ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Τένις: Στο χέρι του Τσιτσιπά η πρόκριση και το 1.80

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Monte-Carlo Masters το 2022 κόντρα στον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Monte-Carlo Masters το 2022 κόντρα στον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα © 2022 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντένις Σαποβάλοφ για τους "16" του Barcelona Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νo. 5) αντιμετωπίζει σήμερα τον Ντένις Σαποβάλοφ (Νο. 28) στον τρίτο γύρο του ATP 500 της Βαρκελώνης, με στόχο ασφαλώς την πρόκριση στον προημιτελικό (Όχι πριν τις 13:30 Cossmote Sport 6HD, Live από το SPORT24). Εκεί διασταυρώνει με τον νικητή από το ζευγάρι Ντε Μινόρ – Ντιμιτρόφ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν είχε κανένα πρόβλημα στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Πέδρο Κατσίν (Νο. 69), τον οποίο απέκλεισε με 2-0 σετ, σε περίπου μία ώρα και 20 λεπτά. Βελτίωσε έτσι το φετινό του ρεκόρ στο 17-5 και το ρεκόρ του στη Βαρκελώνη σε 13-4.

Με το ίδιο σκορ προκρίθηκε στους "16" και ο Σαποβάλοφ, αφήνοντας εκτός στον προηγούμενο γύρο τον Γιόσεφ Κόβαλικ (Νο. 155). Για τον 28χρονο Καναδό, το Barcelona Open είναι μόλις το όγδοο τουρνουά που λαμβάνει μέρος φέτος. Στα προηγούμενα επτά είχε ως καλύτερη στιγμή έναν προημιτελικό στο ATP 250 στην Αδελαΐδα στην αρχή της σεζόν. Ακολούθησε ο αποκλεισμός στους "32" του Australian Open από τον Χουμπέρτ Χουρκάς και εν συνεχεία δεν μπόρεσε σε καμία διοργάνωση να περάσει δύο γύρους.

Στο Masters του Indian Wells αποκλείστηκε με 2-0 σετ από τον Ουγκό Ουμπέρ (Νο. 77). Στο Masters του Μαϊάμι έχασε με 2-0 και από τον Τέιλορ Φριτς (Νο. 10), ο οποίος τον είχε αποκλείσει νωρίτερα και στο Ακαπούλκο (ATP 500), επίσης με καθαρό σκορ.

Συνολικά, ο Σαποβάλοφ έχει ρεκόρ 7-7 την τρέχουσα σεζόν, χωρίς ωστόσο καμία νίκη απέναντι σε παίκτη, που βρίσκεται στο Top 30 του ATP Ranking. Στο παρελθόν, Σαποβάλοφ έχει κερδίσει τρεις φορές τον Τσιτσιπά σε επίπεδο ανδρών και άλλες δύο στα Juniors. Η μοναδική πάντως νίκη του Στέφανου έχει έρθει στο χώμα, πριν πέντε χρόνια, στο Monte Carlo με 2-0.

Είναι κοινώς αποδεκτό, πως ο Τσιτσιπάς έχει παίξει το καλύτερο τένις της καριέρας του στο χώμα και συγκριτικά με τον Σαποβάλοφ είναι πολύ πιο σταθερός παίκτης, σε όλες τις επιφάνειες. Ο Καναδός τενίστας είναι επικίνδυνος αντίπαλος, καθώς είναι αριστερόχειρας. Επίσης, έχει πάντα ενδιαφέρον όταν ο Τσιτσιπάς κοντράρεται με παίκτες που χρησιμοποιούν το ένα χέρι στο backhand όπως ο ίδιος.

Σημειώνεται πάντως, πως ο Σαποβάλοφ βρίσκεται σε μέτρια φόρμα και γενικά το χώμα δεν του ταιριάζει. Είναι χαρακτηριστικό πως το ρεκόρ του στη χωμάτινη επιφάνεια είναι 29-24, ενώ του Τσιτσιπά 80-26. Είναι λοιπόν στο χέρι του Στέφανου να κερδίσει με 2-0 σετ και να επαληθεύσει η νίκη του με Under 22,5 Games σε απόδοση 1.80 (βγαίνει ακόμη κι αν ένα σετ πάει στο tiebreak).

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Τσιτσιπάς - Σαποβάλοφ: Νίκη Τσιτσιπάς & Under 22,5 games (απόδοση 1.80), όχι πριν τις 13:30

TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ