BIG GAMES BET

Σερβία - Ελλάδα: Προγνωστικά και Ανάλυση για το μεγάλο ματς

Ο Αντετοκούνμπο και ο Ντόρσεϊ πανηγυρίζουν στο φιλικό της Ελλάδας με την Ισπανία στο ΟΑΚΑ.
Ο Αντετοκούνμπο και ο Ντόρσεϊ πανηγυρίζουν στο φιλικό της Ελλάδας με την Ισπανία INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα της Σερβίας με την Ελλάδα για τα προκριματικά του MundoBasket.

Το βασικό γεγονός του φθινοπώρου είναι το EuroBasket, μέχρι τότε όμως η εθνική μας ομάδα έχει δύο επίσημους αγώνες για τα προκριματικά του MundoBasket και ειδικά η αποψινή αναμέτρηση με τη Σερβία στην κατάμεστη Stark Arena, μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί τιτανομαχία (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Δεν είναι και λίγο πράγμα να βλέπουμε εδώ στη... γειτονιά μας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κοντράρεται με τον Νίκολα Γιόκιτς. Δηλαδή τους δύο τελευταίους MVP του ΝΒΑ, ο Γιάννης το 2019 και το 2020 και ο Γιόκιτς το 2021 και το 2022.

Σερβία - Ελλάδα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες Σερβία και Ελλάδα είναι τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο EuroBasket σε απόδοση 4.50, επομένως το αποψινό ματς, εκτός από επίσημη χροιά είναι ασφαλώς και το απόλυτο κρας τεστ εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Βαθμολογικά, η Σερβία έχει μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη απόψε, διότι μπαίνει στη β' φάση των προκριματικών με ρεκόρ 1-3, επομένως κινδυνεύει σοβαρά με αποκλεισμό. Αντίθετα, η Ελλάδα κουβαλάει ρεκόρ 3-1 και ελέγχει απόλυτα την κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι στη β' φάση η "γαλανόλευκη" θα αντιμετωπίσει ακόμη το Βέλγιο και τη Λετονία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη ταξίδεψε για τουρισμό στο Βελιγράδι. Ο χαρακτήρας μίας ομάδας χτίζεται μέσα από τις νίκες και η Ελλάδα δεν έχει καμία διάθεση για... χάρες. Νίκες ακόμη και στα φιλικά, όπως αυτό κόντρα στην Τουρκία, όπου η εθνική μας παρατάχθηκε χωρίς τον Γιάννη, τον Παπαπέτρου και τον Παπαγιάννη, αλλά κατάφερε στο τέλος να ευχαριστήσει τους 18.000 θεατές που κατέκλυσαν ασφυκτικά το "Νίκος Γκάλης".

Το θετικό για την εθνική μας είναι ότι ο Γιάννης ταξίδεψε με την αποστολή στη Σερβία και εκτός απροόπτου θα αγωνιστεί κανονικά, για όσα λεπτά προβλέπει το πλάνο του Δημήτρη Ιτούδη.

Σε ό,τι αφορά στη Σερβία, δεδομένα εκτός είναι ο Νεμάνια Μπιέλιτσα, ενώ τον αγώνα με την Ελλάδα δεν πρόκειται να προλάβει ούτε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Στην αποστολή πάντως του Σβέτισλαβ Πέσιτς, πέρα από τον Γιόκιτς, φιγουράρουν κι άλλα πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως ο δις πρωταθλητής Ευρώπης με την Εφές, Μίτσιτς, ο Μιλουτίνοφ, ο Κάλινιτς, ο Γκούντουριτς και ο Λούτσιτς.

Οι Σέρβοι ξεδίπλωσαν τη δυναμική τους στα φιλικά που προηγήθηκαν, επικρατώντας άνετα της Γερμανίας (83-56) και με 90-86 της Ιταλίας. Στο πρώτο φιλικό ματς πάντως, έχασαν στην παράταση από τη Σλοβενία του εκπληκτικού Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος σημείωσε 34 πόντους! Η Ελλάδα έδωσε πέντε συνολικά φιλικά και έγραψε απολογισμό 4-1, παρότι στα τρία εξ αυτών ο Γιάννης δεν αγωνίστηκε.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στοιχηματικά είναι λογικό να δίνεται φαβορί η Σερβία στους 4,5 πόντους, αφενός διότι έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη, αφετέρου γιατί παίζει εντός έδρας. Η Ελλάδα πάντως έχει στο ρόστερ της παίκτες πρωταθλητές και μοιάζει πολύ δύσκολο να πέσει αμαχητί. Το πιθανότερο είναι πως η αναμέτρηση θα εξελιχθεί σε ντέρμπι, επομένως αν ανεβάσουμε για μεγαλύτερη ασφάλεια το χάντικαπ στους 8,5 πόντους, μπορούμε να πάρουμε το διπλό στο 1.50.

Από εκεί και πέρα, κρίνεται αρκετά πιθανό το double-double του Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σέρβος σταρ έκανε 66 τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έχοντας ασφαλώς τα περισσότερα στο ΝΒΑ (δεύτερος ήταν ο Γκομπέρ με 53). Στη λογική ότι το ματς είναι κρίσιμο για τη Σερβία, ο Πέσιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει πάνω από 25 λεπτά τον άσο των Νάγκετς. Σημειώνεται, ότι στο φιλικό με τη Σλοβενία έπαιξε 33 λεπτά και είχε 26 πόντους και 12 ριμπάουντ. Επίσης, στο φιλικό με τη Ιταλία αγωνίστηκε 25 λεπτά κι έγραψε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Το double-double του "τζόκερ" εντοπίζεται σε αποδόσεις κοντά στο 1.90. Μαζί με το διπλό στο +8,5 χτίζουμε ένα εξαιρετικό bet builder σε απόδοση 2.80.

Σε ό,τι αφορά στον Γιάννη, αν δεν έχει ενοχλήσεις στη μέση και αγωνιστεί τον χρόνο που του αναλογεί το πιθανότερο είναι πως θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.

Στο φιλικό με την Ισπανία έπαιξε 21 λεπτά και είχε 31 πόντους (!), ενώ στο φιλικό με την Πολωνία έμεινε στο παρκέ 23 λεπτά και σημείωσε 24 με 12/19 βολές. Σε τιμές άνω του 2.00 να σημειώσει τους περισσότερους πόντους στην αποψινή αναμέτρηση ο Greek Freak.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σερβία – Ελλάδα: 2 +8,5 & Γιόκιτς double-double (απόδοση 2.80), 21:00
  • Σερβία – Ελλάδα: Γιάννης Αντετοκούνμπο πρώτος σκόρερ (απόδοση 2.07), 21:00
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ