ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Με το 1.98 των Μπακς στη μετα-Γκρίφιν εποχή

Προγνωστικά ΝΒΑ: Με το 1.98 των Μπακς στη μετα-Γκρίφιν εποχή
2024 AP PHOTO/PETER K. AFRIYIE

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το πρώτο ματς των Μιλγουόκι Μπακς μετά την απόλυση του Έιντριαν Γκρίφιν.

Το Μιλγουόκι υποδέχεται τα ξημερώματα το Κλίβελαντ στο πρώτο παιχνίδι μετά την αιφνιδιαστική απόλυση του Έιντριαν Γκρίφιν από τον πάγκο των Μπακς (25/01 03:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24).

Τα μαντάτα έκαναν το γύρο του πλανήτη την Τρίτη το βράδυ και ενώ μία μέρα πριν οι Μπακς είχαν βελτιώσει το ρεκόρ τους σε 30-13, με τη νίκη επί του Ντιτρόιτ με 122-113.

Προφανώς, οι ιθύνοντες των Μπακς έλαβαν αυτή την απόφαση με γνώμονα τη συνολική εικόνα της ομάδας και όχι αποκλειστικά με τα αποτέλεσμα, καθώς με βάση αυτά τα "ελάφια" είναι στο Νο. 2 της Ανατολής πίσω μόνο από τους Σέλτικς κι έχουν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ σε όλη τη λίγκα.

"Ήταν μία δύσκολη απόφαση μεσούσης της σεζόν. Δουλεύουμε άμεσα για την πρόσληψη του επόμενου προπονητή μας. Ευχαριστούμε τον κόουτς Γκρίφιν για τη σκληρή του δουλειά και τη συνεισφορά του στην ομάδα”, δήλωσε ο general manager των Μπακς, Τζον Χορστ.

Πρώτο φαβορί για να διαδεχθεί τον Γκρίφιν είναι ο πολύπειρος Ντοκ Ρίβερς, ο οποίος σύμφωνα με το CNN έχει ήδη αποδεχθεί την πρόταση των Μπακς. Βέβαια, στο παιχνίδι με το Κλίβελαντ την ευθύνη θα έχει ως υπηρεσιακός ο μέχρι πρότινος ασίσταντ του Γκρίφιν, Τζο Προύντι.

Σε καλό σερί το Κλίβελαντ

Στον αντίποδα, το Κλίβελαντ διανύει την καλύτερή του φάση μέσα στη σεζόν, αφού μετράει οκτώ διαδοχικές νίκες. Τελευταία τη Δευτέρα, με το επιβλητικό 126-99 στο Ορλάντο, σε ένα ματς όπου ο Σαμ Μέριλ έβαλε 26 πόντους, ερχόμενος από τον πάγκο και οι Ντόνοβαν Μίτσελ (25 πόντοι, 13 ασίστ) και Τζάρετ Άλεν (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ) έκαναν double-double.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης για τους Καβς είναι ότι συνεχίζουν να αγωνίζονται χωρίς δύο starters, αφού παραμένουν στα πιτς οι Έβαν Μόμπλεϊ και Ντάριους Γκάρλαντ, οι οποίοι δεν ακολούθησαν την αποστολή για το τρέχον road trip, το οποίο μετά το παιχνίδι στη Φλόριντα περιλαμβάνει δύο κολλητές αναμετρήσεις με τους Μπακς στο Fiserv Forum.

Υπενθυμίζεται, ότι Μπακς και Καβαλίερς έχουν αναμετρηθεί ήδη δύο φορές φέτος, αμφότερες στην έδρα του Κλίβελαντ. Στην πρώτη χρονικά αναμέτρησή τους, το Μιλγουόκι είχε κερδίσει με 119-111 στα τέλη Δεκεμβρίου. Την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο, το σύνολο του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και συνέτριψε με 135-95 τους πρωταθλητές του 2021.

Διαφορετικά δεδομένα απόψε

Απόψε, τα δεδομένα αναμένονται πολύ διαφορετικά, καθώς ο Greek Freak εκτός απροόπτου θα αγωνιστεί κανονικά, αφού δίνεται probable. Ο Γιάννης, στην τελευταία του παράσταση, έγραψε το 6ο του triple-double για φέτος, έχοντας 31 πόντους, 17 ριμπάουντ και 10 ασίστ, στη νίκη επί των Πίστονς.

Οι μπουκ θεωρούν καθαρό φαβορί το Μιλγουόκι στους 6,5 πόντους, με τον άσο στο 1.36. Μετά από μία απόλυση τεχνικού τα ενδεχόμενα είναι συνήθως δύο. Είτε η ομάδα θα εμφανιστεί μπερδεμένη, είτε απελευθερωμένη και με έξτρα κίνητρο. Το πιθανότερο είναι πως θα συμβεί το δεύτερο, καθώς φημολογείται ότι ο Γκρίφιν δεν είχε και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τους σταρ των "ελαφιών".

Συν τοις άλλοις, το Μιλγουόκι είναι σίγουρο πως θα ψάξει μία απάντηση για την πρόσφατη συντριβή του από το Κλίβελαντ, το οποίο ναι μεν βρίσκεται σε περίοδο φόρμας, αλλά έχει χτίσει το σερί του κερδίζοντας μεταξύ άλλων, αρκετά βατές ομάδες όπως οι Γουίζαρντς (δις), οι Σπερς και οι Χοκς.

Ο άσος είναι χαμηλά, όμως σε συνδυασμό με 30+ πόντους και 4+ ασίστ από τον Γιάννη αγγίζουμε τον διπλασιασμό. Ο ηγέτης των Μπακς μοιράζει 7,9 τελικές πάσες μέσα στον Ιανουάριο κι έχει επαληθεύσει το όριο των τεσσάρων ασίστ 9 φορές στις 10 συμμετοχές του. Επίσης, στα τελευταία τρία ματς κόντρα στους Καβς σημείωσε 34, 45 και 38 πόντους αντίστοιχα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μιλγουόκι – Κλίβελαντ: 1 & Γιάννης 30+ πόντοι & 4+ ασίστ (απόδοση 1.98), 03:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ