ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Τένις: Για την πρόκριση στον 3ο γύρο ο Τσιτσιπάς, στο 2.07

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά της Ρώμης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά της Ρώμης AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα στον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Το πρόγραμμα του Roland Garros την Τετάρτη, στο ταμπλό των ανδρών, ανοίγει με την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα (Νο. 57). Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ασφαλώς το καθαρό φαβορί για την πρόκριση, με τη νίκη του να προσφέρεται στο 1.10 (12:00 Eurosport 2, Live από το SPORT24).

Ο Στέφανος την Τρίτη ηττήθηκε μαζί με τον αδερφό του Πέτρο, στον πρώτο γύρο του διπλού του Roland Garros. Το ελληνικό δίδυμο έχασε στις λεπτομέρειες με 2-1 σετ από τους Αρέβαλο και Ροζέρ. Αυτό σημαίνει ότι το Νο. 5 του κόσμου επικεντρώνεται πλέον αποκλειστικά στο μονό, όπου στον πρώτο γύρο χρειάστηκε τρεις ώρες και 13 λεπτά για να λυγίσει τον Γίρι Βέσελι (Νο. 452).

Ο φιναλίστ του γαλλικού Open το 2021, είχε 12 άσους, κέρδισε το 83% των πόντων από το πρώτο του σερβίς και τελικά έφτασε στη νίκη με 3-1 σετ, παρά το γεγονός ότι είχε αρκετά σημεία αστάθειας στην απόδοσή του, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδια.

Προηγήθηκε με 2-0 (7-5, 6-3), έχασε το τρίτο με 4-6, αλλά στο τέταρτο επικράτησε στο tiebreak με 9-7. Η αναμέτρηση αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη για τον Τσιτσιπά, ο οποίος στο tiebreak του τέταρτου σετ έσωσε τέσσερα set points του Τσέχου και επέστρεψε από το 3-6 για να πάρει την πρόκριση. Βελτίωσε έτσι το ρεκόρ του σε 14-4 στο χώμα φέτος, όπου έχει να επιδείξει έναν τελικό στη Βαρκελώνη (ATP 500), έναν ημιτελικό στο Masters της Ρώμης και έναν προημιτελικό στο Masters του Μόντε Κάρλο.

Στον αντίποδα, ο Καρμπάγιες Μπαένα απέκλεισε στον πρώτο γύρο με 3-0 σετ (7-6, 6-3, 6-2) τον Εμίλιο Νάβα (Νο. 242), ο οποίος πέρασε στο κυρίως ταμπλό μέσω των προκριματικών. Ο αγώνας είχε διάρκεια 2,5 ώρες, με τον 30χρονο Ισπανό τενίστα να έχει μόλις 19 αβίαστα λάθη, αλλά τα μισά winners (16) συγκριτικά με τα 32 του 21χρονου Αμερικανού.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ο Καρμπάγιες Μπαένα έχει ρεκόρ φέτος 12-8 στο χώμα, που είναι η αγαπημένη του επιφάνεια. Μάλιστα, τον Απρίλιο κέρδισε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, κατακτώντας το τουρνουά στο Μαρακές (ATP 250).

Ακολούθως αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο στο Masters της Μαδρίτης από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με 2-1 σετ και στον τρίτο γύρο στο Masters της Ρώμης από τον Μπόρνα Τσόριτς με 2-0 σετ. Ακριβώς πριν το Roland Garros μετείχε στο τουρνουά της Γενεύης (ATP 250), όπου έχασε στους "16" από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο. 33) με 1-6, 4-6.

Ο Ισπανός τενίστας έφτασε και πέρυσι στον δεύτερο γύρο του Roland Garros, αλλά αποκλείστηκε από τον Γιανίκ Σίνερ με 3-1 σετ. Καλύτερή του πορεία στο γαλλικό Open ήταν το 2020, όταν προχώρησε μέχρι τον τρίτο γύρο.

Ο Τσιτσιπάς έχει αναμετρηθεί μία φορά στο παρελθόν με τον Καρμπάγιες Μπαένα, το 2018 στο Εστορίλ, όταν είχε χρειαστεί τρία σετ για να τον κερδίσει. Ο Ισπανός είναι αρκετά καλός baseliner, ωστόσο ο Στέφανος είναι ασφαλώς τενίστας ανώτερου επίπεδου, με πολύ πιο δυνατά χτυπήματα και φυσικά πολύ καλύτερο σερβίς. Βέβαια, αν ο Στέφανος παρουσιάσει ξανά διακυμάνσεις στην απόδοσή του, όπως στον πρώτο γύρο, ο Καρμπάγιες Μπαένα μπορεί να διεκδικήσει έστω ένα σετ. Η πρόκριση του Ελληνα πρωταθλητή με Over 31,5 games στο 2.07.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Καρμπάγιες Μπαένα – Τσιτσιπάς: Νίκη Τσιτσιπάς & Over 31,5 Games (απόδοση 2.07), 12:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ