ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Ιταλική τριάδα και η φορμαρισμένη Ατλέτικο

Προγνωστικά Στοιχήματος: Ιταλική τριάδα και η φορμαρισμένη Ατλέτικο
@2023 PETER DEJONG/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από τη La Liga και τη Serie A.

Με τρία ματς συνεχίζεται απόψε η εμβόλιμη αγωνιστική στη La Liga. Στη Μαδρίτη η Ατλέτικο υποδέχεται την Κάδιθ και είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη στο 1.30 (23:00 Novasports 1HD, Live από το SPORT24).

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στις τελευταίες 12 αγωνιστικές μετράει 10 νίκες. Δεν κέρδισε μόνο στο Μπερναμπέου, όπου έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Ρεάλ στο μεγάλο ντέρμπι της πρωτεύουσας και στο Καμπ Νόου, όπου ηττήθηκε 1-0 από την κατά τα φαινόμενα νέα πρωταθλήτρια, Μπαρτσελόνα.

Την Κυριακή οι ροχιμπλάνκος πραγματοποίησαν ακόμη μία γεμάτη επιθετικά εμφάνιση, επικρατώντας με 5-2 εκτός έδρας της Βαγιαδολίδ. Ανησύχησαν λίγο μετά τη μείωσε σε 3-2, αφού η αντίπαλος είχε δοκάρι στο 76' για το 3-3, ωστόσο το καθάρισε στο φινάλε με αυτογκόλ στο 86' και τέρμα του Ντεπάι στις καθυστερήσεις.

Στον αντίποδα, η Κάδιθ τα έδωσε όλα τα "εξάποντο" με τη Βαλένθια και πέτυχε μία σπουδαία νίκη με 2-1. Χάρη σε αυτό το τρίποντο έχτισε διαφορά τεσσάρων βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη και πήρε βαθιά ανάσα. Απόψε πάντως η αποστολή της στο Γουάντα Μετροπολιτάνο είναι εξ ορισμού ιδιαιτέρως δύσκολη, καθώς έχει εκτός τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές λόγω καρτών. Αναλυτικά, είναι τιμωρημένοι ο στόπερ Λουίς Ερνάντεθ, ο χαφ Φέδε Σαν Εμετέριο και ο εξτρέμ Σομπρίνο (2 γκολ). Δεν λείπουν ασφαλώς και 2-3 πάγιες απουσίες λόγω τραυματισμών.

Με αυτά τα προβλήματα, δύσκολα η Κάδιθ θα φρενάρει τη δαιμονιώδη φόρμα της Ατλέτικο. Ούτως ή άλλως, στις πέντε τελευταίες στροφές έχει σαφώς πιο βατά ματς (Μαγιόρκα, Βαγιαδολίδ, Βιγιαρεάλ, Θέλτα, Έλτσε) για να σφραγίσει τη σωτηρία της. Στο 1.90 ο άσος με Over 2,5. Πέρυσι η Ατλέτικο είχε κερδίσει εντός έδρας την Κάδιθ με 2-1 και πρόπερσι με 4-0. Επίσης, στον πρώτο γύρο φέτος, είχαν μπει πέντε γκολ στο μεταξύ τους ματς.

Προγνωστικά Ιταλία

Γεμάτο απόψε είναι και το πρόγραμμα στη Serie A με συνολικά οκτώ παιχνίδια. Στο Τορίνο η Γιουβέντους φιλοξενεί τη Λέτσε (19:00 Cosmote Sport 5HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία οκτώ επίσημα ματς (1-3-4). Ειδικά στο πρωτάθλημα, συμπλήρωσε τέσσερις αγωνιστικές με μόλις έναν βαθμό (0-1-3), αυτόν που πήρε στην Μπολόνια (1-1) την Κυριακή.

Παρά τις διαδοχικές βαθμολογικές απώλειες, η "γηραιά κυρία" παραμένει τρίτη, ωστόσο οφείλει να επιστρέψει άμεσα στις νίκες, διότι πίσω της καραδοκούν η Ιντερ, η Μίλαν, η Ρόμα και η Αταλάντα. Το θετικό για τους μπιανκονέρι είναι ότι επιστρέφει απόψε ο Ντι Μαρία (4 γκολ, 4 ασίστ) συνεπώς θα παραταχθούν σχεδόν πάνοπλοι.

Αντίθετα, η Λέτσε θα παίξει χωρίς τον κορυφαίο της σκόρερ και παίκτη, Στρεφέτσα (8 γκολ), ο οποίος σημείωσε το νικητήριο γκολ (1-0), με πέναλτι, την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Ουντινέζε. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Λέτσε έπειτα από οκτώ ματς, όπου είχε πάρει μόνο έναν βαθμό (0-1-7) και αυτόν κόντρα στην καταδικασμένη Σαμπντόρια.

Εκτός έδρας, η ομάδα του Μάρκο Μπαρόνι μετράει τέσσερις διαδοχικές ήττες, χωρίς μάλιστα να σκοράρει. Πολύ πιθανό το σερί να συνεχιστεί και απόψε, δεδομένου μάλιστα ότι θα παραταχθεί χωρίς τον ηγέτη της. Στο 2.25 η καθαρή νίκη της Γιούβε, ο άσος δηλαδή σε combo με το No/Goal.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παιχνίδι παγίδα για τη Ρόμα

Στο βραδινό πακέτο αγώνων, η Ρόμα δοκιμάζεται στην έδρα της φορμαρισμένης Μόντσα (22:00 Cosmote Sport 5HD, Live από το SPORT24). Ο Ζοσέ Μουρίνιο παλεύει με τα προβλήματα τραυματισμών και το βαρύ πρόγραμμα, για να διατηρήσει τους "τζιαλορόσι" σε τροχιά τετράδας, όμως το "κοντό" ρόστερ δεν του επιτρέπει πολλά περιθώρια ελιγμών.

Η Ρόμα, τηρουμένων των αναλογιών, έχει πραγματοποιήσει μία συμπαθητική σεζόν, ωστόσο οι δυνάμεις της την εγκαταλείπουν στην τελική ευθεία της σεζόν. Σημειώνεται, ότι μετά το ματς στη Μόντσα θα υποδεχθεί την Ιντερ στο Ολίμπικο σε ματς φωτιά για την έξοδο στο Champions League και την άλλη Πέμπτη περιμένει στη Ρώμη τη φορμαρισμένη Λεβερκούζεν, για τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Europa League.

Την προηγούμενη αγωνιστική, η Ρόμα έφερε ισοπαλία 1-1 εντός έδρας με τη Μίλαν, σε ένα ντέρμπι που δεν πρόσφερε το παραμικρό στο 90λεπτο, αλλά είχε δραματική εξέλιξη στα λεπτά των καθυστερήσεων. Η Ρόμα προηγήθηκε στο 90+3' στην πρώτη της τελική εντός στόχου, αλλά ισοφαρίστηκε στο 90+7' και έτσι έχασε μέσα από τα χέρια της δύο πολύτιμους βαθμούς.

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς, είναι τιμωρημένος ο χαφ Μάτιτς (1 γκολ) και τραυματίες οι στόπερ Σμόλινγκ (3 γκολ), Κουμπούλα, Γιορέντε, ο μπακ Κάρσντορπ και ο φορ Μπελότι. Επίσης, είναι αβέβαιο αν θα καταφέρει να αγωνιστεί ο σταρ Ντιμπάλα (11 γκολ, 6 ασίστ). Ο Μουρίνιο κόντρα στη Μίλαν προστάτευσε τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Δεν αποκλείεται να κάνει το ίδιο και απόψε.

Σε κάθε περίπτωση, η Ρόμα έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία έξι εκτός έδρας παιχνίδια της στη Serie A (1-1-4) και σε αυτό το διάστημα δεν κατάφερε σε κανένα να πετύχει πάνω από ένα γκολ. Αντίθετα, η Μόντσα μετράει τρεις διαδοχικές νίκες, θα κατέβει απόψε με πλήρη αποστολή και είναι ασφαλώς πολύ επικίνδυνος αντίπαλος. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η Μόντσα είναι ιδιοκτησίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επομένως έχει κι έναν λόγο παραπάνω να κόψει βαθμούς απόψε από τη Ρόμα, δεδομένου ότι οι "τζιαλορόσι" είναι ισόβαθμοι με τη Μίλαν και μονομαχούν σώμα με σώμα για την είσοδο στην τετράδα. Μεγάλα τα 3.85 του άσου, αξίζουν το ρίσκο. Πιο συνετά στη διπλή ευκαιρία, στο 1.75.

Τέλος, στο Ολίμπικο η Λάτσιο υποδέχεται την πάντα επικίνδυνη και υπολογίσιμη Σασουόλο (22:00 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι είναι σταθερά δεύτερη, ωστόσο είδε τη διαφορά της από την πέμπτη θέση να μειώνεται στο +4, μετά τις δύο κολλητές ήττες από Τορίνο εντός (1-0) και Ιντερ εκτός (3-1).

Από την άλλη, η Σασουόλο βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας, δεν έχει την παραμικρή πίεση και διασκεδάζει τα τελευταία παιχνίδια της. Πριν χάσει με 3-0 στο Σαλέρνο από τη Σαλερνιτάνα έβρισκε δίχτυα επτά σερί ματς εκτός έδρας. Επίσης, με αντίπαλο τη Λάτσιο στη Ρώμη, σκοράρει πάντα από τη σεζόν 2013/14, όταν δηλαδή ανέβηκε στη Serie A. Σε συνολικά εννιά συναντήσεις τους στο Ολίμπικο επιβεβαιώθηκε οκτώ φορές.

Πάνω από το 1.85 το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η παράδοση και να βγει για ακόμη μία χρονιά το Goal/Goal. Σημειώνεται εξάλλου, ότι η Λάτσιο θα παραταχθεί απόψε χωρίς τον κορυφαίο της στόπερ Ρομανιόλι, διότι είναι τιμωρημένος, ενώ τέθηκε νοκ άουτ και ο βασικότατος κεντρικός χαφ Κατάλντι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γιουβέντους – Λέτσε: 1 & Νο/Goal (απόδοση 2.25), 19:00
  • Μόντσα – Ρόμα: 1 (απόδοση 3.85), 22:00
  • Λάτσιο – Σασουόλο: Goal/Goal (απόδοση 1.87), 22:00
  • Ατλέτικο – Κάδιθ: 1 & Over 2,5 (απόδοση 1.90), 23:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ