ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Ψηλά το line του Ολυμπιακού, μπορεί να κρατήσει το χάντικαπ κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο άσος του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου
Ο Κώστας Παπανικολάου INTIME SPORTS

Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός συγκρούονται απόψε στη Βαρκελώνη με στόχο τη διατήρηση του αήττητου. Καθαρό φαβορί οι "μπλαουγκράνα", μπορούν να υπερασπιστούν το χάντικαπ οι "ερυθρόλευκοι"

Τρίτη στη σειρά ισπανική δοκιμασία για τον Ολυμπιακό και πρώτη εκτός έδρας. Μετά τις νίκες με Μπασκόνια και Ρεάλ, οι "ερυθρόλευκοι" τεστάρουν τώρα τις δυνάμεις τους στο Παλάου Μπλαουγκράνα κόντρα στην πρώην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, Μπαρτσελόνα (13/10 22:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν στη EuroLeague επικρατώντας στο ΣΕΦ, τόσο της Μπασκόνια, όσο και της Ρεάλ. Κλειδί και στις δύο νίκες του ήταν η εξαιρετική άμυνα που έπαιξε, κρατώντας τους Βάσκους μόλις στους 50 πόντους και τους Μαδριλένους στους 68.

Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα είχε εύκολο έργο στις πρώτες δύο αγωνιστικές απέναντι στις δύο γερμανικές ομάδες, την Αλμπα (96-64) και την Μπάγερν (80-72). Γενικά, το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι φέτος αλάνθαστο μετρώντας επίσης 6/6 νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τελευταία το άνετο 78-61 επί της Ρεάλ Μπέτις.

Το τρίποντο της Μπαρτσελόνα και οι αμυντικές επιδόσεις του Ολυμπιακού

Είναι εντυπωσιακό πως η Μπαρτσελόνα στα πρώτα δύο ματς της EuroLeague σούταρε με 59% από το τρίποντο, έχοντας εννιά διαφορετικούς παίκτες να ευστοχούν πίσω από τα 6.75. Μίροτιτς (5/5) και Γιοκουμπάιτις (3/3) είναι μέχρι στιγμής άχαστοι, ενώ Κούριτς και Λαπροβίτολα έχουν μαζί 7/9 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός για να αυξήσει τις πιθανότητές του για νίκη, θα προσπαθήσει να περιορίσει την ευστοχία των Καταλανών, δίνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα ελεύθερα σουτ. Στα παιχνίδια με Μπασκόνια και Ρεάλ, "έπνιξε" τις αντιπάλους του. Είναι ενδεικτικό ότι οι Βάσκοι σούταραν από το τρίποντο με 16,7% και η "βασίλισσα" με 12,5%!

Πλήρης και με καλή παράδοση ο Ολυμπιακός

Οι "ερυθρόλευκοι" ταξίδεψαν πάνοπλοι στην Καταλονία, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Αντίθετα, στην Μπαρτσελόνα είναι γνωστή η απουσία του Αμπρίνες, ενώ δύσκολα θα αγωνιστεί ο Σανλί, που τραυματίστηκε στον αστράγαλο κόντρα στη Σαραγόσα την περασμένη εβδομάδα.

Την προηγούμενη επταετία η προϊστορία είναι ισορροπημένη στα ματς της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη, καθώς οι δύο ομάδες σε οχτώ συναντήσεις τους επί ισπανικού εδάφους, έχουν μοιραστεί από τέσσερις νίκες. Υπενθυμίζεται, ότι την περσινή σεζόν η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα, κερδίζοντας με 96-88 σε ένα ματς που το διπλό δινόταν σε τιμές στο 5.60 κατά μέσο όρο!

Και φέτος η Μπαρτσελόνα είναι το απόλυτο φαβορί, στο 1.25 κατά μέσο όρο, ωστόσο επειδή η δυναμική του Ολυμπιακού είναι πολύ διαφορετική συγκριτικά με πέρυσι, το διπλό βρίσκεται κάτω από το 4.00. Σε κάθε περίπτωση, με βάση τη γεμάτη εικόνα των "ερυθρόλευκων" στο πρώτο κομμάτι της σεζόν το βασικό line των 8,5 πόντων στο χάντικαπ μοιάζει κομματάκι μεγάλο.

Ο Ολυμπιακός έχει τα εργαλεία να κρατήσει ελεγχόμενο το σκορ και να βάλει την μπάλα στο καλάθι, συνεπώς αναμένεται ανταγωνιστικός και μπορεί στη χειρότερη των περιπτώσεων να αποφύγει μία διψήφια ήττα. Στο 1.65 το διπλό των "ερυθρόλευκων" στο +10,5.

ΠΡΟΤΑΣΗ
22:00 Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: 2 με +10,5 (1.65).

TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ