DAILY BET

Προγνωστικά στοιχήματος: Ημιτελικοί Final-4 με MatchCombo

Προγνωστικά στοιχήματος: Ημιτελικοί Final-4 με MatchCombo

Ποιο θα είναι το ζευγάρι του τελικού; Ανάλυση και προγνωστικά για τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου.

Ήρωες της μιας βραδιάς , αναμνήσεις, ανατροπές, συναισθήματα και ο κανόνας της "μη επιβεβαίωσης" των προγνωστικών. Αυτό είναι η γοητεία του Κυπέλλου!

Στην Κρήτη λοιπόν θα κριθεί φέτος ο πρώτος τίτλος της σεζόν και το ενδιαφέρον αναμένεται μεγάλο, με τους δύο ημιτελικούς την Παρασκευή (17/02) να βγάζουν το ζευγάρι του τελικού (19/02, 17:00).

Ολυμπιακός - ΑΕΚ (20:00)

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Κρήτη με τον αέρα του φαβορί. Οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν στα πόδια τους στη Βιτόρια, έκαμψαν μετά από μεγάλη μάχη την αντίσταση της Αναντολού στο Φάληρο και παρουσίασαν ένα πολύ καλό πρόσωπο τη Δευτέρα, στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με το Λαύριο.

Το πρόσφατο ματς με την ΑΕΚ για τη Stoiximan Basket League μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα η οποία χρειάστηκε να καλύψει διαφορά 17 πόντων στη συγκεκριμένη περίπτωση για να φτάσει στη νίκη. Ο Ολυμπιακός υπερέχει σε όλες τις γραμμές και θα στοχεύσει στο πολύ μεγάλο πλεονέκτημα αθλητικότητας που διαθέτει απέναντι στην ομάδα του Στέφανου Δέδα. Αυτή ακριβώς η υπεροχή του μαζί το σαφώς μεγαλύτερο ποιοτικό βάθος που χαρακτηρίζει τους Πειραιώτες είναι πολύ πιθανό να κρίνει την αναμέτρηση σε βάθος χρόνου. Είναι αμφίβολο ότι ο αντίπαλος μπορεί να ματσάρει έναν καλό στο ενεργειακό κομμάτι Ολυμπιακό που θα πιέσει ψηλά.

Η αδυναμία της ΑΕΚ στην PnR άμυνα θα αποτελέσει τη βάση για τους ερυθρόλευκους που αισιοδοξούν ότι θα μπορέσουν να βρουν, ξεκινώντας από τέτοιες επιθετικές καταστάσεις, εύκολες εκτελέσεις είτε μέσα από τη συνεργασία του Ball Handler με τον ψηλό που ρολάρει είτε βγάζοντας τη μπάλα μακριά από την εμπλεκόμενη δυάδα και σημαδεύοντας τους έτοιμους παίχτες για περιφερειακή εκτέλεση.

Δύο βασικά μειονεκτήματα των κιτρινόμαυρων στα μετόπισθεν αφορούν την αναχαίτιση του ball handler στις Pick & Roll δράσεις και την Post up άμυνα. Είναι δεδομένο ότι ο κόουτς Μπαρτζώκας θα στοχεύσει εκεί, καθώς οι Σλούκας και Fall μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά.

Η ΑΕΚ είναι το απόλυτο outsider του F4. Για τον "Δικέφαλο" (και με γνώμονα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει) συνιστά επιτυχία το γεγονός ότι έφτασε μέχρι εδώ. Η μαγεία του Κυπέλλου και ο απρόβλεπτος χαρακτήρας αυτών των παιχνιδιών αποτελεί βασικό σύμμαχο των κιτρινόμαυρων σε αυτήν την -αντικειμενικά πολύ δύσκολη- προσπάθεια τους.

Η ομάδα του Στέφανου Δέδα στρίμωξε τους ερυθρόλευκους στο παιχνίδι του πρωταθλήματος και ελπίζει ότι με ανάλογη συνταγή θα είναι σε θέση να τους ανταγωνιστεί και πάλι. Ο μεγάλος στόχος του "Δικεφάλου" είναι να μπορέσει να μετατρέψει τον ημιτελικό αυτόν σε μια κλειστή αναμέτρηση.

Ο Κόλομ θα είναι ο "στρατηγός" και αυτός που θα κληθεί να ελέγξει το τέμπο του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ θέλει να πάει σε σετ παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι η ικανότητα του Ολυμπιακού στο ανοιχτό γήπεδο μπορεί να κρίνει από μόνη της τον νικητή του ημιτελικού. Οι Χάμερ-Γκρίφιν θα πάρουν μπάλες σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός χαμηλά και ο Ράουτινς (εκπληκτικός στο πρόσφατο ματς των δύο ομάδων) τις γνωστές Off screen-εκτελέσεις. Πολύ πιθανό να δούμε και ζώνη από τον "Δικέφαλο" στην προσπάθεια του να ρίξει τον ρυθμό και να ελέγξει τη δραστηριότητα των ερυθρολεύκων στο "ζωγραφιστό".

Το ζευγάρι αυτό έχει ξεκάθαρο φαβορί. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να χαμηλώσει το τέμπο και να ελέγξει το επιθετικό transition του Ολυμπιακού αλλά είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα μπορέσει να παράγει απέναντι σε μια τόσο συμπαγή άμυνα.

MatchCombo με Χάντικαπ Ολυμπιακός -9.5 και Under 170.5 σε απόδοση 1.95 στη Stoiximan

Παναθηναϊκός - Προμηθέας (17:00)

Ο Παναθηναϊκός θέλει πολύ αυτό το Κύπελλο και δεν το κρύβει. Οι πράσινοι έχουν κυκλώσει τον συγκεκριμένο στόχο σε αυτήν τη δύσκολη σεζόν γνωρίζοντας ότι οι μεγάλες ομάδες τρέφονται από κατακτήσεις τίτλων. Το "τριφύλλι" άλλωστε έχει τους σολίστ οι οποίοι στην καλή τους βραδιά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μιλάμε για δύο ματς της μιας ανάσας…

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει να διαχειριστεί τη διαφαινόμενη –πολύ σημαντική, ειδικά σε αυτού του είδους τις αναμετρήσεις-απουσία του αρχηγού, Ιωάννη Παπαπέτρου. Ένας παίχτης με την ποιότητα, το ειδικό βάρος και την εμπειρία του διεθνούς φόργουορντ μπορεί να είναι καθοριστικός σε ένα τριήμερο όπου κρίνεται ένας τίτλος.

Παρόλα αυτά οι πράσινοι φέτος έχουν μάθει να ζουν με το αίσθημα της "απώλειας". Η άνοδος των Οκάρο Ουάιτ (μπορεί να αποτελέσει βαρόμετρο στην Κρήτη για την ομάδα του) και Έβανς έχει φέρει ένα κύμα αισιοδοξίας στο ΟΑΚΑ ενώ είναι προφανές ότι ο Νέντοβιτς "ζεματάει" αυτήν την περίοδο (23.2 πόντοι με 46.5% στο τρίποντο στα τελευταία 5 ματς των πρασίνων σε Stoiximan Basket League και Ευρωλίγκα). Επάνω στον Σέρβο γκαρντ και τον "φονικό" καρπό του εναποθέτει ο Παναθηναϊκός ένα μεγάλο μέρος των ελπίδων του για τον τίτλο.

Ο Προμηθέας έχει το προφίλ της ομάδας που μπορεί να κάνει την έκπληξη στον θεσμό. Έχουμε δει κατά καιρούς πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις συνόλων με ανάλογο status ανά την Ευρώπη να κάνουν την έκπληξη φτάνοντας στον τελικό ή κατακτώντας ακόμα και το τρόπαιο. Η ιστορία του Κυπέλλου πανευρωπαϊκά είναι γεμάτη τέτοιες "Σταχτοπούτες".

Οι Πατρινοί δεν είναι σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση όμως έχουν τους αθλητές και τη δυναμική για να παίξουν μια δυνατή ζαριά στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχουν άγχος όντας outsider και αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ τους. Ο Προμηθέας δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο κομμάτι της Pick & Roll επίθεσης όμως μπορεί να παράγει με συνέπεια μέσα από Post ups και παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Το δίδυμο Ρέι-Αγραβάνη θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος (ειδικά ο Αμερικανός γκαρντ τον οποίο θα στοχεύσει η πράσινη άμυνα) ενώ ο Νίκος Γκίκας μπορεί να αποτελέσει το κρυφό όπλο του Ηλία Ζούρου.

Οι μάχες στο ζωγραφιστό θα καθορίσουν τις ισορροπίες στο παρκέ. Το δίδυμο των Χαντ-Γκραντ χάνει σε μέγεθος και αθλητικότητα όμως έχει τη δύναμη και τον χαρακτήρα για να δώσει στους Παπαγιάννη-Έβανς ένα αμφίρροπο ματσάρισμα. Κλειδί για την εξέλιξη του ημιτελικού θα είναι η μάχη Ουάιτ-Αγραβάνη. Σημειώστε ότι Προμηθέας είναι αδύναμος στην άμυνα σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός και στην αναχαίτιση της transition επίθεσης. Αυτά είναι τα βασικά όπλα της επίθεσης του φετινού Παναθηναϊκού με τον Ντάριλ Μέικον να αποτελεί έναν πολύ βασικό παίχτη σε αυτούς τους τομείς.

Οι πράσινοι είναι το φαβορί όμως θα πρέπει να παίξουν καλό μπάσκετ για να περάσουν στον τελικό. Ο Προμηθέας θα τιμωρήσει μια εικόνα αντίστοιχη με αυτήν των παιχνιδιών με Λάρισα και Ηρακλή. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να δούμε ένα αρκετά ανταγωνιστικό ματς.

ΜatchCombo με Χάντικαπ Προμηθέας +16.5 και Πόντοι Παναθηναϊκού Under 91.5 σε απόδοση 1.95

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas για το Stoiximan Blog.

TAGS DAILY BET STOIXIMAN BET STOIXIMAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ