως ο πληθωρικός Γιαρμολένκο, οι πολύπειροι Σίντορτσουκ, Μπουγιάλσκι, ο θηριώδης γκολκίπερ Μπούστσαν, ο δεξιός μπακ Τίμτσικ και φυσικά ο ποιοτικός χαφ Σαπαρένκο.

Δεν είναι είναι λοιπόν καθόλου απλή υπόθεση για τους "κίτρινους" η ρεβάνς στο Βουκουρέστι. Απαιτείται ξανά μέγιστη συγκέντρωση, αυταπάρνηση, εξυπνάδα και καθαρό μυαλό στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Στη Θεσσαλονίκη το παιχνίδι σε ορισμένα σημεία έγινε αρκετά σκληρό, με τον Άρη να κάνει αρκετά φάουλ τακτικής για να ανακόψει την επιθετική δραστηριότητα της Ντιναμό.

Αυτό είχε ως συνέπεια ο ρέφερι της αναμέτρησης να δείξει επτά κίτρινες κάρτες, εκ των οποίων οι πέντε σε παίκτες των "κίτρινων". Πολύ πιθανό να φτάσουμε στα ίδια επίπεδα και στη ρεβάνς, δεδομένου μάλιστα ότι διαιτητής θα είναι ο άπειρος Ζεμπάστιαν Γκισάμερ. Ο 34χρονος Αυστριακός έχει διευθύνει φέτος και το Σέριφ – Μακάμπι Χάιφα για το β' προκριματικό γύρο του Champions League, δίνοντας εκεί πέντε κίτρινες. Βατό μοιάζει το line των 5,5 καρτών για το Over σε απόδοση 2.07 στη Stoiximan, με βάση πάντα τα όσα είδαμε στο πρώτο ματς του Άρη με την Ντιναμό Κιέβου.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BIG GAMES BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ