ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Τένις: "Αδιάβροχος" ο Τσιτσιπάς, ικανός για το 2.15 κόντρα στον Μουζέτι

Προγνωστικά Τένις: "Αδιάβροχος" ο Τσιτσιπάς, ικανός για το 2.15 κόντρα στον Μουζέτι
@2023 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Λορέντσο Μουζέτι στο Rome Masters.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε... εξολοθρευτής των Ιταλών στο Masters της Ρώμης. Μετά τη νίκη επί του Λορέντσο Σόνεγκο στον τρίτο γύρο, σειρά παίρνει η αναμέτρηση με τον Λορέντσο Μουζέτι (Νο. 19), όπου ο Έλληνας πρωταθλητής θα προσπαθήσει να προκριθεί στα προημιτελικά (15/05, όχι πριν τις 21:30, Cosmote Sport 6HD, LIVE από το SPORT24).

Το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Σόνεγκο διεξήχθη σε δύο σκέλη. Ξεκίνησε τη Δευτέρα, αλλά διεκόπη λόγω της βροχόπτωσης και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι. Ο Στέφανος χρειάστηκε λίγο πάνω από δύο ώρες για να λυγίσει την αντίσταση του Ιταλού, ωστόσο ήταν πολύ προσεκτικός πίσω από το σερβίς του. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν επέτρεψε κανένα break στον αντίπαλό του και αποσόβησε τα μόλις δύο break points, που αντιμετώπισε.

Στο πρώτο σετ, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες, ο Τσιτσιπάς κέρδισε με 6-3, αξιοποιώντας το ένα από τα επτά break points που είχε. Μάλιστα, έχασε πέντε set points, μέχρι τελικά να κάνει το 1-0. Το δεύτερο σετ, το οποίο έγινε σήμερα, αποδείχθηκε ακόμη πιο δύσκολο, αφού ο Στέφανος χρειάστηκε να σώσει δύο set points, ένα στο δέκατο game και ακόμη ένα στο δωδέκατο, πριν τελικά επικρατήσει στο tiebreak με 7-3.

Αρκετά κοπιαστικό ήταν και το ματς του Μουζέτι στον τρίτο γύρο, ο οποίος απέκλεισε με ανατροπή (5-7, 6-3, 6-4) το Νο. 12 του κόσμου, Φράνσις Τιάφο. Ο 21χρονος Ιταλός τενίστας χρειάστηκε δύο ώρες και 38 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αμερικανού.

Ο Μουζέτι έχει φτάσει φέτος ως τα προημιτελικά στο Masters το Monte-Carlo και ως τα ημιτελικά στο ATP 500 της Βαρκελώνης, επιβεβαιώνοντας την άνεσή του στο χώμα. Υπενθυμίζεται, ότι στον ημιτελικό της Βαρκελώνης έχασε με 2-1 σετ από τον Τσιτσιπά.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Συνολικά, οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν, με τον Στέφανο να μετράει ισάριθμες νίκες, οι τρεις τελευταίες μάλιστα στο χώμα. Σημειώνεται πάντως πως όλα τα παιχνίδια τους στο χώμα ήταν ανταγωνιστικά. Στο περσινό Roland Garros ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε πέντε σετ για να περάσει στον δεύτερο γύρο, ενώ το 2021 ο Μουζέτι είχε καταφέρει να κερδίσει ένα σετ στον ημιτελικό της Λιόν (ATP 250).

Ο Μουζέτι αναμένεται και απόψε ανταγωνιστικός, δεδομένου μάλιστα ότι αγωνίζεται μπροστά στους συμπατριώτες του. Ο Τσιτσιπάς πάντως είναι από τους καλύτερους παίκτες στο τουρ σε χωμάτινες επιφάνειες. Φέτος έχει ρεκόρ 11-3 στο χώμα και μετά τον πρόωρο και απρόσμενο αποκλεισμό του Κάρλος Αλκαράθ, το μονοπάτι για τον τελικό κρίνεται αν μη τι άλλο εφικτό. Στο 2.15 η πρόκριση του Στέφανου στα προημιτελικά με Over 19,5 games, ένα combo που μπορεί να επαληθευτεί ακόμη κι αν το No. 5 του κόσμου κερδίσει με 2-0 σετ, όπως έκανε και με τον Σόνεγκο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τσιτσιπάς – Μουζέτι: Νίκη Τσιτσιπάς & Over 19,5 Games (απόδοση 2.15), όχι πριν τις 21:30
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ