BIG GAMES BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Επιλογές τριπλασιασμού στα μεγάλα ντέρμπι της ημέρας

Ο Άνχελ ντι Μαρία της Γιουβέντους πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ναντ για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League 2022-2023 στο "Μποζουάρ", Ναντ | Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023
Ο Άνχελ ντι Μαρία της Γιουβέντους πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ναντ για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League 2022-2023 στο "Μποζουάρ", Ναντ | Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 © 2023/MATHIEU PATTIER/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα μεγάλα ματς της ημέρας. Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο από τη La Liga και Γιουβέντους - Νάπολι από τη Serie A.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται στο Καμπ Νόου την Ατλέτικο στο πιο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας στη La Liga (17:15 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Τσάβι γκέλαρε στα δύο τελευταία ματς με Χιρόνα εντός και Χετάφε στη Μαδρίτη, μένοντας στο 0-0. Παρά το γεγονός ότι πέταξε τέσσερις βαθμούς κόντρα σε δύο υποδεέστερους αντιπάλους εξακολουθεί να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, αφού βρίσκεται στο +8 από τη δεύτερη Ρεάλ, που κέρδισε χθες σβηστά τη Θέλτα.

Βέβαια, το αποψινό ματς με την Ατλέτικο αναμένεται ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους Καταλανούς, αφού οι ροχιμπλάνκος είναι εμφανώς η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος το τελευταίο δίμηνο. Το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε τρέχει ένα εξαιρετικό αήττητο σερί 13 αγωνιστικών (10-3-0). Συγκεκριμένα, η Ατλέτικο έχει να χάσει από τις 8 Ιανουαρίου και το 1-0 από την Μπαρτσελόνα μέσα στο Γουάντα Μετροπολιτάνο.

Την προηγούμενη αγωνιστική, κέρδισε εντός έδρας 2-1 την Αλμερία και έφτασε τις έξι σερί νίκες, όλες πειστικές και δίκαιες. Το σκορ δεν είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα. Η Ατλέτικο κυριάρχησε πλήρως. Είχε 19 τελικές, 65% κατοχή και πέρα από τα δύο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν είχε και δοκάρι. Η υπεροχή της αποτυπώθηκε και στα xGoals που ήταν 2,51-0,06. Η Αλμερία ισοφάρισε προσωρινά με αυτογκόλ, αλλά τέλειωσε το ματς με δύο τελικές.

Τη στιγμή λοιπόν, που η Ατλέτικο βρίσκεται στο πικ της φόρμας της και πάει στη Βαρκελώνη, χωρίς καμία βαθμολογική πίεση, για το πρώτο της διπλό εκεί μετά το 2006, η Μπαρτσελόνα έμεινε άσφαιρη στα τρία τελευταία παιχνίδια της, αν συνυπολογίσουμε και τη συντριβή με 4-0 από τη Ρεάλ στο κυπελλικό clasico.

Τα θετικά νέα για τον Τσάβι είναι ότι επιστρέφουν οι πολύτιμοι Πέδρι (6 γκολ) και Ντε Γιονγκ (2 γκολ), δύο παίκτες που μπορούν να αλλάξουν άρδην την αγωνιστική εικόνα των Καταλανών. Αμφότεροι αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά στο αρχικό σχήμα σήμερα. Αντίθετα, παραμένουν εκτός οι Ντεμπελέ (5 γκολ), Κρίστενσεν, ενώ τραυματίστηκε και ο Σέρτζι Ρομπέρτο (4 γκολ). Στην αντίπερα όχθη ο Σιμεόνε δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Κοντογκμπιά, Μάρκος Γιορέντε (θα τον αντικαταστήσει στην 11αδα ο Λεμάρ) και στους τραυματίες Ντεπάι (3 γκολ), Ρεϊνίλντο.

Η Μπαρτσελόνα είναι σχεδόν αψεγάδιαστη φέτος εντός έδρας. Έχει ρεκόρ 11-3-0 με μόλις δύο γκολ παθητικό. Για αυτό λοιπόν, το Goal/Goal παίζει σε τιμές άνω του 1.90, παρότι η Ατλέτικο είναι σε τοπ φόρμα. Σημειώνεται πάντως, ότι την τελευταία δεκαετία, στα μεταξύ τους ντέρμπι στη Βαρκελώνη, το αμφίσκορο επιβεβαιώθηκε επτά φορές. Με ρίσκο μπορούμε να ζητήσουμε και τη διπλή ευκαιρία των Μαδριλένων για να φτάσουμε στο 3.25.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στη Serie A, τα τελευταία... δικαστικά νέα άλλαξαν εντελώς το σκηνικό στη βαθμολογία, αφού η Γιουβέντους πήρε προσωρινά πίσω τους 15 βαθμούς που της είχαν αφαιρεθεί, μέχρι να εκδικαστεί ξανά η περιβόητη υπόθεση plusvalenza (οικονομικές παρατυπίες και δήλωση ψευδών λογιστικών στοιχείων) με νέα σύνθεση δικαστηρίου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Γιούβε σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση και έχει απόψε την ευκαιρία, αν κερδίσει την πρωτοπόρο Νάπολι, να προσπεράσει και τη δεύτερη Λάτσιο, στη βαθμολογία (21:45 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι έρχεται από δύο διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα, με 2-1 στη Ρώμη από τη Λάτσιο και με 1-0 στην έδρα της Σασουόλο, όπου κατέβηκε με εναλλακτική σύνθεση.

Την Πέμπτη πάντως, οι μπιανκονέρι άντεξαν στην πίεση της Σπόρτινγκ, πήραν ισοπαλία 1-1 στη Λισαβόνα και σε συνδυασμό με το 1-0 στο πρώτο ματς, προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Europa League. Συνεχίζουν λοιπόν να έχουν δύο δρόμους εξόδου για το επόμενο Champions League.

Στην αντίπερα όχθη η Νάπολι έχασε μία ιστορική ευκαιρία να περάσει στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Μίλαν. Όπως στο πρώτο ματς, στο Σαν Σίρο, έτσι και στον επαναληπτικό του “Αρμάντο Μαραντόνα” οι παρτενοπέι την πάτησαν με τον ίδιο τρόπο. Είχαν την υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσαν να ελέγξουν την ταχύτητα των ροσονέρι στην επιθετική μετάβαση και ιδίως του Λεάο.

Είναι αλήθεια, πως αν η Νάπολι είχε διατηρήσει τη φόρμα της στα επίπεδα προ διακοπής, θα είχε πιθανότατα περάσει πολύ εύκολα το εμπόδιο της Μίλαν. Ωστόσο, μετά το Μουντιάλ το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι έχει εμφανώς κατεβάσει στροφές. Ειδικά το τελευταίο δίμηνο, ηττήθηκε εντός έδρας με 1-0 από τη Λάτσιο και με 4-0 από τη Μίλαν για το πρωτάθλημα. Εν συνεχεία δεν μπόρεσε να κερδίσει κανένα από τα δύο ευρωπαϊκά ματς κόντρα στους ροσονέρι, ενώ ενδιάμεσα σε αυτά, έμεινε στο 0-0 με τη Βερόνα, πραγματοποιώντας πολύ φτωχή εμφάνιση (xGoals 0,33-0,36).

Βέβαια, όλα αυτά δεν αναιρούν ότι η Νάπολι έχει κάνει μία απίστευτη σεζόν στη Serie A και απλά απομένει η μαθηματική επιβεβαίωση του τίτλου. Στην παρούσα φάση πάντως, κυριαρχεί η πικρία για τον αποκλεισμό και είναι εμφανές ότι η ομάδα έχει αρχίσει να βγάζει σημάδια κόπωσης, τόσο πνευματικής, όσο και σωματικής. Συν τοις άλλοις, έχουν προκύψει και κάμποσες απουσίες χρήσιμων παικτών (Ραχμάνι, Πολιτάνο, Μάριο Ρουί, Σιμεόνε), ενώ φαίνεται ότι ο Οσιμεν έχει επηρεαστεί από τον τελευταίο τραυματισμό του.

Η στιγμή λοιπόν, δείχνει ιδανική προκειμένου η Γιούβε να αναζητήσει μία μεγάλη νίκη απέναντι στην εν δυνάμει πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ο "μεγάλη κυρία" πήρε σημαντική ψυχολογική ώθηση από την ευρωπαϊκή πρόκριση και την επιστροφή των βαθμών. Επίσης, διαχρονικά το Τορίνο αποδεικνύεται δύσκολος τόπος για τη Νάπολι, η οποία την τελευταία δεκαετία έχει γνωρίσει εκεί οκτώ ήττες. Σε τιμές τριπλασιασμού ο άσος σηκώνει ρίσκο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο: Χ2 & Goal/Goal (απόδοση 3.25), 17:15
  • Γιουβέντους – Νάπολι: 1 (απόδοση 3.00), 21:45
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ