BIG GAMES BET

Προγνωστικά στοιχήματος: Φαβορί για το χρυσό ο Τεντόγλου, μπορεί το 1.87

Ο Μίλτος Τεντόγλου σε προσπάθεια του στο Πανελλήνιο Στίβου στη Θεσσαλονίκη | 26 Ιουνίου 2022
Ο Μίλτος Τεντόγλου σε προσπάθεια του στο Πανελλήνιο Στίβου στη Θεσσαλονίκη | 26 Ιουνίου 2022 EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το αγώνισμα του άλματος εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον, όπου το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο είναι ο Μίλτος Τεντόγλου.

Την Παρασκευή (15/7) ξεκινάει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Μίλτο Τεντόγλου να ρίχνεται από την πρώτη κιόλας ημέρα στη μάχη των προκριματικών στο άλμα εις μήκος (Σάββατο - 16/07 04:00).

Ο Τεντόγλου είναι από τις βασικές ελπίδες της Ελλάδας για μετάλλιο στο Γιουτζίν και φυσικά είναι το μεγάλο φαβορί στο αγώνισμά του, καθώς προσφέρεται στο 1.45 για να κατακτήσει το χρυσό. Σημειώνεται, ότι ο 24χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο έχει κατακτήσει τα πάντα στο πέρασμά του και ο μόνος τίτλος που απομένει για να συμπληρώσει τη συλλογή του είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου.

Προγνωστικά και Ανάλυση

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Τεντόγλου έδωσε μία δραματική μάχη με τον Κουβανό, Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία και τον κέρδισε στο τελευταίο του άλμα, πηδώντας 8.41μ. Για την ακρίβεια κάλυψε ακριβώς την ίδια απόσταση με τον Ετσεβαρία, αλλά ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, γιατί είχε καλύτερο δεύτερο άλμα στα 8.15μ.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, στο Βελιγράδι, πετώντας στα 8.55μ. Στον Ανοιχτό Στίβο ο Τεντόγλου είναι αήττητος φέτος έχοντας οκτώ νίκες σε ισάριθμα μίτινγκ που έχει συμμετάσχει, μεταξύ αυτών τα Diamond League σε Ραμπάτ, Όσλο και Στοκχόλμη.

Ο αγώνας στη Σουηδία στις 30 Ιουνίου, ήταν πρακτικά το τελευταίο τεστ του Μίλτου πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. Εκεί, έγραψε επίδοση 8.31μ. πέντε εκατοστά δηλαδή κάτω από την κορυφαία φετινή του στον Ανοιχτό Στίβο, που έκανε στο Αργοστόλι στις 14 Μαΐου.

Το 8.36μ. του Τεντόγλου στην Κεφαλλονιά είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. Κορυφαία είναι το 8.45μ. του δεκαθλητή Σίμον Εχάμερ. Με δεδομένη την απουσία του Ετσεβαρία, ο Ελβετός είναι ο βασικός ανταγωνιστής του Έλληνα πρωταθλητή και προσφέρεται στο 3.20 για να αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου.

Ο 22χρονος Εχάμερ αποφάσισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να επικεντρωθεί στο άλμα εις μήκος και θα επιστρέψει στο δέκαθλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, το οποίο ξεκινάει στις 15 Αυγούστου. Ο Εχάμερ αντιμετώπισε δύο φορές φέτος τον Τεντόγλου σε Diamond League, μένοντας στη δεύτερη θέση στο Ραμπάτ και στην τρίτη στο Οσλο.

Βάσει επιδόσεων, μετάλλιο αναμένεται να διεκδικήσει και ο Ινδός Μουράλι Σρισανκάρ, ο οποίος έκανε εθνικό ρεκόρ φέτος στις 30 Απριλίου, με 8.36μ., ενώ στις 25 Μαΐου στην Καλλιθέα πήδηξε 8.31μ. Ο Σρισανκάρ είναι τρίτο φαβορί σε απόδοση 13.00, μπροστά από τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ, ο οποίος προσφέρεται στο 16.00 και έχει ως καλύτερη επίδοση φέτος τα 8.27μ., που έκανε επίσης στην Καλλιθέα.

Προφανώς, ο Τεντόγλου είναι πολύ πιο ψημένος αθλητής στους μεγάλους αγώνες συγκριτικά με τους άμεσους ανταγωνιστές του. Έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι αντέχει σε καταστάσεις πίεσης και μπορεί να βγάλει μεγάλο άλμα ακόμη και στις τελευταίες προσπάθειές του, επομένως δικαίως είναι το γκράντε φαβορί για το χρυσό.

Στοιχηματικά, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το ενδεχόμενο ο Μίλτος να βγάλει τουλάχιστον ένα άλμα στο 8.45μ. σε απόδοση 1.87. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους 13 μήνες, ο Έλληνας πρωταθλητής έχει βγάλει τρεις φορές (Καλλιθέα, Πάτρα, Βελιγράδι) άλμα πάνω από αυτά τα μέτρα, τα οποία πλέον είναι απόλυτα μέσα στις δυνατότητές του.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Τεντόγλου άλμα πάνω από 8.44μ. (απόδοση 1.87)
TAGS BIG GAMES BET ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ