BIG GAMES BET

Προγνωστικά Τένις: Σπάνε καρδιές στον τελικό των ATP Finals, επιλογή στο 2.55

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει τη νίκη του κόντρα στον Τέιλορ Φριτς στον ημιτελικό των ATP Finals
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει τη νίκη του κόντρα στον Τέιλορ Φριτς στον ημιτελικό των ATP Finals © 2022 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο τελικό του Κάσπερ Ρουντ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για τα ATP Finals.

Η σεζόν στο τένις κλείνει απόψε με το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Κάσπερ Ρουντ, όπου θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής στα ATP Finals (20:00 Cosmote Sport 6HD, Live από το SPORT24).

Ο Ρουντ φέτος έχει πραγματοποιήσει μία σπουδαία χρονιά και ακόμη κι αν ηττηθεί απόψε θα κλείσει το 2022 στο No.3 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν όμως κερδίσει, θα ανέβει στο No.2, μόλις 500 πόντους πίσω από τον Κάρλος Αλκαράθ.

Βέβαια, το πιο σημαντικό για τον Νορβηγό είναι να κατακτήσει απόψε τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας του. Ο 23χρονος Ρουντ έχει πανηγυρίσει μέχρι στιγμής 9 ATP τίτλους, κανέναν όμως σε major τουρνουά. Φέτος έχασε δύο τελικούς σε Grand Slam, στο Roland Garros από τον Ναδάλ και στο US Open από τον Αλκαράθ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έφτασε στον τελικό και στο Masters του Μαϊάμι, όμως κι εκεί ηττήθηκε από τον Αλκαράθ.

Για τον Ρουντ λοιπόν, το αποψινό παιχνίδι είναι ουσιαστικά αυτό που μπορεί να τον αλλάξει επίπεδο ως παίκτη. Ο Νορβηγός έχει δώσει στην καριέρα του έξι αγώνες με το Big 3 (Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ) και δεν έχει κερδίσει ούτε σετ εναντίον τους.

Ακόμη και στη φετινή διοργάνωση στο Τορίνο, έχασε 2-0 από τον Ναδάλ, ο οποίος ήταν φανερό πως δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στον ημιτελικό πάντως με τον Ρούμπλεφ, ο Ρουντ ήταν καταιγιστικός και επικράτησε του Ρώσου με 2-0 σετ σε κάτι λιγότερο από μία ώρα. Επίσης, στον όμιλο κέρδισε δύο εξαιρετικούς server όπως ο Αλιασίμ και ο Τέιλορ, δείχνοντας πως έχει βελτιώσει κατακόρυφα το παιχνίδι του στις γρήγορες επιφάνειες.

Σε ό,τι αφορά στον Τζόκοβιτς, ό,τι και να κάνει στο παιχνίδι με τον Ρουντ, θα ολοκληρώσει το 2022 στην πέμπτη θέση του ranking. Στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα εκπληκτικό επίτευγμα, αν αναλογιστούμε ότι ο Nole δεν αγωνίστηκε φέτος ούτε στο αυστραλιανό Open, ούτε στο αμερικανικό.

Βέβαια, ο 35χρονος Σέρβος στοχεύει απόψε στην έκτη του κατάκτηση των ATP Finals, προκειμένου να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ. Αν μάλιστα τα καταφέρει, θα γίνει ο γηραιότερος παίκτης που κερδίζει τη συγκεκριμένη διοργάνωση, μετά τον Φέντερερ που είχε πανηγυρίσει τον τίτλο για τελευταία φορά το 2011, σε ηλικία 30 ετών.

Ο Τζόκοβιτς θα παίξει στον τελικό των ATP Finals για τρίτη φορά την τελευταία επταετία, ωστόσο έχει να κερδίσει τον τίτλο από το 2015. Φέτος, έφτασε αήττητος μέχρι το τέλος της διαδρομής, αλλά στα τελευταία δύο παιχνίδια του, με τον Μεντβέντεφ (αδιάφορο βαθμολογικά) και με τον Φριτς στον ημιτελικό, ταλαιπωρήθηκε αρκετά, παίζοντας τένις για πάνω από πέντε ώρες!

Προγνωστικά Στοιχήματος

Σε αρκετές περιπτώσεις φανέρωσε σημάδια κόπωσης, αλλά στο τέλος άντεξε, έστω κι αν χρειάστηκε να δώσει συνολικά τέσσερα tiebreak την Παρασκευή και το Σάββατο. Ο Ρουντ έφτασε σαφώς πιο ξεκούραστα στον τελικό και στην παρούσα φάση δείχνει να είναι σε πιο δυνατή φυσική κατάσταση.

Μάλλον λοιπόν, ήρθε η ώρα να κατακτήσει του πρώτο του σετ απέναντι σε παίκτη του Big 3. Σημειώνεται, ότι στο παρελθόν μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς κόντρα στον Nole. Οι δύο στο χώμα και η τρίτη στο ίδιο γήπεδο που θα αναμετρηθούν και απόψε. Παραδόξως, στα περσινά ATP Finals, ο Ρουντ έφτασε πιο κοντά από ποτέ να κερδίσει σετ κόντρα στον Τζόκοβιτς, αλλά έχασε το πρώτο στο tiebreak.

Στη λογική επομένως ότι ο Ρουντ θα πάρει έστω ένα σετ, πάμε με το ενδεχόμενο ο τελικός να κριθεί στα τρία σε απόδοση 2.55. Άλλωστε, όσο κουρασμένος κι αν είναι ο Τζόκοβιτς, είναι δεδομένο πως θα τα δώσει όλα απόψε για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Φέντερερ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρουντ – Τζόκοβιτς: Να κριθεί στα τρία σετ (απόδοση 2.55), 20:00

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ