BIG GAMES BET

Προγνωστικά Τένις: Γράφει ιστορία ο Τζόκοβιτς στο 2.25

Serbia's Novak Djokovic reacts during his semifinal match of the French Open tennis tournament against Spain's Carlos Alcaraz at the Roland Garros stadium in Paris, Friday, June 9, 2023. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Serbia's Novak Djokovic reacts during his semifinal match of the French Open tennis tournament against Spain's Carlos Alcaraz at the Roland Garros stadium in Paris, Friday, June 9, 2023. (AP Photo/Jean-Francois Badias) AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο τελικό του Roland Garros ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Κάσπερ Ρουντ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει σήμερα την ευκαιρία να γράψει ιστορία, αφού αν κερδίσει στον τελικό του Roland Garros τον Κάσπερ Ρουντ (15:30 Eurosport 1, Live από το SPORT24) θα γίνει ο πρώτος τενίστας στα χρονικά που φτάνει τα 23 Grand Slam, αφήνοντας πίσω του τον Ράφα Ναδάλ, που έχει 22.

Μολονότι δεν κέρδισε κανένα χωμάτινο τουρνουά φέτος και είχε ρεκόρ μόλις 8-4, μετά τον θρίαμβό του στο Australian Open, καθώς αντιμετώπισε έναν τραυματισμό, βρίσκεται τώρα μόλις μία νίκη μακριά από τον 23ο major τίτλο του.

Ο Νόλε έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, έχοντας χάσει μόνο ένα σετ στα ματς με τους Αλεξάντερ Κοβάτσεβιτς, Μάρτον Φούσκοβιτς, Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας και Κάρεν Κατσάνοφ. Στους "4" ήρθε η πολυαναμενόμενη μάχη με τον Κάρλος Αλκαράθ και ενώ οι μπουκ έδιναν καθαρό φαβορί τον Ισπανό στο 1.50, ο Τζόκοβιτς ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κέρδισε με 3-1.

Απέναντι σε έναν παίκτη 16 χρόνια μικρότερό του, απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι "τέρας" φυσικών δυνάμεων. Τη στιγμή λοιπόν που Αλκαράθ άρχισε να λυγίζει σωματικά, εμφανίζοντας συνεχόμενες κράμπες, ο Τζόκοβιτς συνέχισε απτόητος και επικράτησε άνετα στο τρίτο και στο τέταρτο σετ με 6-1.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα πρώτα δύο σετ είχαν διάρκεια πάνω από δύο ώρες, ενώ τα δύο επόμενα, ο Νόλε τα καθάρισε συνοπτικά σε 66 λεπτά, εκμεταλλευόμενος ασφαλώς το πρόβλημα του Αλκαράθ. Το Νο. 3 του ταμπλό έκλεισε το παιχνίδι με οκτώ άσους και 63/88 κερδισμένους πόντους από το πρώτο του σερβίς. Έφτασε έτσι εμφατικά στον έβδομο τελικό της καριέρας του στο Roland Garros, το οποίο έχει κατακτήσει δύο φορές στο παρελθόν, το 2016 και το 2021.

Ο Κάσπερ Ρουντ μπορεί να μην πραγματοποιεί φέτος την καλύτερη δυνατή σεζόν, ωστόσο ο σημερινός τελικός είναι ο τρίτος του στα τελευταία πέντε Grand Slam! Ο Νορβηγός είχε χάσει εύκολα πέρυσι στον τελικό του γαλλικού Open από τον Ράφα Ναδάλ με 3-0, ωστόσο στο US Open ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικός κόντρα στον Αλκαράθ (6-4, 2-6, 6-7, 6-3).

Απόψε, το No. 4 του ταμπλό θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον πρώτο major τίτλο της καριέρας του, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνει μία τρομερή υπέρβαση. Φαίνεται άλλωστε αυτό και στις αποδόσεις, όπου προσφέρεται αουτσάιντερ σε τιμές άνω του 5.00.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Σε τέσσερις αναμετρήσεις με τον Τζόκοβιτς στο παρελθόν έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες, χωρίς μάλιστα να κερδίσει κάποιο σετ. Οι δύο ήταν στο Masters της Ρώμης και οι άλλες δύο στα ATP Finals. Στο Παρίσι θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον Νόλε σε επίπεδο Grand Slam.

Ο Ρουντ κέρδισε τον Απρίλιο τον τίτλο στο Εστορίλ (ATP 250), αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκε πρόωρα από το Μόντε-Κάρλο, τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη. Η πορεία του ήταν θετική στο Masters της Ρώμης, όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, ενώ πριν το Roland Garros αποκλείστηκε στα προημιτελικά της Γενεύης (ATP 250).

Γενικά, η φόρμα του δεν μαρτυρούσε ότι μπορεί να προχωρήσει φέτος τόσο βαθιά στο Παρίσι, όμως ο Ρουντ απέκλεισε διαδοχικά τους Ιμερ, Ζεπιέρι, Τσανγκ, Γιάρι και Ρούνε, πριν συντρίψει με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-0) τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό, σε μόλις δύο ώρες και 11 λεπτά.

Ο Νορβηγός σερβίρει αρκετά καλά, έχει επίσης ένα εξαιρετικό forehand, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμη να τελειοποιήσει το backhand του. Για την ακρίβεια εκεί η αδυναμία του είναι εμφανής και απέναντι στον μυθικό Τζόκοβιτς δύσκολα θα μπορέσει να την καμουφλάρει. Ο Νόλε αναμένεται να εμφανιστεί απόψε στο Philippe-Chatrier με τόνους αυτοπεποίθησης, μετά την επικράτησή του επί του Αλκαράθ, επομένως το πιθανότερο είναι πως θα φτάσει εμφατικά στον πολυπόθητο 23o major τίτλο. Στο 2.25 η νίκη του Νόλε με -6,5 Games χάντικαπ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τζόκοβιτς – Ρουντ: Νίκη Τζόκοβιτς με -6,5 Games (απόδοση 2.25)
TAGS BIG GAMES BET ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ