WEEKLY BET

Σκληρό καρύδι η Ζάλγκιρις, πιο... σκληρή η άμυνα του Ολυμπιακού για το 2.02

Σκληρό καρύδι η Ζάλγκιρις, πιο... σκληρή η άμυνα του Ολυμπιακού για το 2.02
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού μα τη Ζάλγκιρις στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της EuroLeague αλλά και τα υπόλοιπα σημαντικά ματς της Παρασκευής.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ για τη 10η αγωνιστική της EuroLeague και έχει ως στόχο να πετύχει για πρώτη φορά τρεις διαδοχικές νίκες στη φετινή διοργάνωση (21:15 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Στη διπλή αγωνιστική που προηγήθηκε, την περασμένη εβδομάδα, οι ερυθρόλευκοι παρά τα προβλήματα απουσιών, κέρδισαν αρχικά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι και εν συνεχεία τον βελτιωμένο Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλο, στο ΣΕΦ.

Ειδικά στο ματς με τη Μακάμπι, ο κόουτς Μπαρτζώκας είδε να τραυματίζεται ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και να αποβάλλεται ο Αλεκ Πίτερς. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός εμφάνισε αντοχές και με οδηγό την άμυνά του κράτησε τους Ισραηλινούς μόλις στους 74 πόντους.

Με τον Ερυθρό Αστέρα η ανάγνωση ήταν διαφορετική, καθώς οι νταμπλούχοι Ελλάδος πραγματοποίησαν την καλύτερή τους επιθετική εμφάνιση στη φετινή EuroLeague. Σημείωσαν 88 πόντους, έχοντας 43,3% από το τρίποντο, 50% εντός παιδιάς και 26 ασίστ (!), μοίρασαν δηλαδή 6,5 τελικές πάσες πάνω από τον μέσο όρο τους.

Επίσης, ο Πίτερς έγραψε ατομικό ρεκόρ καριέρας με 28 πόντους (5/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 6/6 βολές), παίζοντας 39 λεπτά, ο Αϊζέϊα Κάναν πρόσθεσε 15 με 4/7 τρίποντα και ο Μουσταφά Φαλ έκανε ακόμη ένα επιβλητικό double-double με 14 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ σε 33:34.

Το θετικό για τον κόουτς Μπαρτζώκα είναι ότι είδε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να επιστρέφουν στις προπονήσεις ο Σακίλ ΜακΚίσικ και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ. Αυτό σημαίνει ότι αμφότεροι σταδιακά θα επανενταχθούν στο ροτέισον και έτσι θα επανέλθει μία ισορροπία στις πεντάδες και θα επιμεριστεί καλύτερα το βάρος στους χρόνους. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παραμένει εκτός ο Γουίλιαμς-Γκος, ενώ ο νεοφερμένος από το Κάουνας, Ναζ Μήτρου-Λονγκ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στη EuroLeague όταν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος.

Στον αντίποδα, η Ζάλγκιρις έβαλε στοπ σε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών στη EuroLeague, κερδίζοντας την προηγούμενη Παρασκευή στον πόντο την Μπάγερν, στη Ζαλγκίριο-Αρένα. Το ματς ήταν συναρπαστικό. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με 73-72 χάρη σε τρίποντο του Σερτζ Ιμπάκα 29'' πριν το φινάλε. Ο τελευταίος λόγος όμως άνηκε στον Κίναν Έβανς, που σημείωσε το νικητήριο καλάθι (74-73) 10'' πριν το τέλος. Η Μπάγερν βέβαια είχε τη δική της ευκαιρία για τη νίκη, αλλά το buzzer-beater mid-range του Λεάντρο Μπολμάρο δεν βρήκε στόχο.

Είναι αλήθεια πως η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις δεν είναι η πιο ταλαντούχα που υπάρχει στη λίγκα. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να παραγνωρίσει το μαχητικό της πνεύμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν τη νίκη επί της Μπάγερν, η Ζάλγκιρις έχασε κυριολεκτικά στο όριο από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και στην παράταση από την Έφες στην Κωνσταντινούπολη. Είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό ότι και τα τέσσερα τελευταία ευρωπαϊκά ματς των Λιθουανών κρίθηκαν με διαφορές μέχρι τέσσερις πόντους.

Καθοριστικά match-ups θα είναι αυτά ανάμεσα στον Πίτερς και τον Σμιτς και τον Γουόκαπ με τον Έβανς. Αν σε αυτές τις επί μέρους μάχες ο Ολυμπιακός επικρατήσει θα έχει κάνει το αποφασιστικό βήμα για ακόμη μία νίκη.

Εξάλλου, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η μάχη των δύο πύργων, του Φαλ και του Λαουρίνας Μπιρούτις. Η Ζάλγκιρις είναι από τις λίγες ομάδες της λίγκας, που έχουν παίκτη στα κυβικά του Φαλ, τουλάχιστον υψομετρικά, διότι ο Γάλλος είναι σαφές πως υπερισχύει σε δύναμη και όγκο.

Από τα κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης θα είναι ασφαλώς και ο Ιγκνας Μπραζντέικις, που θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του και ίσως το παιχνίδι της Παρασκευής είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να βγει μπροστά, κάνοντας μία εμφάνιση που θα του τονώσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση.

Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί στους 7,5 πόντους, ωστόσο η Ζάλγκιρις είναι ο ορισμός της ομάδας "σκληρό καρύδι", επομένως είναι προτιμότερο να κατεβάσουμε το χάντικαπ στους 3,5 και μαζί με το Under 161,5 να χτίσουμε ένα Bet Builder απόδοση 2.02 στη Stoiximan.

Οι ερυθρόλευκοι είναι από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης με 75,8 πόντους κατά μέσο όρο. Επίσης, παίζουν στο χαμηλότερο pace (66,6). Κάτω από τις 70 κατοχές πηγαίνουν συνήθως και τα ματς της Ζάλγκιρις. Για τους Λιθουανούς δεν θα είναι εύκολο να σκοράρουν πάνω από 75 πόντους μέσα στο ΣΕΦ, αν ο Ολυμπιακός επιβάλλει το δικό του ρυθμό. Ούτως ή άλλως, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα μετράει φέτος 6/9 Under 161,5 στη EuroLeague, τα οποία θα ήταν επτά, αν δεν κρινόταν στην παράταση το ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό.

Με σημαντικές απουσίες η Εφές

Πολύ σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα στην Εφές και την Παρτίζαν (19:30 Novasports 2HD, Live από το SPORT24), δύο ομάδες που έχουν αρνητικό ρεκόρ (4-5) και θέλουν διακαώς τη νίκη για να φτάσουν στο 50%. Η Αναντολού μετά το μεγάλο διπλό στο Μονακό, προσγειώθηκε ανώμαλα χάνοντας με -16 στο Μιλάνο. Συν τοις άλλοις, τραυματίστηκε ο Σέιν Λάρκιν και ως εκ τούτου ο Εμρέ Τζαν έχει να διαχειριστεί τρεις σημαντικές απουσίες, αφού εκτός είναι επίσης οι Ελάιτζα Μπράιαντ και Τιμπόρ Πλάις.

Στον αντίποδα, έσπασε τη μύτη του ο Αλέκσα Αβράμοβιτς, ενώ ο Κέβιν Πάντερ δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος. Και οι δύο πλευρές λοιπόν, έχουν σημαντικές απώλειες ειδικά στην περιφέρεια. Ο Τζαν θα ποντάρει στο step up των Μπομπουά και Τόμπσον, ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε αυτό των Πι Τζέι Ντοζίερ και Τζέιμς Νάναλι.

Η Παρτίζαν είναι η δεύτερη καλύτερη επίθεση της EuroLeague με 86,2 πόντους ανά αγώνα, πίσω μόνο από την πρωτοπόρο Ρεάλ. Κατά κανόνα τα παιχνίδια της πηγαίνουν πάνω από τους 160 πόντους. Για την ακρίβεια μετράει επτά σερί ματς με σύνολο πόντων Over 160. Επίσης, στην περσινή regular season και οι δύο αναμετρήσεις της με την Εφές επαλήθευσαν το Over 160.

Το Over 159,5 προσφέρεται στο 1.47 στη Stoiximan. Στη λογική ότι αναμένεται ντέρμπι μέχρι τέλους, μπορούμε να επιλέξουμε ταυτόχρονα να μην κριθεί ο νικητής με διψήφια διαφορά (Εφές +9,5 & Παρτίζαν +9,5) για να φτιάξουμε ένα Bet Builder σε απόδοση 2.35. Πριν την εύκολη νίκη επί της Άλμπα, η Παρτίζαν έχασε με 9 στο Μόναχο από την Μπάγερν, κέρδισε στον πόντο τη Φενέρ, ηττήθηκε στον πόντο από την Μπασκόνια στη Βιτόρια, λύγισε στο καλάθι τον Ερυθρό, έχασε στην παράταση στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό και με -9 από την Μπαρτσελόνα εντός έδρας.

Βελτιωμένος ο Ερυθρός Αστέρας με Σφαιρόπουλο

Τέλος, στο Βελιγράδι ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται την Ολίμπια Μιλάνο και είναι φαβορί οριακά πάνω από το 1.60 (21:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες βρίσκονται ισόβαθμες στο 3-6, ωστόσο ο Ερυθρός Αστέρας παρουσιάζει σαφή σημάδια βελτίωσης από τότε που ανέλαβε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Σε πέντε ματς EuroLeague με τον Έλληνα τεχνικό, οι Σέρβοι έχουν ρεκόρ 2-3, ωστόσο οι ήττες τους ήρθαν εκτός έδρας από Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα και Παρτίζαν. Και στα τρία αυτά παιχνίδια ο Ερυθρός Αστέρας ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός, χάνοντας με συνολική διαφορά μόλις 12 πόντων. Μπροστά στο κοινό τους, οι ερυθρόλευκοι συνέτριψαν τη Φενέρ με 87-56 και κέρδισαν 74-68 την Μπάγερν, παρότι στο μεγαλύτερο διάστημα ακολουθούσαν στο σκορ.

Στον αντίποδα, το Μιλάνο δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει ένα μίνιμουμ επίπεδο σταθερότητας και να παίξει σύμφωνα με τις μεγάλες προσδοκίες που γέννησε ο ερχομός του Νίκολα Μίροτιτς. Ο Μαυροβούνιος σταρ, μαζί με τον Σιλντς τραβούν το σκοράρισμα. Ο Μέλι αποτελεί εγγύηση κάτω από τις δύο ρακέτες, στους γκαρντ ωστόσο υπάρχει σοβαρό θέμα. Λο και Χολ είναι ασφαλώς εξαιρετικοί παίκτες, η Ολίμπια όμως δεν έχει έναν κουμανταδόρο τοπ κλάσης και αυτό της κοστίζει. Ειδικά εκτός έδρας, όπου μετράει 4/4 ήττες.

Ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί να ασκήσει μεγάλη πίεση μέσα στην καυτή Stark Arena και έχει δικαιολογημένα τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Στο 1.82 στη Stoiximan ο άσος με -2,5 πόντους.

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ