BIG GAMES BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Επιλογές από 1.95 μέχρι 5.10 στις ελληνικές ευρωμάχες

Το Γεώργιος Καραϊσκάκης στο Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ
Το Γεώργιος Καραϊσκάκης στο Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις μεγάλες ελληνικές ευρωμάχες της Πέμπτης με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2017/18 η Ελλάδα εκπροσωπείται από τέσσερις ομάδες στο κυρίως ταμπλό των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και μέχρι τουλάχιστον τον ερχόμενο Δεκέμβριο οι Πέμπτες μας θα είναι γεμάτες από ελληνικές ευρωμάχες στο Europa League και το Europa Conference League.

Η ΑΕΚ έπεσε ομολογουμένως στο πιο δύσκολο γκρουπ του Europa League, σε έναν όμιλο που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και επιπέδου Champions League. Η πρώτη της αποστολή είναι στον αγγλικό νότο κόντρα στην Μπράιτον, μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Premier League.

Για τους "γλάρους" το ματς με την Ένωση έχει ιστορικό χαρακτήρα, καθώς είναι το πρώτο ευρωπαϊκό τους. Η Μπράιτον εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Europa League, καθώς τερμάτισε πέρυσι στην έκτη θέση της Premier. Τα κατάφερε μάλιστα, παρά το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο ο Γκράχαμ Πότερ την άφησε για την Τσέλσι. Εκ του αποτελέσματος, η επιλογή του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι για διάδοχος του Άγγλου μάνατζερ, αποδείχθηκε ιδανική, αφού με τον Ιταλό η Μπράιτον εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο.

Το καλοκαίρι μοσχοπούλησε τους δύο βασικούς της χαφ, Καϊσέδο (Τσέλσι) και ΜακΆλιστερ (Λίβερπουλ) και όμως έχει ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα με εντυπωσιακό τρόπο. Μετράει τέσσερις νίκες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Έρχεται μάλιστα από μεγάλο διπλό (3-1) στο Old Trafford. Παρότι απουσίαζαν οι κομβικοί Μαρτς και Εστουπινιάν (αμφότεροι αναμένεται να μπουν με την ΑΕΚ) κέρδισε 3-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με γκολ των Γουέλμπεκ, Γκρος και Ζοάο Πέδρο.

Με απουσίες η ΑΕΚ κόντρα σε μία ομάδα που δεν... νιώθει

Ωστόσο, δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα που δημιουργούν ενθουσιασμό, όσο οι εμφανίσεις της. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από πέντε αγώνες, η Μπράιτον έχει 12,16 xGoals υπέρ, είναι δηλαδή η πιο δημιουργική ομάδα της Premier League, πίσω μόνο από την υπερηχητική Μάντσεστερ Σίτι. Ο Τζέιμι Γκάραχερ, σχολιάζοντας το ποδόσφαιρο που παίζουν οι "γλάροι" είπε πως είναι εξωπραγματικό!

Παρότι λοιπόν, η Μπράιτον είναι πρωτάρα στα ευρωπαϊκά κύπελλα, προσφέρεται πρώτο φαβορί στη Stoiximan σε απόδοση 2.05 για την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο και μόλις στο 1.20 για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League. Οι αντίστοιχες αποδόσεις της ΑΕΚ είναι στο 15.00 και το 6.20.

Για τους νταμπλούχους Ελλάδος είναι αλήθεια πως το συγκεκριμένο ματς έρχεται μάλλον σε μία κακή χρονική συγκυρία, ανάμεσα σε δύο μεγάλα ντέρμπι για τη Stoiximan Super League. Η ΑΕΚ προέρχεται από το 1-1 με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και την ερχόμενη Δευτέρα θα δοκιμαστεί στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ταξίδεψε στο Νησί με σοβαρά προβλήματα απουσιών στο κέντρο της άμυνας. Μετά τον Βίντα, τέθηκε νοκ άουτ και ο Μουκουντί, ενώ δεν είναι διαθέσιμος ούτε ο νεοαποκτηθείς Κάλενς, καθώς δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αλμέιδα θα αναγκαστεί να βάλει δίπλα στον Μήτογλου κάποιον μπακ (Σιντιμπέ, Χατζισαφί) ή τον Σιμάνσκι. Αντίθετα, είναι θετικό νέο η επιστροφή των Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Πισάρο, ωστόσο είναι αβέβαιο αν βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να ξεκινήσουν στην αρχική 11αδα.

Η ΑΕΚ λοιπόν, που φέτος σε επτά επίσημα παιχνίδια δεν έχει κανένα clean sheet, είναι υποχρεωμένη τώρα να παραταχθεί με πειραματικό δίδυμο στόπερ, στην πιο απαιτητική ευρωπαϊκή αποστολή της.

Το βασικό ερώτημα για την Ένωση είναι αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον αγγλικό ρυθμό. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που παίζει σε υψηλή ένταση, ωστόσο όπως φάνηκε και στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν είναι ακόμη σε θέση να το κάνει αυτό για μεγάλα διαστήματα.

Την περασμένη Κυριακή, οι κιτρινόμαυροι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο σαν... αφιονισμένοι και για περίπου 25 λεπτά πρέσαραν ασφυκτικά τους ερυθρόλευκους, κέρδιζαν όλες τις δεύτερες μπάλες και κρατούσαν διαρκώς το παιχνίδι στο μισό του αντιπάλου. Μετά το γκολ όμως του Πόνσε στο 22', η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ξανά παρόμοια ορμητικότητα και μόνο με την είσοδο του Ζίνι στο τελευταίο τέταρτο βρήκε μία πηγή ενέργειας.

Σε κάθε περίπτωση, για την ΑΕΚ το ματς στο Μπράιτον δεν είναι αυτό που θα κρίνει το ευρωπαϊκό της μέλλον φέτος. Προφανώς, αν πάρει θετικό αποτέλεσμα θα αλλάξει εντελώς τα δεδομένα του ομίλου, ωστόσο κανείς δεν πρόκειται να την κατηγορήσει αν δεν τα καταφέρει. Άλλωστε, μιλάμε για μία αναμέτρηση που ο άσος είναι στο 1.22 στη Stoiximan και η διπλή ευκαιρία της ΑΕΚ στο 4.50.

Με δεδομένα τα θέματα που έχει η ΑΕΚ στην άμυνά της, στοιχηματικά έχει ενδιαφέρον να κυνηγήσουμε το ενδεχόμενο να σκοράρει ο Εβαν Φέργκιουσον. Ο 18χρονος Ιρλανδός φορ θεωρείται από τα νέα ανερχόμενα αστέρια του βρετανικού ποδοσφαίρου και έχει ήδη τέσσερα γκολ φέτος σε πέντε συμμετοχές στην Premier League. Στο Old Trafford έπαιξε ως αλλαγή, διότι προέρχονταν από τραυματισμό, όμως κόντρα στην ΑΕΚ αναμένεται στο βασικό σχήμα. Στο 1.95 το anytime του στη Stoiximan, στο 3.95 αν είναι ο πρώτος σκόρερ από την πλευρά των γηπεδούχων.

Κάτι... χρωστάει ο Παναθηναϊκός στη Βιγιαρεάλ

Βραδιά Champions League θα θυμίσει και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ, όπου ο κόσμος των πράσινων θα δώσει ξανά βροντερό παρών. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά το 2009, όταν είχαν παίξει στους "16" της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με το "κίτρινο υποβρύχιο" να παίρνει στις λεπτομέρειες την πρόκριση.

Η Βιγιαρεάλ είναι το φαβορί του έκτου ομίλου για να τερματίσει πρώτη σε απόδοση 1.65 στη Stoiximan και προσφέρεται μόλις στο 1.07 για να προκριθεί, ενώ ο Παναθηναϊκός δίνεται στο 10.00 για την πρωτιά και στο 3.70 για την πρόκριση.

Η ισπανική ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν με τον Κίκε Σετιέν, ωστόσο στην πρόσφατη διακοπή για τις εθνικές, το κλαμπ αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία του με τον έμπειρο τεχνικό, καθώς υπήρχε δυσαρέσκεια για τα αποτελέσματα και κυρίως για την εικόνα.

Στη θέση του, προσλήφθηκε ο 55χρονος Χουάν Χοσέ Ρόχο Μαρτίν, γνωστός ως Πατσέτα, ο οποίος για πρώτη φορά αναλαμβάνει μία ομάδα με ευρωπαϊκή προοπτική. Στο παρελθόν ο Πατσέτα δούλεψε κυρίως σε συλλόγους που είτε είχαν ως στόχο την παραμονή στη La Liga, είτε την άνοδο σε αυτή.

Στο ντεμπούτο του, η Βιγιαρεάλ κέρδισε αγχωτικά την Αλμερία στο Θεράμικα 2-1 με ανατροπή, χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις κάθε ημιχρόνου. Ισοφάρισε στο 45+5' με τον Ζεράρ Μορένο και βρήκε το νικητήριο γκολ στο 90+4 με τον Σόρλοτ.

Είναι προφανές, πως το "κίτρινο υποβρύχιο" δεν διανύει δυνατή περίοδο φόρμας, ωστόσο πάντα μία αλλαγή προπονητή φέρνει μία ψυχολογική τόνωση. Φυσικά, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαχειριστεί ο Πατσέτα το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της καριέρας του. Συνήθως, οι ισπανικές ομάδες προχωρούν σε ροτέισον στο Europa League και στο Conference League, ωστόσο ο 55χρονος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά ότι το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ δεν αναμένεται καθόλου απλή υπόθεση.

Για τον Παναθηναϊκό θα είναι κλειδί να μην αφήσει την μπάλα πολλή ώρα στα πόδια των αντιπάλων και να πιέσει τον "εγκέφαλο" της Βιγιαρεάλ, Ντάνι Παρέχο, από τον οποίο περνούν οι περισσότερες μπάλες.

Ολες οι ποιοτικές ισπανικές ομάδες αρέσκονται σε μεγάλα ποσοστά κατοχής και πάσινγκ γκέιμ με πολλές μικρές και σίγουρες πάσες. Η Βιγιαρεάλ είχε για παράδειγμα 63% κατοχή κόντρα στην Αλμερία. Οι πράσινοι οφείλουν να... ξεβολέψουν τους Ισπανούς από το αγαπημένο τους παιχνίδι. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει τη δυνατότητα να το πετύχει αυτό, αφού έχει ικανότατους χειριστές, όπως ο Πέρεθ, ο Μπερνάρ, ο Βιλένα και ο Ιωαννίδης.

Ο Παναθηναϊκός έρχεται από την άνετη επικράτηση στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με 5-0 και το καλοκαίρι στα προκριματικά, κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους όπως η Μαρσέιγ και η Μπράγκα απέδειξε πως επέστρεψε στην Ευρώπη για να μείνει. Ο όμιλος βέβαια με Βιγιαρεάλ, Ρεν και Μακάμπι Χάιφα απαιτεί από το τριφύλλι να αξιοποιήσει στο έπακρο το ΟΑΚΑ.

Ο Γιοβάνοβιτς ενδέχεται να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές στην 11αδα, συγκριτικά με το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, αφού πλέον έχει τις επιλογές και το βάθος για να κάνει κάτι τέτοιο. Δεδομένα τη θέση του τιμωρημένου Χουάνκαρ θα πάρει ο Μλαντέβοβιτς, ο οποίος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός διότι απέναντί του πιθανότατα θα έχει τον εξαιρετικά επικίνδυνο στο ένας με έναν Γέρεμι Πίνο. Από εκεί και πέρα, είναι γνωστή και η απουσία του τραυματία Βαγιαννίδη, κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχίσει στο δεξιό άκρο της άμυνας ο Κώτσιρας.

Ο Παναθηναϊκός διατηρεί πολύ άσχημη παράδοση με ισπανικές ομάδες, αφού σε 31 αναμετρήσεις στο παρελθόν έχει ρεκόρ 3-8-20, με γκολ 20-54. Στην παρούσα φάση πάντως, θα συναντήσει έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης μετά την αλλαγή προπονητή. Οι πράσινοι οφείλουν να εκμεταλλευτούν το θετικό τους μομέντουμ και με βάση την εικόνα τους στα προκριματικά του Champions League, μπορούν να χτυπήσουν θετικό αποτέλεσμα.

Στο 1.70 στη Stoiximan η διπλή ευκαιρία (1Χ) του Παναθηναϊκού, στο 2.25 με Under 3,5, στη λογική ότι αναμένεται παιχνίδι υπομονής και από τις δύο πλευρές. Υπενθυμίζεται ότι και τα τέσσερα ματς με Μαρσέιγ και Μπράγκα πήγαν στο Under 3,5.

Άλλα δεδομένα στο φετινό Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ

Την τριπλέτα των ελληνικών εκπροσώπων στο Europa League συμπληρώνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται στο "Καραϊσκάκης" τη Φράιμπουργκ σε μία άτυπη ρεβάνς της περσινής τους κόντρας, ξανά στην ίδια φάση της διοργάνωσης.

Φυσικά τα δεδομένα αυτή τη φορά είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός έχει χτιστεί πολύ πιο νοικοκυρεμένα και ορθολογικά. Πέρυσι, είχε αλλάξει προπονητή μέσα στο καλοκαίρι, με τον Κάρλος Κορμπεράν να διαδέχεται τον Πέδρο Μαρτίνς, μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα.

Οι ερυθρόλευκοι έψαχναν την αγωνιστική τους ταυτότητα και μοιραία έχασαν εύκολα με 3-0 από την καλοκουρδισμένη Φράιμπουργκ, η οποία έχει σταθερά στην άκρη του πάγκου της τον ακλόνητο Κρίσταιν Στράιχ, από τον Δεκέμβριο του 2011! Από το τωρινό ρόστερ, μόνο οι Μασούρας, Μπιελ, Ρέτσος και Ελ Αραμπί είχαν αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι με τη γερμανική ομάδα.

"Φέτος ο Ολυμπιακός είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Είναι πολύ πιο πειθαρχημένη και σταθερή", σχολίασε χαρακτηριστικά ο έμπειρος μπακ Λούκας Κίμπλερ πριν την αναχώρηση για την Ελλάδα και πρόσθεσε για τα... παιχνίδια της κληρωτίδας που έφερε ξανά στο δρόμο της Φράιμπουργκ τους Πειραιώτες: "Εάν έπρεπε να παίξουμε για δεύτερη σερί φορά με την ίδια ομάδα, ο Ολυμπιακός είναι η ιδανική κλήρωση. Η ατμόσφαιρα στον Πειραιά θα είναι ξανά μοναδική".

Η Φράιμπουργκ είναι πρακτικά ίδια ομάδα με πέρυσι. Μοναδική σοβαρή απώλεια λογίζεται ο διεθνής Ολλανδός γκολκίπερ, Φλέκεν, που πήρε μεταγραφή στην Μπρέντφορντ. Ουσιαστικές προσθήκες είναι μόνο ο ταλαντούχος 22χρονος φορ Αντάμου από τη Σάλτσμπουργκ και ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Φίλιπ, που ήρθε ως δανεικός. Γενικά, η Φράιμπουργκ έκανε τις λιγότερες κινήσεις μεταγραφικά από τις ομάδες της Bundesliga.

Συγκριτικά πάντως με τον περσινό Σεπτέμβριο έρχεται στην Ελλάδα σε σαφώς χειρότερη κατάσταση, αφού δέχθηκε συνολικά 9 γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδια της! Συνετρίβη με 5-0 στη Στουτγάρδη, πριν τη διακοπή των εθνικών και το Σάββατο έχασε εντός έδρας με 4-2 από την Ντόρτμουντ, πληρώνοντας ότι έμεινε με δέκα παίκτες στο 82'. Μέχρι εκείνο το σημείο έμοιαζε πιο πιθανό να κάνει εκείνη το 3-2. Τελικά, την πάτησε από στατική μπάλα στο 88', με ευθύνη και του 21χρονου γκολκίπερ Ατουμπόλου, ο οποίος προς το παρόν φαίνεται ότι δεν μπορεί να αναπληρώσει επαρκώς το κενό του Φλέκεν.

Συν τοις άλλοις, η Φράιμπουργκ το Σάββατο κληρονόμησε και τέσσερα νέα προβλήματα τραυματισμών. Ο βασικός φορ Γκρέγκοριτς, που είχε πετύχει δύο γκολ πέρυσι στο "Καραϊσκάκης", τέθηκε νοκ άουτ. Επίσης, τραυματίστηκαν ο ταχύς φορ/εξτρέμ Χέλερ (μυικό πρόβλημα), ο βασικός στόπερ Λίνχαρτ (χτύπημα στον ώμο) και ο χρήσιμος μεσοεπιθετικός Φίλιπ (ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα). Άπαντες πάντως έβγαλαν την τελευταία προπόνηση και θα είναι στη διάθεση του Στράιχ για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, ότι είναι τιμωρημένος ο έμπειρος στόπερ Γκούλντε και τραυματίας ο πολύτιμος αριστερός μπακ/χαφ Γκιούντερ (αρχηγός). Ελλείψει εναλλακτικής λύσης στα αριστερά, ο Στράιχ βάζει κατά συνθήκη εκεί τον δεξιό μπακ Κίμπλερ. Με την Ντόρτμουντ επέλεξε διάταξη 3-4-2-1 με τον δεξιοπόδαρο Κίμπλερ αριστερό μπακ/χαφ και τον εξτρέμ Σάλαϊ ως δεξιό μπακ/χαφ.

Ο Στράιχ δεν είναι δογματικός προπονητής και μπορεί πολύ εύκολα να επιστρέψει σε τετράδα την άμυνα αν το κρίνει απαραίτητο κόντρα στον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή όμως που δεν έχει κάποιον καθαρόαιμο αριστερό μπακ που να εμπιστεύεται πίσω από τον Γκιούντερ, πιο λογικό είναι να πάει ξανά με τρεις στόπερ.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο κομμάτι των στατικών φάσεων. Η Φράιμπουργκ είναι η πιο ισχυρή ομάδα της Bundesliga σε αυτό τον τομέα μαζί με την Ουνιόν Βερολίνου. Επίσης, οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν σίγουρα ένα μεγάλο παιχνίδι από τους δύο ακραίους μπακ (Ροντινέι δεξιά, Κίνι ή Ορτέγκα αριστερά) διότι οι Γερμανοί διαθέτουν πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στα άκρα.

Ο ευέλικτος Ντόαν, ο ταχυδυναμικός Σάλαϊ και ο ηγετικός Γκρίφο με τα ποιοτικά του χτυπήματα (δύο ασίστ το Σάββατο με την Ντόρτμουντ) είναι μία τριάδα που θα πρέπει να περιορίσει ο Ολυμπιακός για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες νίκης του.

Οι ερυθρόλευκοι είναι προς το παρόν αήττητοι με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο. Σε οκτώ επίσημα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουν ρεκόρ 6-2-0 και η εμφάνισή τους στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ήταν αν μη τι άλλο ελπιδόφορα για το μέλλον.

Φαινομενικά μοιάζει οξύμωρο, ωστόσο ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλύτερα φέτος στη Νέα Φιλαδέλφεια, που ήρθε ισόπαλος 1-1, παρά στο περσινό διπλό (3-1) ή στο 0-0 των πλέι-οφ, όπου είχε καθαρά παθητικό ρόλο. Όπως και να έχει, οι Πειραιώτες παρέμειναν για τρίτο διαδοχικό ματς αήττητοι στην OPAP Arena σε επίπεδο πρωταθλήματος. Η ψυχολογία τους λοιπόν είναι εξαιρετική αφού είναι φανερό πως φέτος δομείται κάτι στέρεο και στον οργανισμό υπάρχει δίψα για απαντήσεις στη Φράιμπουργκ, η οποία ακριβώς πριν έναν χρόνο είχε περάσει πολύ εύκολα από το Φάληρο.

Μάλλον ήρθε η ώρα ο Ολυμπιακός να βάλει στοπ στο αρνητικό σερί με τις πέντε διαδοχικές εντός έδρας ήττες κόντρα σε γερμανικές ομάδες (τελευταία του νίκη επί της Ντόρτμουντ με 3-1 το 2011/12). Στο 2.00 στη Stoiximan η διπλή ευκαιρία (1Χ) με Over 1,5. Πέρυσι η Φράιμπουργκ, που έφτασε μέχρι τους "16" του Europa League είχε 7/8 Over 1,5 στην Ευρώπη.

Ετοιμάζει αλλαγές ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ

Στο Europa Conference League, εκπρόσωπος της χώρας μας είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προσφέρεται 10ο φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης στο 40.00 στη Stoiximan. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει ασφαλώς ως οδηγό του την προπέρσινη πορεία, όταν είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια!

Πρώτος σταθμός για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι η πρωτεύουσα της Φινλανδίας, όπου θα αντιμετωπίσει τη σχεδόν μόνιμη πρωταθλήτρια της χώρας τα τελευταία χρόνια, Ελσίνκι. Η HJK έχει στο παλμαρέ της 32 πρωταθλήματα και έφτασε φέτος μέχρι τους ομίλους του Conference League, ξεκινώντας από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Αρχικά απέκλεισε τη Λέιρν (Β. Ιρλανδία), όμως στον δεύτερο γύρο αποκλείστηκε από τη Μόλντε. Εν συνεχεία αποκλείστηκε και από την Κάραμπαγκ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο στα πλέι-οφ του Conference League πέρασε την πρωταθλήτρια Ρουμανίας, Φαρούλ, του Γκεόργκι Χάτζι.

Η Ελσίνκι θα παίξει σε ευρωπαϊκό όμιλο για τρίτη διαδοχική σεζόν. Πέρυσι συμμετείχε στο Europa League και τερμάτισε τελευταία με μόλις έναν βαθμό κόντρα σε Μπέτις, Ρόμα και Λουντογκόρετς. Πρόπερσι έπαιξε στο Conference League και τερμάτισε τρίτη με ρεκόρ 2-0-4 σε όμιλο με Λίντσερ, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αλασκέρτ. Και οι δύο νίκες της ήρθαν κόντρα στην ομάδα της Αρμενίας.

Γενικά, δεν έχει να επιδείξει κάποια πολύ σημαντική επιτυχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία χρόνια και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα τεθεί αντιμέτωπη με ελληνική ομάδα. Το ρόστερ της απαρτίζεται κυρίως από γηγενείς ποδοσφαιριστές. Ξεχωρίζει πάντως ο φορμαρισμένος Σέρβος φορ Ραντούλοβιτς (πρώην της ΑΪΚ), που έχει πετύχει φέτος ήδη 16 γκολ στη Βεϊκαουσλίγκα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλοί έμπειροι Φινλανδοί με θητεία στο παρελθόν και στην εθνική ομάδα της χώρας τους, όπως ο 38χρονος γκολκίπερ Μαένπαα, οι 35χρονοι αμυντικοί Τοΐβιο, Ραϊτάλα και ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ, Περπαρίμ Χετεμάι (36 ετών). Κεντρικό πρόσωπο πάντως στα ματς με τον ΠΑΟΚ θα είναι ένας Έλληνας, ο Γιώργος Κανελλόπουλος. Ο 23χρονος πρώην χαφ του Αστέρα Τρίπολης, που από φέτος αγωνίζεται στην ομάδα του Τόνι Κορκεακούνας.

Ο ΠΑΟΚ προσφέρεται στο 1.45 στη Stoiximan για να προκριθεί στον επόμενο γύρο και η λογική λέει πως μετά την Αϊντραχτ, έχει το προβάδισμα για τη δεύτερη θέση, μπροστά από τις Αμπερντίν και Ελσίνκι. Στόχος λοιπόν, είναι να περάσει με νίκη από το συνθετικό τερέν της Μπολτ Αρένα, προκειμένου να απλοποιήσει την κατάσταση στη συνέχεια.

Βέβαια, ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται σε μία μάλλον περίεργη στιγμή, αφού έχασε πέντε βαθμούς στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα με ΟΦΗ (1-0) και Άρη (0-0) και την ερχόμενη Κυριακή στα Γιάννινα, το ματς έχει αποκτήσει χαρακτήρα must win. Όπως και να έχει, ο Λουτσέσκου δείχνει αποφασισμένος να φρεσκάρει σημαντικά την 11αδα του Ελσίνκι.

Εκτός απροόπτου θα αλλάξει το δίδυμο των χαφ, επαναφέροντας τους Σβαμπ και Τσιγγάρα αντί των Μεϊτέ και Οζντόεφ. Στην άμυνα, ο Ρουμάνος τεχνικός είχε πει πως ο Κουλιεράκης δεν είναι ακόμη σε θέση να βγάζει τρία ματς την εβδομάδα, επομένως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δούμε τον Μιχαηλίδη δίπλα στον Εκόνγκ. Στην επίθεση, ο Μπράντον Τόμας διεκδικεί φανέλα βασικού από τον Σαμάτα, που ακόμη δεν έχει καταφέρει να μπει στη λογική της ομάδας και να γίνει χρήσιμος, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει για πρώτη φορά βασικός ο Ντεσπόντοφ.

Ο 26χρονος Βούλγαρος έκανε το ντεμπούτο του την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Άρη, ερχόμενος από τον πάγκο ως αλλαγή. Μάλιστα, λίγο έλειψε η πρώτη του εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ να συνδυαστεί με γκολ, ωστόσο το τέρμα που πέτυχε στο 86' ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ εις βάρος του Τόμας.

Ο Λουτσέσκου πάντως, θεωρεί ότι ο Ντεσπόντοφ θα αποτελέσει τη λύση για την επιθετική δυστοκία του ΠΑΟΚ εσχάτως. Ο πρώην άσος της Λουντογκόρετς μπορεί να βοηθήσει τόσο εκτελεστικά, όσο και δημιουργικά, ενώ είναι ένας παίκτης που έχει τη δυνατότητα να πάρει πάνω του και προσωπικές φάσεις. Το ενδεχόμενο να σκοράρει στο Ελσίνκι ο Ντεσπόντοφ προσφέρεται στη Stoiximan στο 3.80. Μαζί με τη νίκη του Δικεφάλου χτίζουμε ένα Bet Builder στο 5.10!

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BIG GAMES BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ