ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά Τένις: Γράφει ιστορία ο Αλκαράθ στο 2.05

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον ημιτελικό του US Open
Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον ημιτελικό του US Open © 2022 FRANK FRANKLIN II / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο τελικό του US Open ανάμεσα στον Κάσπερ Ρουντ και τον Κάρλος Αλκαράθ

Κάσπερ Ρουντ και Κάρλος Αλκαράθ διεκδικούν απόψε το πρώτο Grand Slam της καριέρας τους και μαζί την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αφού όποιος κερδίσει το US Open θα ανέβει στο No.1 (23:00 Eurosport 1, Live από το SPORT24)!

Δύο τενίστες λοιπόν της νέας γενιάς έφτασαν φέτος μέχρι τον τελικό του Αμερικανικού Open και στέλνουν το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να πάρουν τη σκυτάλη από τους θρύλους του αθλήματος, τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ράφα Ναδάλ.

Σημειώνεται ότι από το 2019 και μετά, παίχθηκαν 14 Grand Slam, εκ των οποίων τα 12 κατέληξαν είτε στον Σέρβο είτε στον Ισπανό. Εξαίρεση αποτέλεσε το US Open του 2020, το οποίο κατέκτησε ο Ντόμινικ Τιμ και το US Open του 2021, που το πήρε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ. Από το 2009 και μετά δεν έχει βρεθεί κανένας τενίστας να κάνει το back to back στη Νέα Υόρκη. Τελευταίος το κατάφερε ο Ρότζερ Φέντερερ, που κατέκτησε πέντε διαδοχικά US Open από το 2004 ως το 2008.

Ρουντ - Αλκαράθ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Επιστρέφοντας όμως στον φετινό τελικό, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο Ρουντ είχε σαφώς πιο εύκολο μονοπάτι συγκριτικά με τον Αλκαράθ. Έπαιξε μόνο με έναν παίκτη από το Top15 του ranking, τον Ματέο Μπερετίνι και στα τελευταία τρία παιχνίδια του, έχασε μόνο δύο σετ. Το πιο δύσκολο ματς του Νορβηγού ήταν στον τρίτο γύρο με τον Αμερικανό Τόμι Πολ, όπου χρειάστηκε πέντε σετ για να τον λυγίσει.

Ο Αλκαράθ από την άλλη αντιμετώπισε σαφώς πιο ανταγωνιστικούς αντιπάλους. Στους "16" με τον Μάριν Τσίλιτς, στους "8" με τον Γιανίκ Σίνερ και στα ημιτελικά με τον φορμαρισμένο Φράνσις Τιάφο, ο Ισπανός κέρδισε με 3-2, δείχνοντας αξιοθαύμαστες αντοχές.

Το ερώτημα είναι πόσο έτοιμος θα εμφανιστεί σωματικά ο Αλκαράθ μετά τους συνεχόμενους μαραθώνιους. Υπενθυμίζεται ότι το ματς με τον Σίνερ είχε διάρκεια 5 ώρες και 15 λεπτά, ενώ αυτό με τον Τιάφο ξεπέρασε τις 4 ώρες και 20 λεπτά!

Ο Ρουντ αναμένεται πιο φρέσκος και έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι δεν είναι πρωτάρης σε τελικό Grand Slam διότι έπαιξε μέσα στη χρονιά και στο Roland Garros, όπου έχασε από τον Ναδάλ. Γενικά, ο Νορβηγός είναι ένας έξυπνος και διορατικός παίκτης. Έχει σταθερό σερβίς, είναι αξιόπιστος από την baseline, ωστόσο το backhand του χρήζει βελτίωσης και σίγουρα θα δεχθεί πίεση.

Από την άλλη, ο Αλκαράθ είναι πραγματικά ένα θαύμα της φύσης. Καλύπτει το γήπεδο με απίστευτη ταχύτητα και αναγκάζει τους αντιπάλους του να κάνουν πάντα ένα έξτρα χτύπημα για να φτάσουν στο winner, προκαλώντας τους εκνευρισμό, πνευματική κόπωση και φυσικά λάθη.

Το 2022 μοιάζει να είναι η χρονιά της έκρηξης για τον Ισπανό τενίστα, που έχει ρεκόρ 44-9 και έχει ήδη κερδίσει τέσσερις τίτλους. Ένας εξ αυτών στο Masters του Μαϊάμι, όπου κέρδισε στον τελικό τον Ρουντ με 7-5, 6-4 και έγραψε το 2-0 στις συναντήσεις του με τον 23χρονο Νορβηγό (τον είχε κερδίσει το 2021 και στη Μαρμπέγια σε χώμα).

Τώρα μάλλον ήρθε η ώρα να πανηγυρίσει και το πρώτο του Grand Slam. Οι μπουκ δικαιολογημένα τον προσφέρουν φαβορί στο 1.50. Εμείς μπορούμε να ζητήσουμε και το Over 32,5 games για να ανέβουμε στο 2.05, καθώς ο Ρουντ έχει κάνει πολύ καλό τουρνουά για να πέσει στον τελικό αμαχητί με 3-0 σετ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρουντ – Αλκαράθ: Νικητής Αλκαράθ & Over 32,5 games (απόδοση 2.05), 23:00
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ