DAILY BET

Προγνωστικά στοιχήματος: Το Euro 2022 των γυναικών στη σέντρα

24.06.2022, GER, Frauenfußball, Testspiel, EM-Vorbereitung, 2022, Deutschland - Schweiz Jule Brand 22, Deutschland Portrait, Freude nach Tor Erfurt Steigerwaldstadion Thüringen Deutschland *** 24 06 2022, GER, womens soccer, test match, european championship preparation, 2022, Germany Switzerland Jule Brand 22, Germany portrait, joy after goal Erfurt Steigerwaldstadion Thuringia Germany
24.06.2022, GER, Frauenfußball, Testspiel, EM-Vorbereitung, 2022, Deutschland - Schweiz Jule Brand 22, Deutschland Portrait, Freude nach Tor Erfurt Steigerwaldstadion Thüringen Deutschland *** 24 06 2022, GER, womens soccer, test match, european championship preparation, 2022, Germany Switzerland Jule Brand 22, Germany portrait, joy after goal Erfurt Steigerwaldstadion Thuringia Germany IMAGO/MARTIN STEIN

Ανάλυση και προγνωστικά για την κορυφαία διοργάνωση των γυναικών. Ποια τα φαβορί; Ποια τα μακροχρόνια που αξίζουν;

Με το Μουντιάλ του Κατάρ να επίκειται τον Δεκέμβριο, το φετινό καλοκαίρι φαντάζει αναπόφευκτα άνυδρο από μεγάλες διοργανώσεις. Κι όμως δεν είναι αλήθεια. Γιατί από τις 6 έως 31 Ιουλίου σε 9 πόλεις της Αγγλίας, θα λάβει χώρα το φετινό Euro 2022 των Γυναικών. Μια διοργάνωση που ειδικά στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και αναμένεται να προσελκύσει υψηλή προσέλευση θεατών, τηλεθέαση και φυσικά πονταρίσματα.

Η τελική φάση της διοργάνωσης στην οποία συμμετέχουν 16 ομάδες, ακολουθεί το κλασσικό σύστημα διεξαγωγής των 4 ομίλων με 4 ομάδες ο καθένας, από τους οποίους θα προκριθούν οι δύο πρώτες κάθε ομίλου, ώστε να προκύψουν οι «νοκ άουτ» προημιτελικοί της διοργάνωσης, οι ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός που θα διεξαχθεί φυσικά στο ήδη “sold out” Γουέμπλεϊ. Σε κάθε όμιλο φαίνεται να υπάρχουν από δύο πολύ δυνατές ομάδες και άλλες δύο που δύσκολα θα καταφέρουν να προκριθούν στην επόμενη φάση, αλλά πάμε να τους δούμε αναλυτικά.

EURO (Γ) με εκατοντάδες στοιχήματα σε κάθε αγώνα στη Stoiximan!

1ος Όμιλος

Η Αγγλία θεωρείται εύλογα το μεγάλο φαβορί του ομίλου (και 2ο της διοργάνωσης), καθώς πέραν του πλεονεκτήματος της έδρας – ήδη για την πρεμιέρα της της 6 Ιουνίου με την Αυστρία, έχουν πουληθεί όλα τα εισιτήρια – διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό σύνολο και την καλύτερη προπονήτρια του κόσμου. Η κίνηση ματ λοιπόν, θεωρείται η πρόσληψη της Σαρίνα Βίγκμαν που οδήγησε την Ολλανδία στην κατάκτηση του προηγούμενου Euro και τον τελικό του τελευταίου Μουντιάλ, παίζοντας μάλιστα κατά κοινή ομολογία το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο δε, που ανέλαβε το κουμάντο της Εθνικής Αγγλίας, μετράει 12-2-0 με τέρματα 84-3 (!)

Το 1,35 όμως που μας προσφέρεται για «Νικητής Ομίλου» από τη Stoiximan, είναι πολύ χαμηλή απόδοση, καθώς στον 1ο όμιλο υπάρχει και η πολύ ανταγωνιστική Νορβηγία. Και όταν λέμε Νορβηγία μιλάμε για την ομάδα που διαθέτει την καλύτερη επιθετικό του τουρνουά Άντα Χέγκερμπεργκ (που κατέχει το ασύλληπτο ρεκόρ των 154 τερμάτων σε 134 αγώνες με τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ευρώπης Λυών) και δύο από τις καλύτερες παίκτριες της φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ Μπαρτσελόνα. Παράλληλα άλλα 7 κορίτσια αγωνίζονται σε τοπ ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και η Νορβηγία θα μπορούσε άνετα να θεωρηθεί ένα από τα σοβαρά αουτσάιντερ της διοργάνωσης και να κάνει εκπλήξεις. Το δε 7,50 για να φτάσει στον τελικό, είναι μια πολύ ελκυστική απόδοση.

Το πρώτο όμιλο συμπληρώνουν η αδύναμη Βόρειος Ιρλανδία στο ντεμπούτο της σε μεγάλη διοργάνωση και η «έκπληξη» του Euro 2017 Αυστρία, όταν και στην παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Η Αυστρία απαρτίζεται κυρίως από κορίτσια που αγωνίζονται στη Μπουντεσλίγκα και θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνη, αλλά είχε την ατυχία να κληρωθεί σε πολύ δύσκολο όμιλο και κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να αρκεστεί στη νίκη επί της Βορείου Ιρλανδίας.

2ος Όμιλος

Στον 2ο όμιλο, δεσπόζει η παρουσία της Ισπανίας, που θεωρείται το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης (σε απόδοση 4,50), καθώς η ραχοκοκαλιά της είναι ουσιαστικά η Μπαρτσελόνα (που για πολλούς είναι η καλύτερη γυναικεία ομάδα της τελευταίας διετίας, παρότι έχασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λυών). Η Ισπανία πάει με μια μεγάλη απουσία της τελευταίας στιγμής. Το «υπερόπλο» που ακούει στο όνομα Αλεξία Πουτέλας, «χρυσή μπάλα» του 2021 και επονομαζόμενη «θηλυκός Μέσι». Η κορυφαία παίκτρια στον κόσμο της σεζόν που μας πέρασε υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό της γόνατο και θα χάσει το πρώτο μισό της νέας σεζόν.

Η 28χρονη αρχηγός της Μπαρτσελόνα, φέτος «πούλησε» περισσότερες φανέλες από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της Μπάρτσα μέσα στο 2022, συμπεριλαμβανομένης δηλαδή της ανδρικής ομάδας! Αυτή είναι η δεύτερη καταλυτική απουσία για τη Ρόχα, αφού εκτός είναι και η πολύπειρη επιθετικός Χένιφερ Ερμόσο λόγω προβλήματος στο γόνατο. Πλέον οι Μπονμάτι και Γκουγιάρο που ενσαρκώνουν ιδανικά τις παραδοσιακές αξίες του επιθετικού και ρέοντος παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα και κατ’ επέκταση και της Εθνικής Ισπανίας καλούνται να επωμιστούν το βάρος. Τα βλέμματα αναμένεται να πέσουν και στη Rising Star Κλαούντια Πίνια, από τις μεγάλες ελπίδες του ισπανικού ποδοσφαίρου, που πολλοί περιμένουν να λάμψει.

Στον 2ο όμως όμιλο θα έχει να αντιμετωπίσει και την πιο «βαριά» φανέλα της διοργάνωσης, που φυσικά δεν είναι άλλη από αυτή της 8 φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης Γερμανία. Η Εθνική Γερμανίας είναι ουσιαστικά η μεικτή των πολύ δυνατών φέτος, Βόλφσμπουργκ και Μπάγερν και με όπλο την ομοιογένεια και το επιβλητικό στιλ παιχνιδιού της, είναι εξ ορισμού ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Κατά συνέπεια το να θεωρείται σαν 5ο φαβορί από τους μπουκ σε απόδοση 8,00 συνιστά το μεγαλύτερο «value bet» για το στοίχημα του νικητή της διοργάνωσης.

Τον 2ο όμιλο συμπληρώνουν η αδύναμη Φινλανδία (που επανεμφανίζεται μετά από 9 χρόνια σε μεγάλο τουρνουά) και η πάντα επικίνδυνη (και φιναλίστ το 2017) Δανία. Εντούτοις, παρότι η Δανία έχει αρκετά αξιόμαχο σύνολο, φαντάζει απίθανο υπό τις παρούσες συνθήκες να κάνει τη ζημιά στην Ισπανία ή την Γερμανία και πιθανότατα θα αρκεστεί σε τιμητικές εμφανίσεις.

3ος Όμιλος

Στον τρίτο όμιλο βρίσκουμε την κάτοχο του τίτλου (και μεγάλη έκπληξη του Euro 2017) Ολλανδία, την παραδοσιακά δυνατή στις γυναίκες και αργυρή Ολυμπιονίκη Σουηδία και τις αδύναμες Ελβετία και Πορτογαλία (η οποία είχε αποκλειστεί, αλλά πήρε τη θέση της Ρωσίας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία).

Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, είναι η πολύ θερμή υποστήριξη των Ολλανδών στην γυναικεία τους ομάδα και όπως έγινε το 2017 στη Γαλλία, αναμένονται καραβάνια φιλάθλων των «Οράνιε» που θα δημιουργήσουν συνθήκες εντός έδρας σε κάθε τους παιχνίδι!

Από την άλλη, οι Σουηδές ποντάρουν στην τρομερή επιθετική της τριπλέτα που ήταν άπαιχτη στο Τόκιο και τους έφτασε μέχρι τον τελικό, ενώ και στο Μουντιάλ του 2019 κατέκτησε την 3η θέση. Το μεγάλο πλεονέκτημα της είναι η ισορροπία σε όλες τις γραμμές με παίκτες ποιότητας παντού. Μάλλον θα έπρεπε να λογίζεται σαν πρώτο φαβορί στον όμιλο και το 2,25 για Νικήτρια του 3ου ομίλου, είναι μια ελκυστική απόδοση

4ος Όμιλος

Στον 4ο όμιλο το μεγάλο φαβορί (και τρίτο για την κατάκτηση του τροπαίου) είναι μακράν η Γαλλία στο 1,30. Ακολουθεί η Ιταλία στο 5,00 και οι δύο θεωρητικά αδύναμες ομάδες του ομίλου, Βέλγιο και Ισλανδία στην ίδια απόδοση (15,00). Εντούτοις, εδώ ίσως υπάρχει πιο σοβαρό το περιθώριο για εκπλήξεις, αφενός γιατί η Εθνική Γαλλίας κουβαλάει την ρετσινιά των «λούζερς» και αφετέρου γιατί ταλανίζεται εδώ και καιρό από πολλαπλά και σοβαρά εσωτερικά προβλήματα.

Στο επίκεντρο των επικρίσεων βρίσκεται η προπονήτρια Κορίν Ντιάκρ (η πρώτη γυναίκα που είχε κοουτσάρει επαγγελματική ανδρική ομάδα στη Γαλλία πριν μερικά χρόνια) καθώς θρυλείται ότι δεν έχει καλές σχέσεις με τα περισσότερα μεγάλα ονόματα της ομάδας. Κάπως έτσι, τόσο η Αμαντίν Ανρί που είχε ανοίξει το σκορ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για τη Λυών, όσο συμπαίκτρια της και μεγαλύτερη σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας (Λε Σομέ), έχουν βρεθεί εκτός αποστολής για τα τελικά του Euro. Το ίδιο ισχύει και για την άσσο της Παρί Σεν Ζερμέν Χαμραουί που είχε κατηγορήσει συμπαίκτρια της στην Παρί (και δυνητικά στην Εθνική) για βίαιη επίθεση που είχε δεχθεί από δύο μασκοφόρους πριν μερικούς μήνες. Όλη η Εθνική Γαλλίας λοιπόν είναι «μια ωραία ατμόσφαιρα» και με τέτοιο κλίμα, δύσκολα φτάνεις μακριά…

Η Ισλανδία δεν αποκλείεται (όπως παλιότερα στους άνδρες) να αποτελέσει την θετική έκπληξη της διοργάνωσης, καθώς μπορεί να παίζει ένα σχετικά παλιομοδίτικο ποδόσφαιρο, αλλά είναι ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο που έδειξε συμπαγή εικόνα στα τουρνουά προετοιμασίας.

Ακόμη περισσότεροι όμως θεωρούν σαν πιθανή έκπληξη της διοργάνωσης την Ιταλία, καθώς συνδυάζει κάποιες παίκτριες πολύ υψηλής τεχνικής με την καλύτερη τερματοφύλακα του κόσμου και εντυπωσιακή τακτική επάρκεια. Και με βάση τις «χρόνιες ασθένειες» στα αποδυτήρια της Εθνικής Γαλλίας, το 5,00 για να κερδίσει τον 4ο όμιλο, μπορεί να αποδειχθεί μια εξαιρετική περίπτωση.

Όλα τα μακροχρόνια ειδικά στοιχήματα για το Euro Γυναικών στη Stoiximan!

Επιλογές UEFA EURO Γυναικών

Συμπερασματικά και πέραν της φάσης των ομίλων, η μεγάλη γοητεία του επικείμενου Euro 2022 Γυναικών, είναι το απρόβλεπτο που το διέπει. Γιατί όπως αποτυπώνεται και στις αποδόσεις για τον Νικητή της Διοργάνωσης, υπάρχουν τουλάχιστον 6-7 ομάδες που δικαιούνται να τρέφουν νόμιμες φιλοδοξίες ότι θα σηκώσουν το τιμημένο στον ουρανό του Γουέμπλεϊ.

  • EURO (Γ) 2022 – Νικητής Διοργάνωσης: Γερμανία (8,00)
  • EURO (Γ) 2022 – Να φτάσει στον Τελικό: Νορβηγία (7,50)
  • EURO (Γ) 2022 – Νικητής Γ΄ Ομίλου: Σουηδία (2,25)
  • EURO (Γ) 2022 – Νικητής Δ΄ Ομίλου: Ιταλία (5,00)

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

TAGS DAILY BET STOIXIMAN STOIXIMAN BET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ