ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Χτίζει σερί το Τορόντο, σταθερό το Μέμφις

Ο Λούκα Ντόντσιτς στον αγώνα με τους Σπερς
Ο Λούκα Ντόντσιτς στον αγώνα με τους Σπερς AP PHOTO/LM OTERO

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Το Μιλγουόκι, μετά τη νίκη της Τετάρτης στην Ατλάντα, έπαιξε back to back παιχνίδι την Πέμπτη, στο Μαϊάμι και ηττήθηκε 108-102, χωρίς να έχει στη σύνθεσή του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι Μπακς έμειναν στη Φλόριντα και απόψε θα αντιμετωπίσουν ξανά τους Χιτ (20:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Ο Greek Freak ωστόσο, αναμένεται εκ νέου εκτός, καθώς έχει ενοχλήσεις στο γόνατο. Αντίθετα, επιστρέφουν στο ροτέισον συγκριτικά με την Πέμπτη ο Γκρέισον Αλεν και ο Τζο Ινγκλις. Δεν ισχύει βέβαια το ίδιο για τον Κρις Μίντλετον, που παραμένει σταθερά στα πιτς.

Είναι προφανές, πως χωρίς τον Γιάννη στο παρκέ, οι Χιτ έχουν μία εξαιρετική ευκαιρία σήμερα να κάνουν δεύτερη κολλητή νίκη επί των Μπακς. Είναι χαρακτηριστικό, πως την Πέμπτη επικράτησαν κατά κράτος μέσα στο ζωγραφιστό, όπου το σκορ ήταν 58-18! Οι μπουκ ασφαλώς αντέδρασαν άμεσα στα τελευταία νέα και κατέβασαν τον άσο στο 1.55 από τα αρχικά 1.85-1.90.

Από εκεί και πέρα, συγκεντρώνει ενδιαφέρον το Under 21,5 του Τζίμι Μπάτλερ στο 1.80. Ο σταρ των Χιτ έχει αντιμετωπίσει 13 φορές τους Μπακς, είτε στη regular season, είτε στα πλέι οφ, από τότε που μετακόμισε στη Φλόριντα και μόνο σε δύο παιχνίδια σημείωσε πάνω από 21 πόντους. Την Πέμπτη, στη νίκη του Μαϊάμι έβαλε 17. Αν μάλιστα επιστρέψει και ο τρίτος σκόρερ της ομάδας, Τάιλερ Χίρο (21,2 πόντοι – δίνεται questionable), τότε μεγαλώνει ακόμη περισσότερο η πιθανότητα ο Μπάτλερ να μην ξεπεράσει τους 21. Το combo νίκη Μαϊάμι και Under 21,5 Μπάτλερ μας δίνει ένα καλοπληρωμένο combo στο 3.10.

Ιντιάνα - Μέμφις

Το Μέμφις είναι από τις πιο σταθερές ομάδες της λίγκας φέτος και μαζί με το Ντένβερ οδηγούν την κούρσα στη Δύση. Από τις 29 Δεκεμβρίου και μετά, οι Γκρίζλις μετρούν οκτώ διαδοχικές νίκες. Μάλιστα, στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους, κέρδισαν το Σαν Αντόνιο σημειώνοντας 135 πόντους, που είναι η καλύτερή τους επιθετική επίδοση μετά τις 15 Δεκεμβρίου και τους 142, που έβαλαν κόντρα στους Μπακς.

Απόψε, οι "αρκούδες" παίζουν στην Ιντιανάπολις κι έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο (15/01 02:00 Live από το SPORT24). Αφενός διότι οι Πέισερς δίνουν back to back παιχνίδι χωρίς ημέρα ξεκούρασης, αφετέρου διότι είναι ξανά εκτός ο πολύτιμος πόιντ-γκαρντ Ταϊρίς Χαλιμπέρτον.

Η Ιντιάνα το πάλεψε χθες κόντρα στην Ατλάντα, χωρίς τους Χαλιμπέρτον και Μάιλς (αμφίβολος για σήμερα) στη σύνθεσή της, ωστόσο λύγισε στην εκπνοή με ένα tip in του Τζον Κόλινς. Το διπλό, αναμενόμενα δεν πληρώνει πάνω από 1.30, ωστόσο μαζί με το Over 28,5 του Τζα Μοράντ ξεπερνάει το 2.25. Ο ηγέτης των Γκρίζλις βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στις τελευταίες οκτώ συμμετοχές του έχει σκοράρει έξι φορές πάνω από 30 πόντους.

Τορόντο - Ατλάντα

Το Τορόντο προσπαθεί να χτίσει ένα θετικό μομέντουμ για να πλησιάσει το 50%. Για πρώτη φορά φέτος τρέχει σερί τριών νικών, αφού κέρδισε το Πόρτλαντ και back to back τη Σάρλοτ. Απόψε, μπορεί να δώσει συνέχεια στην ανοδική του πορεία, αφού κοντράρεται με την Ατλάντα (15/01 02:00 Live από το SPORT24), η οποία φέτος είναι χαμένη στη... μετάφραση.

Οι Χοκς κέρδισαν οριακά χθες την πληγωμένη Ιντιάνα και έφτασαν μόλις τις τέσσερις νίκες στα 11 τελευταία παιχνίδια τους. Το γεγονός ότι θα κληθούν να παίξουν ξανά μέσα σε 24 ώρες στο δρόμο, είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τους Ράπτορς, οι οποίοι από τις 4 Ιανουαρίου αγωνίζονται σταθερά στην έδρα τους. Άλλωστε, τα "γεράκια" έχουν ρεκόρ 1-4 φέτος στα b2b παιχνίδια.

Επίσης, η Ατλάντα στην πρώτη φετινή της επίσκεψη στον Καναδά, είχε γνωρίσει τη συντριβή με 139-109, ενώ εντός έδρας είχε λυγίσει στην παράταση τους Ράπτορς, παρότι έλειπε ο κορυφαίος παίκτης τους, Πασκάλ Σιακάμ.

Στο 1.50 ο άσος με το χάντικαπ στο -2,5. Στο 2.15 αν βάλει και 24+ πόντους ο Σιακάμ. Ο ηγέτης του Τορόντο έπιασε το συγκεκριμένο όριο 11 φορές στα τελευταία 13 παιχνίδια και είχε πετύχει 31 στη φετινή νίκη επί των Χοκς.

Γιούτα - Φιλαντέλφεια

Η Φιλαντέλφεια τα βρήκε σκούρα την Πέμπτη κόντρα στην Οκλαχόμα (15/01 04:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Παρότι Τζόελ Εμπίντ και Τζέιμς Χάρντεν έβαλαν μαζί 54 πόντους, οι Σίξερς τελικά συνετρίβησαν με 133-114. Απόψε, η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς δοκιμάζεται στο Σολτ Λέικ και θα ψάξει αντίδραση.

Οι Τζαζ δίνουν back to back, μετά τη χθεσινή νίκη επί των Μάτζικ, που ήταν η δεύτερη κολλητή εντός έδρας έπειτα από το σπουδαίο 116-114 κόντρα στο Κλίβελαντ του Ντόνοβαν Μίτσελ. Το σημερινό ματς θα είναι το δεύτερο και τελευταίο για τη Γιούτα κόντρα στη Philly, την τρέχουσα σεζόν.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά στις 13 Νοεμβρίου, με τους Σίξερς τότε να κερδίζουν, χάρη σε 59 πόντους του Εμπίντ! Σε εκείνο το παιχνίδι, ο σταρ των Σίξερς έγινε ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ, από το 1973/74, που άρχισαν να προσμετρούνται και τα μπλοκ στη στατιστική, που γράφει 50+ πόντους, 10+ ριμπάουντ, τουλάχιστον 5 ασίστ και τουλάχιστον 5 τάπες!

Είναι προφανές, πως οι Τζαζ δεν έχουν σοβαρό αντίπαλο δέος για να κοντράρει τον Εμπίντ, επομένως προσφέρεται απολύτως φυσιολογικά μόλις στο 1.50 για πρώτος σκόρερ της αποψινής αναμέτρησης. Μαζί με το double-double του Χάρντεν, που μετράει 8/10 εσχάτως χτίζουμε ένα bet στο 2.45.

Πόρτλαντ - Ντάλας

Ο Λούκα Ντόντσιτς πρόσφερε ακόμη ένα one man show στην απίστευτη νίκη των Μάβερικς επί των Λέικερς, μέσα στο Λος Άντζελες, στη δεύτερη παράταση. Ο Σλοβένος σούπερ σταρ, που είναι φέτος ο πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ (34,3 πόντοι) έγραψε προχθές το 10ο προσωπικό του triple-double (35 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 13 ασίστ) στη σεζόν και κράτησε όρθιο το Ντάλας, ευστοχώντας σε πολύ μεγάλα σουτ.

Με δικό του τρίποντο, έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας, έστειλε το ματς στον έξτρα χρόνο. Πάλι αυτός με τρίποντο ισοφάρισε και στην πρώτη παράταση για να κριθεί τελικά το παιχνίδι στη δεύτερη.

Παρότι είναι αμφίβολος ο Κρίστιαν Γουντ και εκτός οι Φίνεϊ-Σμιθ και Μαξ Κλέμπερ, με τέτοιο Ντόντσιτς, δεν γίνεται να προσφέρεται αουτσάιντερ το Ντάλας στο Πόρτλαντ, το οποίο έχει υποστεί δέκα ήττες στα 13 προηγούμενα παιχνίδια του. Άλλωστε και στους Μπλέιζερς, ο Ντέμιαν Λίλαρντ δίνεται questionable (15/01 05:00 Live από το SPORT24).

Στο 2.00 η νίκη του Ντάλας, το οποίο μετράει έξι διαδοχικές νίκες απέναντι στους Μπλέιζερς, με μέσο όρο διαφοράς τους 25 πόντους!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαϊάμι – Μιλγουόκι: 1& Μπάτλερ Under 21,5 (απόδοση 3.10), 20:00
  • Ιντιάνα – Μέμφις: 2 & Μοράντ Over 28,5 (απόδοση 2.27), 02:00
  • Τορόντο – Ατλάντα: 1 -2,5 & Σιακάμ 24+ πόντοι (απόδοση 2.15), 02:30
  • Γιούτα – Φιλαντέλφεια: Εμπίντ πρώτος σκόρερ & Χάρντεν double-double (απόδοση 2.45), 04:00
  • Πόρτλαντ – Ντάλας: 2 (απόδοση 2.00), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ