ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Τένις: Για την πρόκριση στους "16" του Madrid Open ο Τσιτσιπάς

Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns the ball against Lorenzo Musetti, of Italy, during a semi final open tennis tournament, in Barcelona, Spain, Saturday, April 22, 2023. (AP Photo/Joan Monfort)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns the ball against Lorenzo Musetti, of Italy, during a semi final open tennis tournament, in Barcelona, Spain, Saturday, April 22, 2023. (AP Photo/Joan Monfort) 2023 JOAN MONFORT / AP PHOTO

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Σεμπάστιαν Μπάες στο πλαίσιο του τρίτου γύρου στο Masters της Μαδρίτης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει απόψε στον τρίτο γύρο του MadridOpen τον Σεμπάστιαν Μπας (Νο. 31) με στόχο την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης (Όχι πριν τις 21.00, Cosmote Sport 6HD, Live από SPORT24). Το Σάββατο ο Έλληνας πρωταθλητής απέκλεισε με 2-1 σετ (3-6, 6-1, 7-6) τον Ντόμινικ Τιμ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που είχε διάρκεια πάνω από δύο ώρες και 20 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε το 88% (50/57) των πόντων από το πρώτο του σερβίς. Ήταν εντυπωσιακό ότι μετά το χαμένο πρώτο σετ, έβγαλε 39 σερί πρώτα σερβίς! Από εκεί και πέρα, έσωσε το ένα από τα μόλις δύο break points, που αντιμετώπισε, ωστόσο αξιοποίησε μόνο τις δύο από τις 14 ευκαιρίες που είχε για break.

Ο Στέφανος κυριάρχησε απόλυτα στο δεύτερο σετ, αλλά στο τρίτο χρειάστηκε το tiebreak για να λυγίσει την αντίσταση του Τιμ. Μάλιστα, έφτασε στο 7-5, ενώ βρέθηκε κάτω με 3-1 στο ξεκίνημα.

Με ανατροπή προκρίθηκε στον τρίτο γύρο και ο Μπας, στην παρθενική του συμμετοχή στο Masters της Μαδρίτης. Ο Αργεντινός τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ (3-6, 6-3, 6-4) του Αμερικανού, Μάρκος Γκιρόν (Νο. 61) και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ σε 12-11. Έσπασε μάλιστα ένα αρνητικό σερί τριών διαδοχικών ηττών.

Το Νο. 25 του ταμπλό δέχθηκε μόνο ένα break, στο τέταρτο game του πρώτου σετ. Στη συνέχεια ωστόσο, κράτησε με επιτυχία το σερβίς και κάνοντας από ένα break στο δεύτερο και το τρίτο σετ προκρίθηκε σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες και δέκα λεπτά.

Ο Μπας είναι κλασικός παίκτης χώματος. Στο Australian Open αποχαιρέτισε νωρίς, χάνοντας με 3-0 από τον Τζέισον Κούμπλερ (Νο. 84), όμως στη συνέχεια έλαβε μέρος σε επτά τουρνουά με χώμα. Κατέκτησε αυτό στην Κόδροβα (ATP 250), έφτασε ως τα προημιτελικά στο Ρίο (ATP 500) και ως τα ημιτελικά στο Σαντιάγο (ATP 250) και στο Εστορίλ (ATP 250).

Στα τρία προηγούμενα Masters πάντως, έκανε σε τέσσερα ματς μόλις μία νίκη. Στο Monte Carlo (χώμα), έχασε με 2-0 σετ από τον Τζακ Ντρέιπερ. Στο Μαϊάμι (σκληρή επιφάνεια) έχασε με 2-0 από τον Κρίστιαν Γκαρίν (Νο. 82) και στο Indian Wells (σκληρή επιφάνεια) πέρασε στον δεύτερο γύρο τον Ρίνκι Χιτζικάτα (Νο. 130), αλλά αποκλείστηκε στον τρίτο από τον Τέιλορ Φριτς (Νο. 5) με 1-6, 2-6!

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ο Τσιτσιπάς έχει κάνει φέτος 21 νίκες σε 27 αγώνες και έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο τελικούς (Australian Open και Barcelona Open). Στην καριέρα του έχει ρεκόρ 9-4 στη Μαδρίτη. Το 2019 είχε φτάσει μέχρι τον τελικό στο Madrid Open, χάνοντας εκεί από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ πέρυσι προχώρησε ως τα ημιτελικά.

Στόχος του Στέφανου είναι φτάσει όσο πιο βαθιά γίνεται στο τουρνουά και εκτός απροόπτου θα ξεπεράσει το εμπόδιο του Μπάες, ο οποίος πάντως μπορεί να προσφέρει αντίσταση στο χώμα, γεμίζοντας τουλάχιστον ένα σετ. Υπενθυμίζεται, ότι στο περσινό Australian Open, ο Στέφανος χρειάστηκε τέσσερα σετ για να αποκλείσει τον Αργεντινό, σε ένα ματς που είχε δύο tiebreaks. Αγγίζει τον διπλασιασμό η νίκη του Τσιτσιπά με Over 19,5 Games, επιλογή που επαληθεύεται ακόμη κι αν επικρατήσει με 2-0 σετ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπας– Τσιτσιπάς: Νίκη Τσιτσιπάς & Over 19,5 Games (απόδοση 1.98), 21:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ