ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Τένις: Φουλ για τον τέταρτο γύρο του Roland Garros ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Rome Masters κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς, 18 Μαΐου, 2023
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Rome Masters κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς, 18 Μαΐου, 2023 © 2023 ANDREW MEDICHINI / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν για τον τρίτο γύρο του γαλλικού Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει σήμερα τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Νο. 95) με στόχο ασφαλώς την πρόκρισή του στον τέταρτο γύρο του Roland Garros (Όχι πριν τις 17:00 Eurosport1 και Live από το SPORT24).

Μετά τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά του Rome Masters, από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, το No.5 κόσμου ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο γαλλικό Open κερδίζοντας στα τέσσερα σετ τον Γίρι Βέσελι. Ο Έλληνας πρωταθλητής παραδέχθηκε πως κόντρα στον Τσέχο δεν έπιασε την απόδοση που μπορεί, με συνέπεια να χάσει το τρίτο σετ και να χρειαστεί το tiebreak για να κερδίσει το τέταρτο.

Στον δεύτερο γύρο ωστόσο, ο Στέφανος χρειάστηκε μόλις δύο ώρες και 19 λεπτά για να καθαρίσει τον Καρμπάγες Μπαένα με 6-3, 7-6, 6-2. Παρότι ο Ισπανός του έσπασε δύο φορές το σερβίς, στην πραγματικότητα δεν κινδύνευσε ποτέ, αφού και στις δύο περιπτώσεις είχαν προηγηθεί breaks του Τσιτσιπά, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 6 άσους, 46 winners (!), 77% κερδισμένους πόντους από το πρώτο του σερβίς και συνολικά έξι ολοκληρωμένα breaks.

Στον αντίποδα, ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν είναι από τους καλύτερους παίκτες στο τουρ στις χωμάτινες επιφάνειες, ωστόσο η φόρμα του φέτος είναι απογοητευτική. Πριν το Roland Garros έκανε μόλις πέντε νίκες σε 21 ματς και είχε ρεκόρ 2-11 στο χώμα.

Στο γαλλικό Open πάντως, ο 30χρονος Αργεντινός κατάφερε να πετύχει για πρώτη φορά φέτος δύο διαδοχικές νίκες σε ένα τουρνουά. Αρχικά έφτασε σε μία μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Σαπάτα Μιράγες (Νο. 38), κερδίζοντας 3-2, παρότι βρέθηκε κάτω με 2-0 σετ. Στον δεύτερο γύρο, με αναπτερωμένο ηθικό, απέκλεισε με 3-0 τον Νούνο Μπόρζες (Νο. 80), φτάνοντας τα πέντε διαδοχικά κερδισμένα σετ.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ο Τσιτσιπάς έχει διασταυρωθεί έξι φορές στο παρελθόν με τον Σβάρτσμαν και τον έχει κερδίσει τις τέσσερις. Οι δύο από αυτές τις νίκες ήρθαν στο χώμα, το 2018 στη Βαρκελώνη με 2-0 σετ και πέρυσι στο Μονακό με 2-1. Στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις τους, στο Σινσινάτι και στο Λέιβερ Καπ, ο Στέφανος δεν έχασε κανένα σετ, επικρατώντας πολύ εύκολα του πολύπειρου Αργεντινού.

Ο βραχύσωμος αλλά πεισματάρης και γοργοπόδαρος Σβάρτσμαν είναι ένας παίκτης που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα κορυφαία ονόματα του τουρ, σε αργές επιφάνειες, ωστόσο η φετινή του φόρμα δεν μοιάζει απειλητική για τον Στέφανο. Το Νο. 5 του κόσμου έχει στα πρώτα δύο παιχνίδια του στο Roland Garros 18 άσους, 117/146 κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς, 104 winners και 59 αβίαστα λάθη.

Αν ο Τσιτσιπάς πιάσει παρόμοια απόδοση σήμερα όπως στον δεύτερο γύρο κόντρα στον Καρμπάγες Μπαένα, πιθανότατα θα προκριθεί ξανά χωρίς απώλειες. Στο 1.87 η καθαρή νίκη του Έλληνα πρωταθλητή.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σβάρτσμαν – Τσιτσιπάς: Πρόκριση Τσιτσιπά με 3-0 (απόδοση 1.87), όχι πριν τις 17:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ