TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Οι απαντήσεις της πολύχρωμης Γερμανίας και του Μουκόκο

Ο Γιουσουφά Μουκόκο κατά τη διάρκεια προπόνησης στην εθνική Γερμανίας
Ο Γιουσουφά Μουκόκο κατά τη διάρκεια προπόνησης στην εθνική Γερμανίας © 2023 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση της εθνικής Γερμανίας με την εθνική Τσεχίας στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων της τελικής φάσης του Euro U21.

Με τα παιχνίδια του τρίτου και του τέταρτου ομίλου συνεχίζεται απόψε η τελική φάση στο Euro U21. Στον τρίτο όμιλο, η Τσεχία κοντράρεται με τη Γερμανία (19:00 ERT Sports 1, Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να κερδίσουν στην πρεμιέρα τους. Κι αν για την Τσεχία ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη η ήττα με 2-0 από την Αγγλία, σίγουρα το 1-1 της Γερμανίας με το Ισραήλ προκάλεσε έκπληξη.

Η Μάνσαφτ είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι. 78% κατοχή, 17 τελικές, έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, έχασε δύο πέναλτι (3', 80') και τελικά κόλλησε στην ισοπαλία. Κόντρα στη ροή δέχθηκε το 0-1 στο 20'. Απάντησε άμεσα στο 26' με τον στόπερ Ορέλ Μπισέκ, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή.

Βέβαια, οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο, αλλά και η ομοσπονδία της Γερμανίας δεν στάθηκαν ιδιαίτερα στο αποτέλεσμα αυτό καθαυτό, όσο κυρίως στις ρατσιστικές επιθέσεις που έγιναν μέσω social media κατά των Γιουσουφά Μουκόκο (Ντόρτμουντ) και Τζέσικ Ενγκανκάμ (Χέρτα). Οι νεαροί επιθετικοί είναι οι δύο από τους επτά συνολικά μαύρους παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της Μάνσαφτ και δυστυχώς στοχοποιήθηκαν με υποτιμητικά σχόλια για το χρώμα τους, επειδή έτυχε να χάσουν τα δύο πέναλτι.

Φυσικά, η DFB πήρε θέση και με μία οργισμένη ανακοίνωση έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Σε όσους έγραψαν ρατσιστικά, υβριστικά και απάνθρωπα σχόλια σε βάρος κάποιων παικτών μετά τον αγώνα της U21, θα θέλαμε να πούμε τα εξής: Μας αηδιάζετε. Δεν είστε φίλαθλοι, δεν σας χρειαζόμαστε, δεν σας θέλουμε. Να είστε σίγουροι: Δεν θα κερδίσετε ποτέ. Γιατί είμαστε περισσότεροι. Είμαστε ανοιχτοί, διαφορετικοί, πολύχρωμοι και περήφανοι για αυτό".

Με παρρησία μίλησαν εξάλλου, τόσο ο τεχνικός Αντόνιο Ντι Σάλβο, όσο και ο αθλητικός διευθυντής των εθνικών ομάδων της Γερμανίας, Γιώτης Χατζηαλεξίου, δύο άνθρωποι που επίσης έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο. Ειδικά ο κόουτς της Μάνσαφτ δήλωσε σοκαρισμένος από τα κηρύγματα μίσους και τις διακρίσεις που διακινούνται στο διαδίκτυο, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν θα αφήσει κανέναν να χωρίσει στα δύο την ομάδα του.

"Η ομάδα μας είναι ένας καθρέφτης της κοινωνίας. Το ποδόσφαιρο φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Στηρίζουμε τους παίκτες μας, όλα τα παιδιά μίλησαν ανοιχτά για το θέμα και θα αντιδράσουν μόνο μέσα στο γήπεδο", πρόσθεσε από την πλευρά του ο Χατζηαλεξίου.

Στοιχηματικά, το διπλό είναι λογικά φαβορί στο 1.60, δεδομένου ότι η Γερμανία αποτελείται κυρίως από παίκτες που αγωνίζονται σε κλαμπ της Bundesliga. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η κάτοχος του τίτλου και έχει κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από το 2009 και μετά. Το διπλό, μαζί με το anytime του Μουκόκο, ο οποίος θεωρείται το next best thing των Γερμανών και είχε σκοράρει 6 γκολ στην προκριματική φάση, επιστρέφει απόδοση τριπλασιασμού.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τσεχία U21 – Γερμανία U21: 2 & Μουκόκο Anytime (απόδοση 3.05), 19:00
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ TIPSTERS ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ