ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά Roland Garros: Πρώτο σοβαρό τεστ για τον Ράφα Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ στο Masters της Μαδρίτης κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ
Ο Ράφα Ναδάλ στο Masters της Μαδρίτης κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ © 2022 BERNAT ARMANGUE/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον σπουδαίο αγώνα του Ράφα Ναδάλ με τον Φέλιξ Οζέ-Αλιασίμ στο πλαίσιο των "16" του Roland Garros.

Φτάσαμε αισίως στον τέταρτο γύρο του Roland Garros και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα παιχνίδια της ημέρας (16:00 Eurosport 1, Live από το SPORT24) στο ταμπλό των ανδρών είναι ασφαλώς αυτό του Ράφα Ναδάλ (Νο. 5) με τον Φέλιξ Οζέ-Αλιασίμ (Νο 9).

Η ιδιαιτερότητα οφείλεται στο γεγονός ότι προπονητής του Οζέ-Αλιασίμ είναι ο Τόνι Νάδαλ, ο θείος και πρώην προπονητής του Ράφα Ναδάλ. Ήταν αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε αυτή η... άβολη συνάντηση, μετά την απόφαση του Τόνι Ναδάλ να αναλάβει τον 21χρονο Καναδό τενίστα, τον Απρίλιο του 2021.

Οζέ-Αλιασίμ - Ναδάλ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Οζέ-Αλιασίμ θεωρείται από τους πλέον ανερχόμενους τενίστες, όμως χρειαζόταν ένα boost για να κάνει το επόμενο βήμα και να πλησιάσει την ελίτ του αθλήματος. Υπό την καθοδήγηση του Τόνι Ναδάλ, είναι δεδομένο πως θα βελτιώσει το παιχνίδι του και θα αποκτήσει το ένστικτο του "killer" που του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο Οζέ-Αλιασίμ δεν είχε κερδίσει ποτέ στην καριέρα του παιχνίδι στο Roland Garros και φέτος έχει φτάσει στους "16"! Ο Καναδός είναι "προγραμματισμένος" για σκληρές και γρήγορες επιφάνειες, ωστόσο με τον Τόνι Ναδάλ έχει ήδη αρχίσει να παρουσιάζει σαφή πρόοδο και στο χώμα. Παίζει πλέον με πολύ μεγαλύτερη υπομονή, πιο πειθαρχημένα και προσπαθεί να περιορίσει τα αβίαστα λάθη.

Φέτος έχει ρεκόρ 11-6 στο χώμα, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στους "8", στα Masters της Ρώμης και της Μαδρίτης, στο 500αρι τουρνουά της Βαρκελώνης και στο 250αρι του Εστορίλ. Ηταν πάντως ανταγωνιστικός στον προημιτελικό της Ρώμης με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, όπου έχασε με 7-5, 7-6 και στον προημιτελικό της Βαρκελώνης, όπου ηττήθηκε στα τρία σετ από τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, ο οποίος ειδικεύεται στις χωμάτινες επιφάνειες.

Στον πρώτο γύρο του Roland Garros, φλέρταρε με τον αποκλεισμό κόντρα στον προερχόμενο από τα προκριματικά Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας (Περού), καθώς βρέθηκε κάτω με 2-0 σετ. Βρήκε ωστόσο την αυτοκυριαρχία του κι έφερε τούμπα το ματς, κερδίζοντας καθαρά τα επόμενα τρία σετ (6-1, 6-3, 6-3). Αυτή η νίκη του έδωσε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και στα επόμενα δύο παιχνίδια καθάρισε με 3-0 τόσο τον Ούγο Καραμπέγι (Αργεντινή), όσο και τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς (Σερβία).

Προγνωστικά Roland Garros: Τρίτο φαβορί για τον τίτλο ο Ράφα

Για τον δηλωμένο οπαδό της Ρεάλ, Ράφα Ναδάλ, που είδε χθες δια ζώσης την αγαπημένη του ομάδα να κατακτάει το Champions League στο Σταντ ντε Φρανς, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. 21 Γκραν Σλαμ, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο τενίστα στην ιστορία του αθλήματος, κοσμούν την τροπαιοθήκη του, μετά την επική νίκη του στο αυστραλιανό Open, επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ (3-2 με ανατροπή από το 2-0).

Εν συνεχεία βέβαια, η σεζόν εξελίχθηκε αρκετά περίπλοκα λόγω των τραυματισμών. Ο Ναδάλ δεν παρουσιάστηκε 100% έτοιμος στα Masters της Μαδρίτης και της Ρώμης. Αυτό είχε ως συνέπεια να γνωρίσει τον αποκλεισμό από τον Αλκαράθ στα προημιτελικά του ισπανικού Open και από τον Σαποβάλοφ στους "16" του ιταλικού Open.

Η εικόνα του Ναδάλ σε Ισπανία και Ιταλία και το γεγονός ότι βρίσκεται στο ίδιο ταμπλό με τον Τζόκοβιτς και τον Αλκαράθ, επηρέασε τους μπουκ και έτσι ο βασιλιάς του χώματος προσφέρεται μόλις τρίτο φαβορί στο 4.00 για την κατάκτηση του φετινού τουρνουά στο Παρίσι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πάντως, ότι ο Ναδάλ στις προηγούμενες 17 συμμετοχές του στο Roland Garros, έχει κατακτήσει τον τίτλο 13 φορές, έχει αποσυρθεί μία λόγω τραυματισμού και έχει γνωρίσει μόλις τρεις ήττες: Το 2009 από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ, το 2016 από τον Τζόκοβιτς και πέρυσι ξανά από τον Σέρβο στα ημιτελικά.

Ο 35χρονος πλέον Ναδάλ, καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες στους πρώτους τρεις γύρους, τους Τζόρνταν Τόμπσον, Κορεντέν Μουτέτ και Μπότιτς Φαν Ντε Ζάντσχουλπ. Δεν έχασε κανένα σετ και ολοκλήρωσε 20 breaks.

Τώρα, έρχεται το πρώτο σοβαρό τεστ για τον Ναδάλ, πριν τον πολυαναμενόμενο προημιτελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς (ο Σέρβος παίζει σήμερα με τον Σβάρτσμαν). Ο Οζέρ-Αλιασίμ δεν είναι τόσο εύκολο εμπόδιο όπως τα προηγούμενα τρία που συνάντησε ο Ναδάλ στην πορεία του μέχρι τους "16".

Φυσικά, ο Καναδός δεν μοιάζει ακόμη έτοιμος για να κερδίσει τον Ράφα στο χώμα. Με προπονητή πάντως τον Τόνι Ναδάλ, διατηρεί καλές πιθανότητες να φανεί ανταγωνιστικός. Πρόκειται άλλωστε για έναν παίκτη με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα και δυνατό σερβίς (38 άσοι στα πρώτα τρία ματς του παρισινού Open).

Από το 1.15 η νίκη του Ναδάλ ανεβαίνει στο 2.10 σε κόμπο με το Over 31,5 games, στη λογική ότι ακόμη και 3-0 να λήξει ο αγώνας, τα σετ αναμένονται γεμάτα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ – Ράφα Ναδάλ: Νικητής Ναδάλ & Over 31,5 games (απόδοση 2.10), 16:00
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ