ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Τένις: Με το δεξί στο Madrid Open ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open © 2023 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Masters της Μαδρίτης κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο. 5) κάνει απόψε πρεμιέρα στο Madrid Open, αντιμετωπίζοντας στον δεύτερο γύρο τον Ντόμινικ Τιμ (21:00, Cosmote Sport 6HD και LIVE από το SPORT24) . Το παιχνίδι θα φιλοξενηθεί στο κεντρικό court Manolo Santana, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, σε τιμές λίγο πάνω από το 1.20.

Πριν τρία χρόνια μία κόντρα του Στέφανου με τον Τιμ θα μπορούσε να είναι ακόμη και τελικός ενός Grand Slam. Πλέον όμως, ο Αυστριακός τενίστας με τους 17 τίτλους ATP δεν βρίσκεται στο επίπεδο που τον είχαμε συνηθίσει μέχρι το 2020.

Ο Τιμ, μετά την κατάκτηση του US Open και την αναρρίχησή του μέχρι το No. 3 της παγκόσμιας κατάταξης άρχισε να υποχωρεί στο ATP Ranking, πληγωμένος από τους τραυματισμούς. Ταλαιπωρήθηκε στο γόνατο, στον καρπό και στους αστραγάλους και μέσα σε λιγότερο από μία διετία, από παίκτης του Top 10, κατρακύλησε εκτός του Top 300! Ειδικά το διάστημα του κορονοϊού, ο 29χρονος Αυστριακός έμοιαζε να έχει χάσει εντελώς τη "φλόγα" του για το τένις, με συνέπεια να... εξαφανιστεί από την κεντρική σκηνή.

Φέτος, ο Τιμ επιχειρεί μία επανεκκίνηση στην καριέρα του, προσπαθώντας να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Αυτή τη στιγμή είναι στο No 93 του κόσμου και το φετινό του ρεκόρ είναι 7-11. Τον περασμένο Ιανουάριο, έχασε εύκολα με 3-0 στον πρώτο γύρο του Australian Open από τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Ακολούθησαν αποκλεισμοί στον πρώτο γύρο σε ακόμη τέσσερα τουρνουά. Στο Ρίο (ATP 500) από τον Τιάγκο Μοντέιρο (Νο 83), στο Σαντιάγο (ATP 250) από τον Κρίστιαν Γκαρίν (Νο 10), στο Masters του Indian Wells από τον Αντριάν Μαναρινό (No 68) και στο Masters του Miami από τον Λορέντσο Σονέγκο (Νο 59).

Μέχρι δηλαδή τον Μάρτιο, ο Τιμ δεν είχε τίποτα να επιδείξει. Ωστόσο, από τον Απρίλιο άρχισε να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης. Στο Εστορίλ (ATP 250) σημείωσε δύο νίκες κι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τον Κουεντέν Αλίς (Νο 80). Στο Masters του Monte Carlo απέκλεισε στον πρώτο γύρο τον Ρισάρ Γκασκέ πριν χάσει με 2-0 σετ από τον Χόλγκερ Ρούνε (No 9) και στο Μόναχο (ATP 250) πέρασε άλλους δύο γύρους, πριν χάσει από τον φορμαρισμένο Τέιλορ Φριτς (Νο 10) στα προημιτελικά.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Την Πέμπτη, ο Τιμ δεν προβληματίστηκε απέναντι στον Κάιλ Εντμουντ (Νο 493). Κέρδισε άνετα με 2-0 (6-4, 6-1) τον Βρετανό στον πρώτο γύρο του Madrid Open και απόψε θα αγωνιστεί με τον Τσιτσιπά για ένατη φορά στην καριέρα του. Στις προηγούμενες οκτώ ο Αυστριακός έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες με πέντε έναντι τριών του Έλληνα πρωταθλητή. Οι δυο τους πάντως, έχουν να αναμετρηθούν από το Nitto ATP Finals του 2020, όταν ο Τιμ είχε κερδίσει με 2-1 τον Στέφανο στη φάση των ομίλων.

Στην παρούσα φάση, ο Τσιτσιπάς είναι σε πολύ ανώτερο επίπεδο, συγκριτικά με τον Τιμ. Μετά την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Monte Carlo, έφτασε στον τελικό της Βαρκελώνης (ATP 500), χάνοντας εκεί από τον ακαταμάχητο Κάρλος Αλκαράθ (Νο 2). Προηγουμένως ωστόσο, ο Τσιτσιπάς έκανε τέσσερις νίκες κόντρα στους Κασίν (Νο 69), Σαποβάλοβ (Νο 28), Ντε Μινόρ (Νο 19) και Μουζέτι (Νο 20), χάνοντας μόνο ένα σετ.

Το ρεκόρ του Στέφανου φέτος είναι 20-6 και ειδικά στο χώμα 6-2. Εκτός απροόπτου θα κάμψει την αντίσταση του Τιμ χωρίς να χάσει σετ, επομένως μπορούμε να ποντάρουμε στη νίκη του με Under 21,5 games σε απόδοση διπλασιασμού. Το συγκεκριμένο στοίχημα το επιβεβαίωσε στις τρεις από τις τέσσερις νίκες του στη Βαρκελώνη, αλλά και κόντρα στον Νίκολας Χάρι (Νο 58) στο Monte Carlo. Σε όλες τις περιπτώσεις αγωνίστηκε απέναντι σε αντιπάλους που βρίσκονται πιο ψηλά στο ATP Ranking αυτή τη στιγμή συγκριτικά με τον Τιμ

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τιμ – Τσιτσιπάς: Νίκη Τσιτσιπάς & Under 21,5 Games (απόδοση 2.00), 21:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ