TIPS ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Προγνωστικά Στοιχήματος: 64 χρόνια και 259 μέρες μετά την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Ολυμπιακού

Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του με τον Ολυμπιακό
Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Ξημέρωσε η μεγαλύτερη μέρα στην ιστορία του Ολυμπιακού, ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός, ο πόθος που έγινε σύνθημα στα χείλη των ερυθρόλευκων οπαδών και πλέον δεν είναι όνειρο, αλλά μια πραγματικότητα.

Πέρασαν 64 χρόνια και 259 μέρες από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς των Πειραιωτών, εκείνο το 2-2 με την Μίλαν, τον Σεπτέμβριο του 1959, για να φτάσουμε στην κορύφωση.

Η σεζόν πέρασε από… χίλια κύματα, ουδείς περίμενε μια τέτοια εξέλιξη, ειδικά μετά την εντός έδρας ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 4-1 στις 7 του Μάρτη. Κι όμως το ασύλληπτο 6-1 επί των Ισραηλινών μια βδομάδα αργότερα στην Μπάτσκα Τόπολα, άλλαξε τα δεδομένα, άρχισαν όλοι να βλέπουν μακριά, πολύ μακριά, μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη, οι επιλογές είναι αυτές που φτιάχνουν ή καταστρέφουν στρατηγικές και οι ερυθρόλευκοι βρήκαν στο πρόσωπο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μια ηγετική φυσιογνωμία, η οποία χάραξε αυτή τη χρυσή πορεία.

Προφανώς και μόνο η συμμετοχή σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, είναι μια τεράστια επιτυχία, αλλά αν ρωτήσετε τον Βάσκο τεχνικό αν συμφωνεί, δεν θα σας αφήσει κανένα περιθώριο. Όπως τόνισε σε αρκετές από τις συνεντεύξεις που έδωσε για τις ανάγκες του τελικού, «όλοι θυμούνται αυτόν που κέρδισε το τρόπαιο και όχι τον φιναλίστ». Αυτή την νοοτροπία έχει περάσει και στους ποδοσφαιριστές του, περιμένει να τους δει να κάνουν μία ακόμη κατάθεση ψυχής, ίσως μεγαλύτερη και από αυτές σε Κωνσταντινούπολη και Μπέρμιγχαμ.

Η αποστολή δεν είναι καθόλου εύκολη, η Φιορεντίνα του Ιταλιάνο δεν θέλει να επαναλάβει το ίδιο λάθος με πέρυσι, όταν έχασε τον τελικό από την Γουέστ Χαμ. Είναι αήττητη στη διοργάνωση, δικαίως έφτασε ως εδώ, αλλά από την άλλη, θυμηθείτε τι έγινε μία εβδομάδα πριν με την Λεβερκούζεν. Αυτή κι αν είχε σαρώσει τα πάντα στη σεζόν, αλλά στο ένα ματς, στον τελικό του Europa League, δέχθηκε 3 γκολ από την Αταλάντα και ο ευρωπαϊκός τίτλος «πέταξε» για το Μπέργκαμο.

Προγνωστικά στοιχήματος

Οι δύο φιναλίστ συνηθίζουν να πιέζουν, να ψάχνουν το γκολ, δεν μπορούν να κλειστούν, δεν είναι αυτή η φιλοσοφία των προπονητών τους. Από την άλλη το να ανοίξει το ματς τόσο πολύ θα μου κάνει εντύπωση, κρίνεται ένας ευρωπαϊκός τελικός, θα χρειαστεί αυτοέλεγχος. Θα επιλέξω 2-3 γκολ, στο 1.95 η απόδοση.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: 2-3 γκολ (απόδοση 1.95), 22:00
TAGS TIPS ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ