ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Με τα Over των Γιόκιτς και Πουλ

Ο Νίκολα Γιόκιτς με την φανέλα των Νάγκετς
Ο Νίκολα Γιόκιτς με την φανέλα των Νάγκετς Ⓒ 2022 MICHAEL DWYER/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Οι Λέικερς δεν τα κατάφεραν τα Χριστούγεννα στο Ντάλας. Παρότι προηγήθηκαν με +9 στο ημίχρονο, έχασαν με 51-21 στο τρίτο δωδεκάλεπτο και μοιραία ξεκίνησαν με ήττα ένα road trip πέντε αγώνων, το οποίο απόψε συνεχίζεται στο Ορλάντο (28/12 02:00 Live από το SPORT24). Οι Μάτζικ αντίθετα, βρίσκονται στην καλύτερή τους φόρμα με οκτώ νίκες στα τελευταία εννιά ματς και προσφέρονται φαβορί στους 2,5 πόντους.

Το Λ.Α. συνεχίζει να παίζει χωρίς τον Αντονι Ντέιβις. Από τότε που τραυματίστηκε ο AD, οι λιμνάνθρωποι έχουν ρεκόρ 1-4 και δέχθηκαν τουλάχιστον 124 πόντους στις τέσσερις ήττες τους.

Επιθετικά, όπως αναμένονταν, όλο το βάρος σηκώνει πλέον ο Λεμπρόν Τζέιμς. Ο "βασιλιάς" τα Χριστούγεννα σημείωσε 38 πόντους κόντρα στους Μάβερικς και συμπλήρωσε επτά διαδοχικά παιχνίδια με τουλάχιστον 30. Κανείς άλλος παίκτης στη λίγκα δεν έχει αυτή τη στιγμή μεγαλύτερο ενεργό σερί με 30+ πόντους. Στο 1.60 να συνεχίσει ο Λεμπρόν το... βιολί του. Στο 2.20 σε combo με το διπλό στο +8,5.

Οι Λέικερς έχουν μπροστά τους πιο δύσκολα παιχνίδια σε Μαϊάμι και Ατλάντα. Στο Ορλάντο θεωρητικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψουν στις νίκες, μετά από τέσσερις κολλητές ήττες.

Ουάσινγκτον - Φιλαντέλφεια

Η Φιλαντέλφεια κέρδισε 119-112 στη Νέα Υόρκη τα Χριστούγεννα και συμπλήρωσε οκτώ διαδοχικές νίκες. Μάλιστα, σε δεύτερο κολλητό ματς βρέθηκε κάτω με διψήφια διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έκανε την ανατροπή.

Σε αυτό το εξαιρετικό σερί των Σίξερς, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει παίξει ασφαλώς το δίδυμο Εμπίντ-Χάρντεν. Ο πρώτος είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ (33,1) του ΝΒΑ και σκοράρει μέσα στον Δεκέμβριο 35,9 πόντους κατά μέσο όρο. Όσο για τον "μούσια", έχει πέντε double-double και μοιράζει 12,1 ασίστ κατά μέσο όρο μέσα τον Δεκέμβριο. Ειδικά στα τελευταία δύο ματς, με Νικς και Κλίπερς έδωσε συνολικά 34 τελικές πάσες!

Απόψε, οι Σίξερς παίζουν με τους Γουίζαρντς (28/12 02:00 Live από το SPORT24), οι οποίοι έπειτα από δέκα κολλητές ήττες, φανέρωσαν κάποια σημάδια ανάκαμψης, αφού κέρδισαν τα δύο από τα τελευταία τρία παιχνίδια τους, κόντρα σε Κινγκς και Σανς. Το σημερινό ματς είναι τρίτο φετινό ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Φιλαντέλφεια. Στα πρώτα δύο οι νίκες μοιράστηκαν. Οι Σίξερς κέρδισαν στις 31/10 με 118-111 και δύο μέρες αργότερα ηττήθηκαν με 121-111.

Με ένα line στους 214,5, το Over στο 1.40 μοιάζει αρκετά βατό, κρίνοντας από τις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους. Μαζί με το Over 9,5 ασίστ του Χάρντεν, φτάνουμε σε ένα combo σε απόδοση 2.40.

Τορόντο - Λ.Α. Κλίπερς

Οι Καουάι Λέοναρντ και Νόρμαν Πάουελ επιστρέφουν απόψε στο Τορόντο για να αντιμετωπίσουν την πρώην ομάδα τους, με την οποία κατέκτησαν το πρωτάθλημα το 2019 (28/12 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Ο Λέοναρντ ήταν MVP των τελικών και ο Πάουελ είχε επίσης διαδραματίσει κομβικό ρόλο στον θρίαμβο των Ράπτορς.

Ο Λέοναρντ δεν αγωνίστηκε στη χθεσινή δύσκολη νίκη των Κλίπερς, στο Ντιτρόιτ, στην παράταση. Ο Πάουελ από την πλευρά του σημείωσε 16 πόντους. Η ομάδα του Ταϊρόν Λου βρίσκεται σε ένα road trip πέντε αγώνων και σήμερα θα δώσει το τρίτο της διαδοχικό παιχνίδι εκτός έδρας.

Το Τορόντο, μετά από ένα απογοητευτικό διάστημα με έξι διαδοχικές ήττες, αντέδρασε κερδίζοντας διαδοχικά τη Νέα Υόρκη και το Κλίβελαντ, που μετρούσαν οκτώ και πέντε σερί νίκες, πριν παίξουν με τους Ράπτορς.

Είναι εμφανές, πως τα βαριά χαρτιά των Καναδών έχουν ανεβάσει στροφές. Ο Πασκάλ Σιακάμ για παράδειγμα, σημείωσε 52 πόντους κόντρα στους Νικς και 26 απέναντι στους Καβαλίερς, ενώ ο Φρεντ Φαν Φλιτ είχε 9/20 τρίποντα στα τελευταία δύο ματς.

Στο 1.78 να ευστοχήσει και απόψε σε πάνω από δύο τρίποντα ο Φαν Φλιτ. Στο 2.65 σε combo με τον άσο, στη λογική ότι οι ανεβασμένοι Ράπτορς θα εκμεταλλευτούν ότι οι Κλίπερς δίνουν back to back παιχνίδι χωρίς ημέρα ξεκούρασης.

Μέμφις - Φοίνιξ

Το Μέμφις ολοκλήρωσε τα Χριστούγεννα μία περιοδεία τεσσάρων αγώνων εκτός έδρας με ρεκόρ 1-3. Οι Γκρίζλις έχασαν την Κυριακή από τους πληγωμένους Γουόριορς, παρά τους 36 πόντους του Τζα Μοράντ.

Απόψε πάντως, η ομάδα του Τέιλορ Τζένκινς επιστρέφει στη βάση της, εκεί όπου μετράει επτά διαδοχικές νίκες και είναι καθαρό φαβορί κόντρα στους Σανς (28/12 03:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24).

Το Φοίνιξ προέρχεται από τρεις σερί ήττες, ενώ έφτασε τις οκτώ στα τελευταία 11 παιχνίδια του. Τα Χριστούγεννα πάλεψε γενναία στο Ντένβερ και λύγισε τελικά στην παράταση, παρότι ο Ντέβιν Μπούκερ έπαιξε μόλις τέσσερα λεπτά λόγω τραυματισμού. Ο πρώτος σκόρερ των "ήλιων" είναι εκτός και για το αποψινό ματς, όπως επίσης οι Λάντρι Σάμετ, Κάμερον Πέιν και Κάμερον Τζόνσον.

Στο χέρι των Γκρίζλις να καλύψουν ένα χάντικαπ 6-7 πόντων. Υπενθυμίζεται, ότι οι "αρκούδες" είχαν κερδίσει άνετα με 125-100 στην Αριζόνα, στις 23 Δεκεμβρίου. Στο 1.72 ο άσος με -6,5 πόντους χάντικαπ.

Ντάλας - Νέα Υόρκη

Το Ντάλας κέρδισε τους Λέικερς τα Χριστούγεννα και έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες. Ακριβώς αντίθετη είναι η διαδρομή της Νέας Υόρκης, που έπειτα από οκτώ σερί νίκες, έχασε τρία κολλητά ματς από Ράπτορς, Μπουλς και Σίξερς.

Το αποψινό παιχνίδι έχει την ιδιαιτερότητα ότι ο Τζέιλεν Μπράνσον επιστρέφει ως αντίπαλος στην έδρα της πρώην ομάδας του (28/12 03:30 Live από το SPORT24). Βέβαια, ο άσος των Νικς δίνεται αμφίβολος στην injury list των φιλοξενούμενων και υπάρχει περίπτωση να μην αγωνιστεί. Χωρίς τον Μπράνσον, η Νέα Υόρκη είναι ένα επίπεδο κάτω.

Σε κάθε περίπτωση, οι Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς θέλουν να διευρύνουν το νικηφόρο σερί τους κι έχουν τον πρώτο λόγο. Στις 3 Δεκεμβρίου, η ομάδα του Τζέισον Κιντ είχε κερδίσει μέσα στο Madison Square Garden με 121-100. Στο 1.65 να καλύψει απόψε ένα χάντικαπ 2,5 πόντων.

Γκόλντεν Στέιτ - Σάρλοτ

Το Γκόλντεν Στέιτ, παρότι αγωνίστηκε χωρίς τους Στεφ Κάρι και Αντριου Γουίγκινς, κέρδισε τους Γκρίζλις, τα Χριστούγεννα, παίζοντας ομαδικό μπάσκετ με 31 ασίστ! Πρωταγωνιστής των Γουόριορς ήταν ο Τζόρνταν Πουλ με 32 πόντους.

Ο 23χρονος γκαρντ, στα τελευταία πέντε ματς, που απουσιάζει ο Κάρι, σκοράρει κατά μέσο όρο 28,6 πόντους. Το line του Πουλ απόψε κόντρα στη Σάρλοτ είναι στο 26,5 και το Over του επιστρέφει απόδοση 1.83.

Οι Χόρνετς ολοκληρώνουν απόψε ένα μία περιοδεία έξι αγώνων (28/12 05:00 Live από το SPORT24) και δίνουν μάλιστα back to back παιχνίδι, μετά τη χθεσινή ήττα τους στο Πόρτλαντ με 124-113. Η Σάρλοτ έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα στο NBA, αφού δέχεται 118,3 πόντους. Ειδικά, στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της εκτός έδρας δέχθηκε σε όλα από 119 πόντους και πάνω και κατά μέσο όρο 126,3!

Σακραμέντο - Ντένβερ

Ο Νίκολα Γιόκιτς κυνηγάει φέτος κάτι το εξαιρετικά σπάνιο. Να μπει σε μία κλειστή ομάδα τριών ανθρώπων, που έχουν αναδειχθεί τρεις σερί σεζόν MVP. Ο λόγος ασφαλώς για τους Λάρι Μπερντ, Γουιτλ Τσάμπερλεϊν και Μπιλ Ράσελ.

Ο Σέρβος σέντερ των Νάγκετς, που κέρδισε το βραβείο τις δύο προηγούμενες σεζόν, κάνει για ακόμη μία χρονιά εκπληκτικά πράγματα. Τα Χριστούγεννα, κόντρα στους Σανς, έγραψε 41 πόντους, 15 ριμπάουντ και 15 ασίστ!

Ο Γιόκιτς ενδεχομένως είναι ο κορυφαίος πασέρ όλων των εποχών σε ό,τι αφορά στους σέντερ. Απόψε θα τεθεί αντιμέτωπος με τη μέτρια άμυνα των Κινγκς (28/12 05:30 Live από το SPORT24), που δέχεται 116,2 πόντους κατά μέσο όρο. Συν τοις άλλοις, ο Ντομάντας Σαμπόνις αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον αντίχειρα και είναι αβέβαιο αν θα αγωνιστεί. Ακόμη πάντως και να παίξει, μάλλον θα είναι διστακτικός απέναντι στο εκτόπισμα του Joker.

Στο 1.93 το Over 36,5 πόντοι και ασίστ του Γιόκιτς, ο οποίος στα τελευταία δέκα ματς έχει επίδοση 41,1 κατά μέσο όρο σε αυτές τις δύο κατηγορίες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ορλάντο – Λ.Α. Λέικερς: 2 +8,5 & Τζέιμς 30+ πόντοι (απόδοση 2.20), 02:00
  • Ουάσινγκτον – Φιλαντέλφεια: Over 214,5 & Χάρντεν Over 9,5 ασίστ (απόδοση 2.40), 02:00
  • Τορόντο – Λ.Α. Κλίπερς: 1 & Φαν Φλιτ Over 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.65), 02:30
  • Μέμφις – Φοίνιξ: 1 -6,5 (απόδοση 1.72), 03:00
  • Ντάλας – Νέα Υόρκη: 1 -2,5 (απόδοση 1.65), 03:30
  • Γκόλντεν Στέιτ – Σάρλοτ: Πουλ Over 26,5 πόντοι (απόδοση 1.83), 05:00
  • Σακραμέντο – Ντένβερ: Γιόκιτς Over 36,5 πόντοι & ασίστ (απόδοση 1.93), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ