ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Ιστορική πρόκληση για την Αλβανία

Οι φίλοι της Αλβανίας στο Γουέμπλεϊ για το ματς με την Αγγλία στα προκριματικά του Μουντιάλ
Οι φίλοι της Αλβανίας στο Γουέμπλεϊ για το ματς με την Αγγλία στα προκριματικά του Μουντιάλ © 2022 IAN WALTON/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση της Αλβανίας με το Ισραήλ, στο πλαίσιο του δευτέρου ομίλου της League B.

Για τον δεύτερο όμιλο της League B του Nations League, η Αλβανία υποδέχεται απόψε το Ισραήλ στα Τίρανα (21:45 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Το συγκεκριμένο γκρουπ είναι πολύ ιδιαίτερο, καθώς η Ρωσία έχει ήδη υποβιβαστεί κατηγορία μετά τον αποκλεισμό της από την UEFA, συνεπώς η άνοδος στη League A θα παιχθεί ανάμεσα σε Αλβανία, Ισραήλ και Ισλανδία.

Ειδικά για την Αλβανία και το Ισραήλ η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία του Nations League αποτελεί μία ιστορική πρόκληση. Η Ισλανδία υπενθυμίζεται ότι έπαιξε στη League A στην προηγούμενη έκδοση του Nations League, αλλά υποβιβάστηκε, τερματίζοντας τελευταία σε όμιλο με Αγγλία, Δανία και Βέλγιο.

Αλβανία - Ισραήλ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Αλβανία και Ισραήλ ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Nations League 2022/23 με ισοπαλία. Η Αλβανία έφερε 1-1 στο Ρέικιαβικ με την Ισλανδία, ενώ το Ισραήλ έφερε 2-2 εντός έδρας με τους Ισλανδούς.

Η Αλβανία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου με τον Εντοάρντο Ρέγια στον πάγκο της. Στην προκριματική φάση του Μουντιάλ, διεκδίκησε μέχρι τέλους τη δεύτερη θέση. Τελικά, τερμάτισε τρίτη πίσω από Αγγλία και Πολωνία, ωστόσο άφησε πίσω της την Ουγγαρία, μαζεύοντας 18 βαθμούς.

Στην αποστολή τους, οι Αλβανοί έχουν πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στην Ιταλία, όπως ο μπακ της Λάτσιο Χισάι, ο στόπερ της Αταλάντα Τζιμσίτι και ο γκολκίπερ της Τορίνο Μπερίσα. Μέσα στις επιλογές του Ρέγια βρίσκεται και ο στόπερ του ΠΑΟΚ, Ενέ Μιχάι.

Ο Ρέγια παίζει με 3-5-2 και συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στην Ισλανδία, αναμένεται να προχωρήσει σε πέντε με έξι αλλαγές στην ενδεκάδα, ξεκινώντας βασικούς αυτή τη φορά τους άσους της Εμπολι, Μπαϊράμι και Ασλάνι και τον στόπερ της Σαλερνιτάνα, Βέσελι. Ειδικά στην επίθεση, η Αλβανία θα είναι αναβαθμισμένη απόψε, αφού επιστρέφει από Covid ο Μπρόγια, που πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν φέτος με τη Σαουθάμπτον, σημειώνοντας έξι γκολ στην Premier League. Ο 20χρονος Αλβανός φορ ανήκει στην Τσέλσι και αναμένεται να πάρει τη θέση του Τσικαλέσι (Κόνιασπορ), που εμφάνισε συμπτώματα γρίπης.

Στον αντίποδα, το Ισραήλ στηρίζεται κυρίως σε παίκτες που παίζουν στο εγχώριο πρωτάθλημα. Από την αποστολή, στο εξωτερικό παίζουν μόνο ο γκολκίπερ Μαρσιάνο (Φέγενορντ), ο μπακ Ντάσα (Φιτέσε), ο χαφ Πέρετς (Βενέτσια), οι μεσοεπιθετικοί Σόλομον (Σαχτάρ), Αμπάντα (Σέλτικ) και οι επιθετικοί Μπαρίμπο (Βολφσμπέργκερ), Βάισμαν (Βαγιαδολίδ) και Νταμπούρ (Χοφενχάιμ).

Ειδικά για τον Νταμπούρ είναι πολύ βαρύ το κλίμα στο Ισραήλ. Ο άσος της Χοφενχάιμ έχει αραβικές ρίζες, είναι μουσουλμάνος και έχει εκφραστεί ανοιχτά κατά των ισραηλινο-αραβικών συγκρούσεων. Στη χώρα υπάρχουν πολλές φωνές που ζητούν την αποπομπή του από την εθνική ομάδα, ενώ υπενθυμίζεται ότι στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του Ισραήλ, τον περασμένο Νοέμβριο, με τα Νησιά Φερόε, ο Νταμπούρ αποδοκιμάζονταν από το κοινό σε κάθε επαφή του με την μπάλα, ακόμη κι όταν σκόραρε!

Στα αμιγώς αγωνιστικά, από το ρόστερ του Ισραήλ απουσιάζουν ο κορυφαίος σκόρερ Ζάχαβι (Αϊντχόφεν) και οι πολύπειροι χαφ Μπίτον (Σέλτικ) και Νάτκχο (Παρτιζάν).

Το Ισραήλ είναι μία ομάδα με επιθετική φύση, αλλά και πολλά αμυντικά προβλήματα. Εδώ και εννιά ματς δέχεται γκολ, μάλιστα στα οκτώ από αυτά δέχθηκε από δύο και πάνω! Στα τελευταία 15 παιχνίδια του, κράτησε το μηδέν μόνο κόντρα στα Νησιά Φερόε.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Η Αλβανία είναι πολύ πιο συμπαγές σύνολο και στα τελευταία εννιά ματς εντός έδρας, έχει ρεκόρ 6-1-2, χάνοντας μόνο από Αγγλία και Πολωνία. Με τον Μπρόγια απόψε πιθανότατα στο αρχικό σχήμα, η ομάδα του Ρέγια είναι σίγουρο πως θα προβληματίσει την ασταθή άμυνα των Ισραηλινών. Οι Αλβανοί γνωρίζουν πως αν κερδίσουν το αποψινό ματς, θα έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Λογικό ότι μαζεύτηκε ο άσος από τα αρχικά 2.45-2.50 σε τιμές στο 2.20-2.30 κατά μέσο όρο. Οι αποδόσεις πάντως παραμένουν αποδεκτές, καθώς η Αλβανία είναι σαφώς πιο σοβαρή και οργανωμένη ομάδα, σε σύγκριση με το χύμα αγωνιστικό στιλ του Ισραήλ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αλβανία – Ισραήλ: 1 (απόδοση 2.30), 21:45
TAGS ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ