ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Οι... μνήμες της Ατλέτικο και η παράδοση της Γιουβέντους

Προγνωστικά Στοιχήματος: Οι... μνήμες της Ατλέτικο και η παράδοση της Γιουβέντους
@2023 ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Βαγιαδολίδ - Ατλέτικο και Μπολόνια - Γιουβέντους από τη La Liga και τη Serie A αντίστοιχα.

Το αποψινό πρόγραμμα της La Liga ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση της Βαγιαδολίδ κόντρα στην Ατλέτικο στο "Χοσέ Θορίγια" (22:00 Novasports 1HD, Live από το SPORT24). Από το συγκεκριμένο γήπεδο οι ροχιμπλάνκος έχουν εξαιρετικές αναμνήσεις, καθώς είχαν πανηγυρίσει εκεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ισπανίας, κερδίζοντας τον Μάιο του 2021 με 2-1.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, καθώς στις τελευταίες 15 αγωνιστικές έχει πετύχει 11 νίκες και έχει χάσει μόνο στο Καμπ Νόου από την Μπαρτσελόνα. Βαθμολογικά ωστόσο, η Ατλέτικο δεν έχει κάποιον χειροπιαστό στόχο. Βρίσκεται στο +13 από την πέμπτη θέση και έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την έξοδό της στο επόμενο Champions League.

Από την άλλη, η Βαγιαδολίδ μάχεται για την παραμονή της και αυτή τη στιγμή είναι στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Στην εμβόλιμη αγωνιστική γνώρισε ένα σκληρό αποτέλεσμα στη Βαλένθια, 2-1 με ανατροπή. Προηγήθηκε στο 6', είχε δοκάρι μετά το 1-1 (60') για να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ και τελικά λύγισε με γκολ στο 90+3'. Η ήττα από τις "νυχτερίδες" ήταν η πρώτη για τη Βαγιαδολίδ με τον Πάουλο Πετσολάνο στον πάγκο, ο οποίος έχει ρεκόρ 2-1-1 από τότε που ανέλαβε.

Καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια, η Ατλέτικο έχει προφανώς τον πρώτο λόγο και για αυτό το διπλό προσφέρεται μόλις στο 1.60. Το κίνητρο ωστόσο της Βαγιαδολίδ είναι πολύ πιο ισχυρό και δεν αποκλείεται να τσιμπήσει κάτι από το ματς κόντρα στους Μαδριλένους, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν έχουν κάποιον ιδιαίτερο λόγο να σκιστούν απόψε. Άλλωστε, οι μνήμες από τον θρίαμβο του 2021 στο "Χοσέ Θορίγια" είναι ακόμη νωπές και ίσως παίξουν τον ρόλο τους, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η Ατλέτικο θα χαριστεί ή θα κάτσει να χάσει. Σε κάθε περίπτωση, το 2.40 στη διπλή ευκαιρία (1Χ) είναι πολύ πιο ελκυστικό από τις αποδόσεις του φαβορί.

Ψάχνει αντίδραση η Γιουβέντους

Στη Serie A το αποψινό πρόγραμμα κλείνει με την αναμέτρηση της Μπολόνια κόντρα στη Γιουβέντους, στο "Ρενάτο Νταλ'Αρα" (21:45 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24). Η Μπολόνια ήταν αήττητη πέντε αγωνιστικές, ωστόσο το σερί της σταμάτησε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βερόνα, από την οποία έχασε με 2-1, εκτός έδρας.

Αυτή η ήττα ουσιαστικά την έβγαλε οριστικά εκτός μάχης για την επτάδα, αφού πλέον απέχει 10 βαθμούς από την Ιντερ και 11 από την Αταλάντα. Έχασε δηλαδή τις όποιες ελπίδες είχε για έξοδο στο Conference League, μέσω της έβδομης θέσης, η οποία θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο σε περίπτωση που κατακτήσουν το κύπελλο οι νερατζούρι και τερματίσουν ταυτόχρονα στην πρώτη εξάδα.

Στον αντίποδα, η Γιουβέντους συνέχισε στο ίδιο απογοητευτικό μοτίβο. Ηττήθηκε την Τετάρτη με 1-0 στο Μιλάνο από την Ιντερ και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας. Το πρόβλημα βέβαια δεν ήταν τόσο ο αποκλεισμός, όσο η εικόνα που παρουσίασε ξανά. Παντελώς ακίνδυνη επιθετικά, τέλειωσε τον ημιτελικό με πέντε τελικές και συμπλήρωσε 11 Under 2,5 στα τελευταία 13 επίσημα παιχνίδια της.

Είναι χαρακτηριστικό, πως στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς για όλες τις διοργανώσεις έχει πετύχει μόλις ένα γκολ, με τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα, χάρη στο οποίο προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League.

Στο πρωτάθλημα μετράει τρεις διαδοχικές ήττες από Λάτσιο, Σασουόλο και Νάπολι, ωστόσο παραμένει τρίτη και απόψε έχει την ευκαιρία, αν κερδίσει στην Μπολόνια, να αφήσει στο -5 τις Μίλαν και Ρόμα, που ήρθαν το Σάββατο ισόπαλες 1-1 στο Ολίμπικο.

Η αλήθεια είναι πως η Γιούβε δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά το στοίχημα είναι παιχνίδι αποδόσεων και το διπλό στο 2.20 δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι έχει πολύ πιο ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο σε σύγκριση με την Μπολόνια και είναι δεδομένο πως θα τα δώσει όλα απόψε για να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από μία σειρά αποτυχημένων αποτελεσμάτων.

Μπορεί να λείπουν ο Ντι Μαρία (3 γκολ) και ο Κεν (6 γκολ), ωστόσο επιστρέφει ο Βλάχοβιτς (8 γκολ) για τους φιλοξενούμενους. Στον αντίποδα, ο Τιάγκο Μότα δεν μπορεί να υπολογίζει στον εξτρέμ Σανσόνε (3 γκολ), στον κορυφαίο του φορ Αρναούτοβιτς (8 γκολ) και στον αρχηγό/χαφ Σοριάνο (1 γκολ).

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και τη σούπερ παράδοση της Γιούβε στο "Ρενάτο Νταλ' Άρα", τότε το διπλό αξίζει το ρίσκο, στη λογική πάντα ότι η "γηραιά κυρία" θα ψάξει επιτακτικά απόψε μία νίκη αντίδρασης. Η Μπολόνια κέρδισε τελευταία φορά εντός έδρας τη Γιουβέντους το 1998/99. Έκτοτε το ρεκόρ είναι 0-6-15! Την τελευταία δεκαετία σε εννιά αναμετρήσεις τους, οι μπιανκονέρι έχουν οκτώ διπλά και έξι σερί από το 2016/17 και μετά!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπολόνια – Γιουβέντους: 2 (απόδοση 2.20), 21:45
  • Βαγιαδολίδ – Ατλέτικο: 1Χ (απόδοση 2.40), 22:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ