TIPS ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Προγνωστικά στοιχήματος: Η Εθνική ψάχνει ρήγμα στην ολλανδική άμυνα των 180 εκατομμυρίων

Ο Γκουστάβο Πογέτ στη διάρκεια του αγώνα Γαλλία - Ελλάδα
Ο Γκουστάβο Πογέτ στη διάρκεια του αγώνα Γαλλία - Ελλάδα INTIME SPORTS

Ο Λάμπρος Μπαλάφας αναλύει το ματς της Εθνικής κόντρα στην Ολλανδία και καταλήγει στο 2.05.

Θεωρητικά οι ελπίδες της Εθνικής μας ομάδας στη σημερινή αναμέτρηση με την Ολλανδία (21:45 ALPHA, NOVASPORTS PRIME, LIVE από το SPORT24) στο “Philips Standion” είναι τουλάχιστον… μετρημένες. Θα συμφωνήσουμε απόλυτα, αν μείνουμε στο όνομα, στην ιστορία, στη φανέλα των οράνιε. Οι παρούσες συνθήκες όμως δεν δικαιολογούν μια τέτοια στάση, ούτε εμείς είμαστε τίποτα… δεύτεροι, ούτε το σύνολο που κοουτσάρει ο Κούμαν μπορεί να μας τρομάξει.

Και εξηγώ. Η Ολλανδία στο Μουντιάλ έφθασε στο όριο την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή, η παρέα του Μέσι πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό στα πέναλτι. Εκείνη η Ολλανδία είχε στον πάγκο τον μεγάλο Λουίς Φαν Χάαλ, η σημερινή έχει τον Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος όσο κι αν συνεχίζει να το προσπαθεί, δεν αποδεικνύεται τόσο επιδραστικός (και λίγα λέω) όσο ήταν ως ποδοσφαιριστής, ένας εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών όλων των εποχών.

Το ρόστερ που καλείται να διαχειριστεί… ζαλίζει! Μόνο η άμυνα των Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Ντάμφρις, Ακέ κοστίζει 180 εκατομμύρια! Και αυτή η άμυνα τον Ιούνιο μάζεψε 7 γκολ (σύνολο) από Κροατία και Ιταλία στην τελική φάση του Nations League. Για να μην πάμε πιο πίσω, τον Μάρτιο και τη συντριβή 4-0 από τους Γάλλους στο Παρίσι. Η επιλογή να αλλάξει το σύστημα των τριών στόπερ και να παίξει 4-2-3-1 δεν αποδίδει, για την ακρίβεια προβληματίζει. Από τη μέση και μπροστά το ατομικό ταλέντο δίνει λύσεις, αλλά τη σημερινή εποχή δεν αρκεί, χρειάζονται αυτοματισμοί, ομαδική λειτουργία.

Ήδη ο Κούμαν έχει δεχθεί σκληρή κριτική, θέλει να δώσει απαντήσεις και το ματς με την Ελλάδα είναι κομβικό. Βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω -με ματς λιγότερο βεβαίως- αλλά και με έναν συντελεστή τερμάτων που ίσως στο τέλος αποδειχθεί καθοριστικός. Μόνο νίκη θέλει η Ολλανδία σήμερα και θα κάνει τα πάντα για να την πάρει. Στην προσπάθεια αυτή δεν θα έχει τον σταρ Ντεπάι, τον 2ο σκόρερ όλων των εποχών (πρώτος είναι ο Φαν Πέρσι) ενώ μεγάλη συζήτηση έχει σηκώσει η επιλογή τερματοφύλακα, λογικά θα παίξει ο Φλέκεν της Μπρέντφορντ.

Τα προβλήματα των Ολλανδών πολλά, από την άλλη μεγάλη συζήτηση σήκωσαν και οι επιλογές Πογέτ, ειδικά το κόψιμο των Κωνσταντέλια, Βαγιανίδη, Φορτούνη. Ο Ουρουγουανός άφησε εκτός παίκτες με ταλέντο και θα εμπιστευθεί αυτούς που πιστεύει περισσότερο. Προφανώς αναλαμβάνει την ευθύνη, το ξέρει, θα δικαιωθεί αν πετύχει, θα βρεθεί στον τοίχο αν δεν βγει το πλάνο του.

Στο τελευταίο ματς κόντρα στους Γάλλους παίξαμε μαζική άμυνα, δικαιολογημένα, τώρα πρέπει να δείξουμε κάτι παραπάνω στο επιθετικό κομμάτι. Η εικόνα των Ολλανδών στην ανασταλτική λειτουργία αφήνει περιθώρια πίστης για κάτι καλό. Δεν γίναμε ξαφνικά η παγκόσμια δύναμη, αλλά έχουμε μια ευκαιρία να απειλήσουμε, να σκοράρουμε και όπου μας πάει…

Προγνωστικά στοιχήματος

Οι Ολλανδοί να επιτεθούν ξέρουν, είναι μέσα στο αίμα τους η δημιουργία φάσεων, το γρήγορο παιχνίδι. Εμείς θα πάμε σε μια τακτική υπομονής και θα ψάξουμε το γκολ. Ευκαιρίες θα παρουσιαστούν, το αναλύσαμε παραπάνω, πρέπει και μπορούμε να σκοράρουμε. Αν το κάνουμε και πρώτοι τίποτα δεν αποκλείεται…

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ολλανδία - Ελλάδα: Goal/Goal (απόδοση 2.05) 21:45
TAGS TIPS ΜΠΑΛΑΦΑΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ BIG GAMES BET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ