ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ζει και πεθαίνει με το τρίποντο το Ντάλας

Ο άσος των Ντάλας Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς εκτελεί για τρεις κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
Ο Λούκα Ντόντσιτς εκτελεί για τρεις κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς © 2022 TONY GUTIERREZ/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον πέμπτο τελικό στη Δύση ανάμεσα στο Γκόλντεν Στέιτ και το Ντάλας.

Το Ντάλας έδωσε παράταση στους τελικούς της Δύσης, μειώνοντας σε 3-1 τη σειρά με το Γκόλντεν Στέιτ. Εμφανώς χαλαροί οι Γουόριορς στο game 4, έφτασαν σε σημείο να χάνουν μέχρι και με 29 πόντους διαφορά, πριν τελικά σώσουν απλά τα προσχήματα στην τέταρτη περίοδο (39-20 επί μέρους σκορ), μειώνοντας στο τελικό 119-109.

Γκόλντεν Στέιτ - Ντάλας: Προγνωστικά και Ανάλυση

Τη διαφορά για τους Μάβερικς, έκανε ως συνήθως η ευστοχία τους από το τρίποντο. Η ομάδα του Τζέισον Κιντ είχε 20/43 τρίποντα (46,5%) σε αντίθεση με τους "πολεμιστές" οι οποίοι τέλειωσαν το ματς με 10/28 (35,7%). Εν ολίγοις, το Ντάλας βρήκε 30 περισσότερους πόντους από το τρίποντο συγκριτικά με το Γκόλντεν Στέιτ και για αυτό έφτασε άνετα στη νίκη, σε μία βραδιά που ο Λούκα Ντόντσιτς δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος (30 πόντοι, 10/26 σουτ).

Αν το Ντάλας είναι ξανά τόσο αποτελεσματικό από την περιφέρεια, δεν αποκλείεται να κοντράρει απόψε το Γκόλντεν Στέιτ (27/05 04:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Υπενθυμίζεται, ότι στο δεύτερο παιχνίδι στο Σαν Φρανσίσκο, οι Μάβερικς είχαν προηγηθεί στο ημίχρονο με 72-58, εκτελώντας από το τρίποντο με 52,3% (15/27). Το ποσοστό τους βέβαια, "διορθώθηκε" στην επανάληψη, όπου είχαν μόλις 6/18, με συνέπεια οι Γουόριορς να φτάσουν στην ανατροπή, κερδίζοντας το δεύτερο ημίχρονο με 68-45.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κιντ είναι αποφασισμένος να ζήσει και να πεθάνει με το τρίποντο. Παίζει με κοντά σχήματα και δεν τον ενδιαφέρει, που οι Γουόριορς έχουν κερδίσει τα ριμπάουντ και στα τέσσερα ματς της σειράς. Είναι χαρακτηριστικό πως το Ντάλας σουτάρει κατά μέσο όρο 41,5 τρίποντα ανά παιχνίδι στα playoffs, που είναι φυσικά τα περισσότερα από τις ομάδες που μετέχουν φέτος στην postseason. Στο 1.65 να έχει ξανά περισσότερα εύστοχα τρίποντα το Ντάλας, όπως συνέβη και στα τέσσερα προηγούμενα ματς της σειράς.

Στην ίδια λογική, μπορεί να σταθεί και το Over 2,5 εύστοχα τρίποντα του Ρέτζι Μπούλοκ, στο 1.70. Ο σμολ φόργουορντ του Ντάλας επιχειρεί 9,3 τρίποντα ανά παιχνίδι στους τελικούς της Δύσης. Στο game 1 είχε 3/10, στο game 2 6/10 και στο game 4 επίσης 6/10! Μόνο στο game 3 δεν σούταρε καλά (0/7), σε ένα βράδυ βέβαια, που δεν πήγε τίποτα καλά στους Μάβερικς.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το Over 7,5 του Τζέιλεν Μπράνσον για το άθροισμά του σε ριμπάουντ και ασίστ. Ο 25χρονος πόιντ-γκαρντ έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο line και στα τέσσερα παιχνίδια κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ και σε πέντε σερί στην postseason. Με δεδομένο ότι παίζει σχεδόν 35 λεπτά στους τελικούς στη Δύσης, έχει καλές πιθανότητες να το καταφέρει ξανά.

Προγνωστικά NBA

Σε ό,τι αφορά στην αγορά του νικητή, οι μπουκ δίνουν ξεκάθαρα το προβάδισμα στην ομάδα του Στιβ Κερ με 6,5 πόντους χάντικαπ. Ο άσος οριακά φτάνει το 1.35. Η αλήθεια είναι πως οι Γουόριορς έχουν ρεκόρ 8-0 εντός έδρας στα φετινά playoffs και δεν έχουν χάσει ποτέ δύο σερί ματς, από τη στιγμή που πήραν προβάδισμα με 3-0 σε κάποια σειρά. Το πιθανότερο είναι πως το Γκόλντεν Στέιτ θα τσεκάρει απόψε την πρόκρισή του στους τελικούς του ΝΒΑ για έκτη φορά την τελευταία οκταετία.

Αν πάντως το Ντάλας σουτάρει με ανεκτά ποσοστά από το τρίποντο και ο Ντόντσιτς ξεπεράσει τους 35 πόντους, ίσως η αποστολή των Dubs περιπλέξει επικίνδυνα. Προτιμότερο λοιπόν το Over 212,5 στο 1.70+, στη λογική ότι το Ντάλας για να έχει τύχη στο Σαν Φρανσίσκο θα πρέπει να σκοράρει πάνω από 110 πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γκόλντεν Στέιτ – Ντάλας: Περισσότερα τρίποντα Ντάλας (απόδοση 1.65), 04:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Ντάλας: Μπούλοκ Over 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.70), 04:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Ντάλας: Μπράνσον Over 7,5 ριμπάουντ και ασίστ (απόδοση 1.80), 04:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Ντάλας: Over 212,5 (απόδοση 1.72), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ