BIG GAMES BET

Προγνωστικά Τένις: Κόντρα στο... φαινόμενο Αλκαράθ για το 2.70 ο Τσιτσιπάς

Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns the ball against Lorenzo Musetti, of Italy, during a semi final open tennis tournament, in Barcelona, Spain, Saturday, April 22, 2023. (AP Photo/Joan Monfort)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns the ball against Lorenzo Musetti, of Italy, during a semi final open tennis tournament, in Barcelona, Spain, Saturday, April 22, 2023. (AP Photo/Joan Monfort) 2023 JOAN MONFORT / AP PHOTO

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο τελικό του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ στο 500αρι τουρνουά της Βαρκελώνης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο. 5) διεκδικεί στο Barcelona Open τον δέκατο τίτλο καριέρας και πρώτο για φέτος κόντρα στο φαινόμενο που λέγεται Κάρλος Αλκαράθ (Νο. 2). Φυσικά, ο σημερινός μεγάλος τελικός στο ATP 500 της Βαρκελώνης απέναντι στον κορυφαίο και πιο φορμαρισμένο τενίστα αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι μία πολύ σπουδαία πρόκληση για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος στο παρελθόν δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει τον 19χρονο Ισπανό.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD, ενώ μπορείτε να την παρακολουθήσετε κι από το υπερσύγχρονο Match Center του SPORT24.

Οι δύο τους έχουν συναντηθεί τρεις φορές, τη μία μάλιστα ακριβώς πριν έναν χρόνο στο ίδιο κορτ, όταν ο Αλκαράθ είχε αποκλείσει τον Στέφανο με 2-1 σετ στον προημιτελικό και εν συνεχεία κατέκτησε το τρόπαιο. Τον Μάρτιο του 2022, ο Αλκαράθ είχε κερδίσει με 2-0 σετ τον Τσιτσιπά στο Masters του Μαϊάμι, ενώ η πιο συγκλονιστική τους μονομαχία ήταν τον Σεπτέμβριο του 2021 στο US Open, όταν ο Ισπανός είχε λυγίσει τον Στέφανο στα πέντε σετ, κερδίζοντας το τελευταίο στο tiebreak.

Ο Αλκαράθ έφτασε ως τον τελικό της Βαρκελώνης χωρίς να χάσει κανένα σετ στους τέσσερις προηγούμενους γύρους. Απέκλεισε διαδοχικά με 2-0 τους Νούνο Μποργκς (Νο. 79), Ρομπέρτο Μπαουτίστα-Αγκούτ (Νο. 25), Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (Νο. 38) και Ντάνιελ Έβανς (Νο. 26). Ειδικά στον ημιτελικό με τον Βρετανό, έκανε κυριολεκτικά περίπατο με 6-2, 6-2.

Για τον Αλκαράθ ο σημερινός θα είναι ο τέταρτος φετινός τελικός. Έχει ήδη κατακτήσει το ATP 250 στο Μπουένος Άιρες και το Masters στο Indian Wells, κερδίζοντας με 2-0 σετ τους Κάμερον Νόρι (Νο. 12) και Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο. 6) αντίστοιχα. Αντίθετα, έχασε στον τελικό του Ρίο (ATP 500) από τον Νόρι με 2-1 (7-5, 4-6, 5-7).

Πριν το Barcelona Open έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Masters του Μαϊάμι. Εκεί η πορεία του σταμάτησε πάνω στον Γιανίκ Σίνερ (Νο. 11) με 2-1 σετ (7-6, 4-6, 2-6). Συνολικά, ο 19χρονος τενίστας έχει φέτος ρεκόρ 22-2. Σε ό,τι αφορά στη Βαρκελώνη το ρεκόρ του είναι 9-1, με μοναδική ήττα εκείνη από τον Φράνσις Τιάφο, το 2021, όταν ήταν ακόμη 17 ετών κι έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Από την άλλη, ο Στέφανος έχασε μόνο ένα σετ στην πορεία του μέχρι εδώ. Αυτό από τον Λορέντσο Μουζέτι (Νο. 20) στον χθεσινό ημιτελικό. Στο τέλος πάντως κατάφερε να επιβληθεί, επικρατώντας για τέταρτη φορά του 20χρονου Ιταλού σε ισάριθμες αναμετρήσεις τους.

Ο Τσιτσιπάς φτάνει στον τελικό της Βαρκελώνης για τρίτη φορά στην καριέρα του. Στις δύο προηγούμενες, το 2018 και το 2021 έχασε από τον Ράφα Ναδάλ. Φέτος πάντως, δείχνει αποφασισμένος για τον τίτλο και προφανώς θα τα δώσει όλα για να πάρει τα σκήπτρα από τον νέο βασιλιά του χώματος. Η αποστολή του βέβαια δεν είναι απλή, καθώς καλείται να τα βάλει με έναν παίκτη που έχει ήδη στην καριέρα του 51 νίκες στο χώμα σε 63 ματς! Η δυσκολία του εγχειρήματος αντικατοπτρίζεται και στις αποδόσεις, όπου ο Αλκαράθ είναι καθαρό φαβορί σε τιμές οριακά πάνω από το 1.20, ενώ η νίκη του Στέφανου βρίσκεται στο 4.20.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πάντως, αναμένεται ανταγωνιστικός και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να οδηγήσει τουλάχιστον ένα σετ στις λεπτομέρειες του tiebreak. Το ενδεχόμενο να παιχθεί έστω ένα tiebreak στον τελικό προσφέρεται στο αξιόλογο 2.70.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αλκαράθ – Τσιτσιπάς: Over 0,5 tiebreak (απόδοση 2.70), 17:00
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ