ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά Τένις: Παλεύει έστω ένα σετ ο Φριτς, αξία στο 2.30 του Ρουντ

Ο Κάσπερ Ρουντ πανηγυρίζει
Ο Κάσπερ Ρουντ πανηγυρίζει 2022 MATT ROURKE / AP PHOTO

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους δύο ημιτελικούς στα ATP Finals

Με τους δύο ημιτελικούς συνεχίζεται απόψε το πρόγραμμα των ATP Finals. Στον πρώτο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κοντράρεται με τον Τέιλορ Φριτς (15:00 Cosmote Sport 6HD, Live από το SPORT24).

Ο Nole προκρίθηκε από τον όμιλο κάνοντας το 3/3 κόντρα σε Ρούμπλεφ, Τσιτσιπά και Μεντβέντεφ. Παραδόξως, δυσκολεύτηκε περισσότερο στο τρίτο ματς με τον Μεντβέντεφ, παρότι ο Ρώσος είχε ήδη αποκλειστεί. Στα πρώτα δύο κέρδισε χωρίς να χάσει σετ. Την Πέμπτη χρειάστηκε τρία σετ για να πάρει τη νίκη, μάλιστα το τελευταίο κρίθηκε στο tiebreak.

Από την πλευρά του, ο Φριτς κέρδισε στην πρεμιέρα με 2-0 τον Ραφαέλ Ναδάλ. Έχασε οριακά με 2-1 τη δεύτερη αγωνιστική από τον Κάσπερ Ρουντ. Στο κρίσιμο όμως παιχνίδι με τον Οζέ-Αλιασίμ, λύγισε τον Καναδό με 2-1, επικρατώντας κατά κράτος στο τρίτο σετ (6-2) και ενώ τα πρώτα δύο πήγαν στο tiebreak.

Ο Τζόκοβιτς έχει να κερδίσει τα ATP Finals από το 2015, τώρα όμως απέχει δύο νίκες μακριά από τον έκτο του τίτλο και δείχνει αποφασισμένος να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί πέντε φορές με τον Φριτς και μετράει το απόλυτο. Μάλιστα οι τέσσερις από τις πέντε νίκες του ήρθαν χωρίς να χάσει σετ. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, ότι οι δύο τενίστες θα συναντηθούν για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν, που είναι η κορυφαία στην καριέρα του 25χρονου Αμερικανού.

Ο Φριτς (Νο. 9) υπενθυμίζεται ότι πήρε τη θέση του τραυματία Κάρλος Αλκαράθ στην οκτάδα των ATP Finals και φυσικά η πρόκρισή του στα ημιτελικά συνιστά τεράστια επιτυχία. Η πίεση λοιπόν θα είναι όλη στην πλευρά του μεγάλου φαβορί, δηλαδή του Τζόκοβιτς. Ο Nole βέβαια είναι μαθημένος σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Άλλωστε, μιλάμε για έναν παίκτη με 1026 νίκες καριέρας, 90 τίτλους και 21 Grand Slam!

Θα είναι τεράστια έκπληξη αν ο Τζόκοβιτς δεν προκριθεί στον τελικό της Κυριακής. Ο Φριτς πάντως είναι σε φόρμα, σερβίρει καλά, η γρήγορη επιφάνεια στο Τορίνο τον ευνοεί και μπορεί να παλέψει έστω ένα σετ. Μέχρι στιγμής, στα τρία παιχνίδια του Φριτς στη διοργάνωση, έχουν ήδη παιχθεί τέσσερα tiebreak. Ο Τζόκοβιτς έχει δώσει τρία, δύο με τον Μεντβέντεφ κι ένα με τον Τσιτσιπά. Στο 2.22 το Over 0,5 tiebreak.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στο βραδινό ματς, ο Κάσπερ Ρουντ θα μονομαχήσει με τον Αντρέι Ρούμπλεφ (22:00 Cosmote Sport 6HD, Live από το SPORT24). Ο Νορβηγός, Νο. 4 στην παγκόσμια κατάταξη πέρασε αήττητος από τον όμιλο. Κέρδισε τους Ναδάλ, Φριτς και Οζέ-Αλιασίμ, χάνοντας μόνο ένα σετ.

Από την άλλη, ο Ρούμπλεφ (Νο. 7) έδωσε την Παρασκευή "τελικό" πρόκρισης κόντρα στον Τσιτσιπά και παρότι έχασε το πρώτο σετ, κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή. Ο Ρώσος βρήκε φοβερό ρυθμό στο δεύτερο και στο τρίτο σετ. Τα forehand που εξαπέλυε ήταν απίστευτα δυνατά και ακριβή. Επίσης, έδειξε σταθερότητα στο backhand και σέρβιρε αρκετά καλά, κερδίζοντας από το πρώτο του σερβίς το 79% των πόντων!

Ο Ρούμπλεφ φτάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν ημιτελικό στα ATP Finals και ψάχνει τον πέμπτο του τίτλο φέτος. Αν τα καταφέρει θα ισοφαρίσει την επίδοση του 2020, που ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Σημειώνεται, ότι έχει κερδίσει συνολικά 12 τίτλους, εκ των οποίων εννιά σε σκληρές επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων πέντε σε indoor.

Ο Ρουντ έχει τη φήμη ότι είναι καλύτερος στο χώμα, όμως την τελευταία διετία έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο στα hard-court. Οι μπουκ βέβαια συνεχίζουν να τον υποτιμούν και τον δίνουν αουτσάιντερ στο αποψινό ματς, παρότι ο Ρούμπλεφ θα αγωνιστεί back to back, χωρίς ημέρα ξεκούρασης ενδιάμεσα.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο 23χρονος Νορβηγός είναι πολύ πιο σταθερός παίκτης, έχει φτάσει φέτος σε δύο τελικούς Grand Slam (Roland Garros – US Open) και πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, είχε κερδίσει τον Ρούμπλεφ με 2-1. Αξία στο 2.30 του Νορβηγού.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τζόκοβιτς – Φριτς: Over 0,5 (απόδοση 2.22), 15:00
  • Ρουντ – Ρούμπλεφ: Νικητής Ρουντ (απόδοση 2.30), 22:00


SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ