ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Δυάδα του 5.40 με Μπαρτσελόνα και Μίλαν

Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Τορίνο στο Σαν Σίρο
Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Τορίνο στο Σαν Σίρο © 2023 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία απόψε να ξεφύγει στο +10 από τη Ρεάλ. Μεγάλο ματς για την τετράδα στη Serie Α το Μίλαν - Αταλάντα.

Η σεζόν της Μπαρτσελόνα στην Ευρώπη κρίνεται πλήρως αποτυχημένη. Αρχικά έμεινε τρίτη στον όμιλο του Champions League και έτσι υποβιβάστηκε στο Europa League. Εκεί ήταν εκ των φαβορί για την κατάκτηση, ωστόσο αποχαιρέτισε πρόωρα, αφού κλήρωση την έφερε πάνω στη φορμαρισμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Τσάβι ηττήθηκε 2-1 με ανατροπή στο Ολντ Τράφορντ την Πέμπτη και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα στη Βαρκελώνη, ολοκλήρωσε άδοξα τον ευρωπαϊκό της κύκλο για φέτος. Σε αντίθεση βέβαια με ό,τι ισχύει στην Ευρώπη, εντός συνόρων η Μπαρτσελόνα πάει ολοταχώς για τον τίτλο.

Οι μπλαουγκράνα είναι σταθερά στην πρώτη θέση και απόψε, αν κερδίσουν την προτελευταία Αλμερία, θα ξεφύγουν στο +10 από τη Ρεάλ, η οποία χθες έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την Ατλέτικο, στο ντέρμπι της Μαδρίτης (19:30 Novasports 1HD, Live από το SPORT24).

Η Αλμερία είναι ανταγωνιστική εντός έδρας (6-1-4), ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα γνώρισε έναν οδυνηρό διασυρμό με 6-2 στη Χιρόνα. Η Μπαρτσελόνα, έστω και κουρασμένη από την προσπάθεια της Πέμπτης, έχει προφανώς τον πρώτο λόγο απόψε και για αυτό το διπλό δίνεται μόλις στο 1.45.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο Τσάβι έχει να διαχειριστεί τρεις σημαντικές απουσίες, καθώς είναι εκτός οι Πέδρι (6 γκολ), Ντεμπελέ (5 γκολ) και Φάτι (3 γκολ). Επίσης, θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας, ότι η Μπάρτσα συνήθως καθαρίζει επαγγελματικά φέτος τα παιχνίδια της στη La Liga. Είναι ενδεικτικό, ότι μετά το 4-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στις 23 Οκτωβρίου, οι Καταλανοί έχουν πετύχει 10 νίκες σε 11 αγώνες πρωταθλήματος, όλες με Under 3,5. Οι επτά εξ αυτών και με Under 2,5. Στο 2.45 το ενδεχόμενο να κερδίσει και απόψε η Μπαρτσελόνα με Under 3,5.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στη Serie A, τα φώτα απόψε θα πέσουν κυρίως στο Σαν Σίρο, εκεί όπου η Μίλαν φιλοξενεί την Αταλάντα σε μία κομβική αναμέτρηση για τη μάχη της τετράδας (21:45 Cosmote Sport 1HD, Live από το SPORT24). Με τη Νάπολι να έχει εξαφανιστεί από τον ορίζοντα, οι υπόλοιπες καλές ομάδες της κατηγορίας έχουν ως βασικό στόχο φέτος την έξοδο στο Champions League. Ουσιαστικά, πέντε κλαμπ διεκδικούν τρεις θέσεις, δεδομένου ότι η Γιουβέντους έχει μείνει πολύ πίσω διότι της αφαιρέθηκαν 15 βαθμοί.

Η Μίλαν πέρασε έναν πολύ δύσκολο μήνα από τις 8 Ιανουαρίου μέχρι και τις 5 Φεβρουάριου. Σε αυτό το διάστημα έδωσε επτά ματς και δεν έκανε ούτε μία νίκη (0-3-4). Μάλιστα, έχασε δύο φορές από τη συμπολίτισσα Ιντερ, τη μία για το Σούπερ Καπ και την άλλη για το πρωτάθλημα.

Σταδιακά όμως, οι ροσονέρι βρίσκουν μία στοιχειώδη φόρμα και παρουσιάζουν σημάδια αντίδρασης. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έκανε τρεις διαδοχικές νίκες με 1-0. Οι δύο για το πρωτάθλημα κόντρα σε Τορίνο και Μόντσα, η άλλη με την Τότεναμ εντός έδρας για το Champions League. Και στα τρία ματς, η Μίλαν ήταν πολύ σταθερή αμυντικά και δέχθηκε λίγες φάσεις, όπως μαρτυρούν και τα xGoals. 0,77 xGoals κατά κόντρα στην Τορίνο, 0,50 με τη Μόντσα και 0,53 με την Τότεναμ.

Στην αντίπερα όχθη, η Αταλάντα είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Μετά τη δικαιότατη επικράτηση μέσα στο Ολίμπικο, με 2-0 επί της Λάτσιο, ήρθε η εντελώς απρόσμενη γκέλα με τη Λέτσε, από την οποία έχασε 2-1 στο Μπέργκαμο.

Γενικά, η Dea δεν είναι από τις φερέγγυες ομάδες. Έχει βγάλει επτά διπλά, τα περισσότερα στην κατηγορία μετά τη Νάπολι, όμως εντός έδρας, έχει μόλις πέντε νίκες, τις λιγότερες ανάμεσα στις ομάδες της πρώτης επτάδας.

Το πιο ανησυχητικό βέβαια, είναι ότι το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει σημάδια αγωνιστικής κάμψης, με τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες. Πριν το διπλό στη Ρώμη, είχε χάσει με 1-0 στην έδρα της Σασουόλο και είχε αποκλειστεί με το ίδιο σκορ στα προημιτελικά του κυπέλλου από την Ιντερ.

Στην παρούσα φάση, η Μίλαν δείχνει να έχει βρει καλύτερη αμυντική ισορροπία συγκριτικά με την Αταλάντα και δικαίως έχει τον πρώτο λόγο απόψε σε τιμές στο 2.20. Άλλωστε, για την ομάδα του Πιόλι είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσει απόψε την έδρα της, αφενός διότι θα αφήσει στο -6 τους μπεργκαμάσκι, αφετέρου γιατί ακολουθούν δύο κολλητά παιχνίδια εκτός έδρας με Φιορεντίνα και Τότεναμ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αλμερία - Μπαρτσελόνα: 2 & Under 3,5 (απόδοση 2.45), 19:30
  • Μίλαν - Αταλάντα: 1 (απόδοση 2.20), 21:45
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ XGOALS BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ