ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Τένις: Μάχη για 2.15 ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τον Ρουν

Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts during a match against Dominic Stricker, of Switzerland, during the second round of the U.S. Open tennis championships, Wednesday, Aug. 30, 2023, in New York. (AP Photo/Manu Fernandez)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts during a match against Dominic Stricker, of Switzerland, during the second round of the U.S. Open tennis championships, Wednesday, Aug. 30, 2023, in New York. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ματς του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Χόλγκερ Ρουν στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ATP Finals.

Τον δεύτερο αγώνα του στα Nitto ATP Finals δίνει σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Χόλγκερ Ρουν (15:30 Cosmote Sport 6HD, Live από το SPORT24). Οι δύο τενίστες ξεκίνησαν με ήττα τις υποχρεώσεις τους στο Τορίνο, επομένως η σημερινή αναμέτρηση είναι κάτι σαν τελικός, προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Τσιτσιπάς έχασε στην πρεμιέρα με 6-4, 6-4 από τον Γιανίκ Σίνερ, σε μόλις 86 λεπτά. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν κατάφερε να κάνει κανένα break στο σερβίς του Ιταλού, κερδίζοντας μόλις 10 πόντους στα return games. Αν λάβουμε υπόψη μας και τον ημιτελικό με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, στο Paris Masters

Η αλήθεια είναι πως το γρήγορο τερέν στο Pala Alpitour δεν ευνοεί ιδιαίτερα τον Στέφανο, ο οποίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το backhand απέναντι στο επιθετικό παιχνίδι του Σίνερ.

Στον αντίποδα, ο Ρουν ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστικός κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και το παιχνίδι του Δανού με τον GOAT εξελίχθηκε σε μία πολύ μεγάλη μάχη, η οποία κρίθηκε στα τρία σετ και τα δύο tiebreaks. Ο 20χρονος Δανός έβγαλε 18 άσους, είχε 74% κερδισμένους πόντους από το πρώτο του σερβίς, ωστόσο δέχθηκε τέσσερα breaks και μοιραία στο τέλος λύγισε.

Η εμφάνισή του πάντως ήταν θετική και για αυτό σήμερα προσφέρεται φαβορί σε τιμές λίγο πάνω από το 1.55. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι ο Ρουν μετράει πλέον πέντε σερί ήττες απέναντι σε παίκτες του Τοπ10 και το ρεκόρ του φέτος είναι 4-8. Για τον Τσιτσιπά ωστόσο, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα φέτος στα παιχνίδια του με αθλητές από το Top10, καθώς το ρεκόρ του είναι στο 1-7.

Ο Τσιτσιπάς έχει τουλάχιστον καλύτερο ρεκόρ την τρέχουσα σεζόν στις σκληρές επιφάνειες (24-14) από αυτό του Ρουν (18-17). Ο Δανός πάντως μετράει πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια του σε hard court αν εξαιρέσουμε τις αναμετρήσεις του με τον Τζόκοβιτς. Επίσης, ο Ρουν έχει στο παρελθόν 2/2 νίκες κόντρα στον Στέφανο, αμφότερες το 2022, η πρώτη στο Roland Garros με 3-1 και η δεύτερη στη Στοκχόλμη (σκληρή επιφάνεια) με 2-0 σετ.

Ο Ρουν φέτος έφτασε στα προημιτελικά στο Wimbledon και το Roland Garros, έχει επίσης να επιδείξει δύο παρουσίες σε τελικούς Masters, στη Ρώμη και στο Μόντε Κάρλο (έχασε από Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ αντίστοιχα), ενώ πανηγύρισε τον μοναδικό του τίτλο τον περασμένο Απρίλιο στο Μόναχο (ATP 250/χώμα). Όπως δηλαδή και ο Τσιτσιπάς έχει μέσα στο 2023 μόνο έναν τίτλο σε 250αρι τουρνουά.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ο νεαρός Δανός, που αντιμετωπίζει συχνά πυκνά πρόβλημα με τη φυσική του κατάσταση, προσέλαβε για προπονητή του τον περασμένο μήνα, τον θρύλο του αθλήματος, Μπόρις Μπέκερ, με στόχο ασφαλώς να εξελίξει το παιχνίδι του και να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Κόντρα στον Τζόκοβιτς έδειξε να ανταποκρίνεται αρκετά καλά, ωστόσο παίζοντας τρεις ώρες και έξι λεπτά, πιθανότατα θα είναι πιο κουρασμένος συγκριτικά με τον Τσιτσιπά.

Ο Στέφανος γνωρίζει ότι το σημερινό παιχνίδι είναι θεωρητικά το πιο βατό για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι στον πράσινο όμιλο των ATP Finals, αφού στην τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Τζόκοβιτς. Στα ράλι backhand εναντίον backhand το πάνω χέρι θα ανήκει στον Ρουν, για αυτό ο Έλληνας πρωταθλητής θα πρέπει να επενδύσει στο εξαιρετικό του σερβίς και στο δυνατό του forehand. Και γενικά οφείλει να είναι πιο επιθετικός στα σερβίς του αντιπάλου για να διεκδικήσει breaks, κάτι που δεν κατάφερε με τον Σίνερ και τον Ντιμιτρόφ.

Ο περσινός πρωταθλητής στο Paris Masters, δείχνει αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Τσιτσιπά, ο οποίος όμως είναι εξίσου δυνατός παίκτης στα indoor τουρνουά και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις αρχές του μήνα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Παρίσι. Όλα προμηνύουν μία πολύ μεγάλη μάχη, που αξίζει να κριθεί στα τρία σετ, ενδεχόμενο που προσφέρεται στο 2.15.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Στέφανος Τσιτσιπάς – Χόλγκερ Ρουν: Και οι δύο παίκτες να κερδίσουν σετ (απόδοση 2.15), 15:30
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ