BIG GAMES BET

Προγνωστικά Τένις: Με το 2.35 στην πρεμιέρα του Τσιτσιπά στα ATP Finals

Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates a point as he plays Russia's Karen Chacanov during their quarterfinal match of the Paris Masters tennis tournament, at the Accor Arena, Friday, Nov. 3, 2023 in Paris. (AP Photo/Aurelien Morissard)
Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates a point as he plays Russia's Karen Chacanov during their quarterfinal match of the Paris Masters tennis tournament, at the Accor Arena, Friday, Nov. 3, 2023 in Paris. (AP Photo/Aurelien Morissard) AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στα ATP Finals κόντρα στον Γιανίκ Σίνερ.

Η αυλαία στα ATP Finals, όπου συμμετέχουν οι οκτώ κορυφαίοι τενίστες για το 2023, ανοίγει σήμερα με το σπουδαίο παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Γιανίκ Σίνερ (15:30 Cosmote Sport 6HD, Live από το SPORT24), για το "πράσινο" γκρουπ της διοργάνωσης, στο οποίο μετέχουν επίσης οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Χόλγκερ Ρουν. Υπενθυμίζεται, ότι από τα δύο γκρουπ προκρίνονται στα ημιτελικά οι δύο πρώτοι.

Ο Σίνερ είχε συμμετέχει για πρώτη φορά στα ATP Finals το 2021, αναπληρώνοντας τότε τον Ματέο Μπερετίνι, που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Κατά κάποιον τρόπο λοιπόν, το πραγματικό του ντεμπούτο θα γίνει φέτος, μία χρονιά κατά την οποία έκανε 57 νίκες σε 71 αγώνες, κατέκτησε τέσσερις τίτλους και πανηγύρισε το πρώτο Masters της καριέρας του στο Τορόντο.

Πέρα από το Canada Open, που διεξήχθη τον περασμένο Αύγουστο, το Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε το 250αρι τουρνουά στο Μονπελιέ τον Φεβρουάριο και τα 500αρια τουρνουά στο Πεκίνο και στη Βιέννη, τα οποία διεξήχθησαν τον Οκτώβριο.

Επίσης, έφτασε μέχρι τον τελικό στο Open του Ρότερνταμ (ATP 500) και στο Masters του Μαϊάμι, χάνοντας και τις δύο φορές από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, ενώ σε ό,τι αφορά στα Grand Slam η καλύτερή του παρουσία ήταν ο ημιτελικός στο Wimbledon, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Εν ολίγοις, ο Σίνερ έχει πραγματοποιήσει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του και δεν είναι τυχαίο ασφαλώς ότι δίνεται τρίτο φαβορί για να κερδίσει τα ATP Finals πίσω μόνο από τους Τζόκοβιτς και Αλκαράθ. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζει και εντός έδρας, αφού η διοργάνωση διεξάγεται στο Τορίνο.

Από την άλλη, ο Τσιτσιπάς (Νο. 6) ξεκίνησε τη σεζόν με πολύ μεγάλες υποσχέσεις, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Australian Open, αλλά στη συνέχεια η σεζόν του είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε μόνο ένα τουρνουά, αυτό στο Los Cabos (ATP 250) και έφτασε τους 10 τίτλους καριέρας, όσους δηλαδή έχει πλέον και ο κατά τρία χρόνια νεότερος Σίνερ.

Το μεγαλύτερο βέβαια ερωτηματικό δεν έχει να κάνει τόσο με τη σεζόν του Τσιτσιπά, όσο με την αγωνιστική του ετοιμότητα, καθώς τόσο την Παρασκευή με τον Ζβέρεφ, όσο και το Σάββατο με τον Αλκαράθ διέκοψε την προπόνησή του, λόγω ενοχλήσεων στον αγκώνα.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Μένει να φανεί στην πράξη πόσο αυτές οι ενοχλήσεις θα τον επηρεάσουν κι αν θα μπορέσει να είναι ευθέως ανταγωνιστικός. Σημειώνεται, ότι ο Στέφανος έχει ρεκόρ 9-4 στα τελευταία 13 παιχνίδια του, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Μετά λοιπόν τον πρόωρο αποκλεισμό του στη Σανγκάη, έφτασε στα ημιτελικά και στα τρία indoor hard τουρνουά που πήρε μέρες σε Αμβέρσα (ATP 250), Βιέννη (ATP 500) και Παρίσι (ATP 1000). Μάλιστα, στο Παρίσι έκανε τρεις μεγάλες νίκες με αντιπάλους από το Top 20 (Αλιασίμ, Ζβέρεφ, Χατσάνοφ) πριν αποκλειστεί στις λεπτομέρειες από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Συν τοις άλλοις, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, ότι ο Τσιτσιπάς σε επτά αναμετρήσεις του στο παρελθόν κόντρα στον Σίνερ, έχει το πάνω χέρι με πέντε νίκες. Ο Ιταλός βέβαια, κέρδισε την τελευταία στο Ρότερνταμ με 2-0, ωστόσο τον περασμένο Ιανουάριο ο Στέφανος τον είχε νικήσει με 3-2 στο Australian Open.

Αν ο Τσιτσιπάς δεν επηρεαστεί από το πρόβλημα στον αγκώνα του και παίξει με την ίδια αυτοπεποίθηση όπως στο Παρίσι είναι δεδομένο πως έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στον Σίνερ. Ο Τσιτσιπάς διαθέτει μεγάλο σερβίς, ελίτ forehand και όταν η ψυχολογία του είναι ανεβασμένη είναι επικίνδυνος για οποιονδήποτε αντίπαλο. Στο 2.35 το ενδεχόμενο ο πρωταθλητής των ATP Finals του 2019 να οδηγήσει το ματς στα τρία σετ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γιανίκ Σίνερ – Στέφανος Τσιτσιπάς: Τρία σετ (απόδοση 2.35), 15:30
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ