ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Τένις: Με combo του 2.10 στην πρεμιέρα του Τσιτσιπά

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after defeating Jannik Sinner of Italy in their quarterfinal match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 26, 2022. (AP Photo/Andy Brownbill)
Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after defeating Jannik Sinner of Italy in their quarterfinal match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 26, 2022. (AP Photo/Andy Brownbill) 2022 AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο. 4) κάνει πρεμιέρα το πρωί της Δευτέρας (16/01 10:00 Eurosport 1, Live από το SPORT24) στο Australian Open με στόχο ασφαλώς τον πρώτο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του. Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν το 2022 με 61 νίκες σε 85 αγώνες. Σε αυτήν την πορεία κατέκτησε το Masters στο Monte Carlo και πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο σε γρασίδι, κερδίζοντας το 250αρι Open της Μαγιόρκα.

Στις τελευταίες υποχρεώσεις του για το 2022, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Masters του Παρισιού, όπου σταμάτησε πάνω στον Νόβακ Τζόκοβιτς και αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων στα ATP Finals, κερδίζοντας πάντως το δεύτερο παιχνίδι του, κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Στέφανος ξεκίνησε εντυπωσιακά το 2023 με 4/4 νίκες στο United Cup, κόντρα στους Νταβίντ Γκοφέν, Μπόρνα Τσόριτς, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Ματέο Μπερετίνι, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα. Έδειξε λοιπόν, πως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση εν όψει του Australian Open, στο οποίο έχει φτάσει τρεις φορές ως τον ημιτελικό (2019, 2021, 2022), στο παρελθόν.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον 26χρονο Γάλλο, Κουεντέν Αλίς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο. 64. της παγκόσμιας κατάταξης. Για πρώτο γύρο, θα μπορούσε να είχε και σαφώς πιο εύκολη κλήρωση.

Ο Αλίς έκανε πέρυσι την πρώτη του νίκη σε Grand Slam, κερδίζοντας στο Wimbledon τον Μπενουά Περ, πριν αποκλειστεί στον δεύτερο γύρο από τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι. Στη μοναδική μονομαχία του με τον Τσιτσιπά, το 2018, στο Quimper 1 Challenger, είχε επικρατήσει στα τρία σετ. Φέτος, έχει ξεκινήσει αρκετά ζεστός, πραγματοποιώντας δύο πολύ δυνατές εμφανίσεις στο 250αρι τουρνουά της Αδελαΐδας. Εκεί απέκλεισε στα δύο σετ τον Τζόρνταν Τόμπσον (Νο. 84), πριν χάσει στον δεύτερο γύρο από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με 7-6, 7-6. Μάλιστα, μετά το ματς με τον Nole, ο Σέρβος τενίστας εκθείασε τον Αλίς, λέγοντας πως έπαιξε σαν τενίστας του Top 10!

Ο Γάλλος, είχε αρκετά καλή παρουσία και στο Όκλαντ, όπου πέρασε δύο γύρους, πριν χάσει από τον Τζένσον Μπρουκσμπάι (Νο. 48), επίσης με 7-6, 7-6.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τσιτσιπάς στο τελευταίο του Grand Slam είχε πέσει θύμα έκπληξης, χάνοντας από τον Ντανιέλ Ελάχι Γκαλάν (No. 68) με 3-1 σετ στον πρώτο γύρο του US Open. Εκεί, ο Στέφανος είχε πιαστεί τελείως απροετοίμαστος. Ο Κολομβιανός τενίστας επιτέθηκε πάνω στο αδύναμο backhand του Τσιτσιπά και στα πρώτα δύο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε μόλις ένα game!

Είναι λοιπόν δεδομένο, πως το Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης θα είναι αυτή τη φορά πολύ πιο υποψιασμένο και συγκεντρωμένο. Άλλωστε, ο Τσιτσιπάς θεωρείται από τις στοιχηματικές εταιρίες, μαζί με τους Ναδάλ και Κύργιο, το τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στη Μελβούρνη, μετά τους Τζόκοβιτς και Μεντβέντεφ.

Εξάλλου, ο Τσιτσιπάς έχει αναπτύξει μία πολύ πιο επιθετική τακτική, από τότε που συμπεριλήφθηκε και ο Μαρκ Φιλιππούσης στο προπονητικό του επιτελείο. Είναι φανερό, πως δεν αρκείται πλέον μόνο σε παιχνίδι από τη βασική γραμμή. Αντίθετα, προσπαθεί να ανεβαίνει όλο και περισσότερο στο φιλέ, για να τελειώνει πόντους άμεσα μετά το ισχυρό του σερβίς.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Τσιτσιπάς θα συνεχίσει στον δεύτερο γύρο, ωστόσο αν ο Αλίς παρουσιαστεί το ίδιο ανταγωνιστικός, όπως κόντρα στον Τζόκοβιτς, το ματς δεν θα είναι περίπατος. Πάνω σε αυτή τη λογική, μπορούμε να ζητήσουμε τη νίκη του Στέφανου με Over 33,5 games, σε απόδοση 2.10, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Αλίς να διεκδικήσει έστω ένα σετ. Άλλωστε, το Over 0,5 tiebreak προσφέρεται μόλις στο 1.55.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τσιτσιπάς – Αλίς: 1 & Over 33,5 games (απόδοση 2.10), 10:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ