ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ξεσπούν στους Γουίζαρντς οι Μπακς, πήραν ανάσες οι Νικς

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ κόντρα στον Κάιλ Κούζμα
Ο Ντέμιαν Λίλαρντ κόντρα στον Κάιλ Κούζμα © 2023 MARK SCHIEFELBEIN/ASSSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το NBA.

Με δέκα παιχνίδια συνεχίζεται απόψε η δράση στο NBA. Όλα τα ματς της Παρασκευής λαμβάνονται υπόψη και για το In-Season Tournament. Στην Ανατολή και συγκεκριμένα στο Group B, η Νέα Υόρκη υποδέχεται το Μαϊάμι (25/11 02:30 Live από το SPORT24) σε μία κρίσιμη αναμέτρηση για την πρόκριση στα νοκ άουτ, καθώς οι Χιτ έχουν ρεκόρ 2-0 και οι Νικς 1-1, ενώ στον ίδιο όμιλο είναι και οι Μπακς, επίσης με ρεκόρ 2-0.

Το Μαϊάμι συμπλήρωσε εννιά νίκες στα τελευταία δέκα ματς, με πιο πρόσφατη το επιβλητικό 129-96 στο Κλίβελαντ την Τετάρτη. Η injury list πάντως δεν είναι και η καλύτερη δυνατή για τους Χιτ, καθώς παραμένει εκτός ο Τάιλερ Χίρο και είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Μπαμ Αντεπάγιο και Ντάνκαν Ρόμπινσον.

Στον αντίποδα, η Νέα Υόρκη ολοκλήρωσε τη Δευτέρα ένα road-trip πέντε αγώνων, χάνοντας με 117-100 στη Μινεσότα. Έσπασε έτσι ένα νικηφόρο σερί τριών νικών. Η ομάδα του Τομ Τίμποντο πάντως, πήρε πολύτιμες ανάσες, αφού είχε τρεις ημέρες για να ξεκουραστεί και απόψε δικαιολογημένα προσφέρεται σε τιμές φαβορί.

Οι Νικς προέρχονται από τρεις σερί νίκες στο MSG, δέχονται μόλις 105,8 πόντους ανά αγώνα, έχουν δηλαδή το κορυφαίο αμυντικό μέσο όρο στη λίγκα μαζί με τους Τίμπεργουλβς και τους Ρόκετς και κατεβάζουν 47,4 ριμπάουντ ανά ματς, που είναι η 2η καλύτερη επίδοση μετά από αυτή των Νετς.

Ο άσος των Νικς είναι στο 1.47 και μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 2.70 με το Under 20,5 πόντοι του Αντεμπάγιο, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και αναμένεται να τα βρει σκούρα απέναντι στον εξαιρετικό αμυντικό, Μίτσελ Ρόμπινσον. Αν δεν παίξει ο σέντερ των Χιτ, καθώς δίνεται questionable, μπορούμε να συνδυάσουμε τον άσο με ένα Under κοντά στους 220-221 πόντους για να πάρουμε απόδοση διπλασιασμού, δεδομένου ότι κοντράρονται δύο ομάδες, που αρέσκονται σε αργό pace (29ο οι Νικς, 25ο οι Χιτ).

Η Ουάσινγκτον πληρώνει τα... σπασμένα

Το Μιλγουόκι φιλοξενεί την αδύναμη Ουάσινγκτον και εκτός απροόπτου θα κάνει το 3/3 στο In-Season Tournament (25/11 03:00 Live από το SPORT24), έστω κι αν δεν αγωνιστεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που αναβαθμίστηκε σε questionable από probable.

Οι Μπακς μετρούσαν πέντε σερί νίκες πριν χάσουν στη Βοστώνη την Τετάρτη με 119-116, στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν με τους άμεσους ανταγωνιστές τους για την πρώτη θέση στην Ανατολή. Το τελικό σκορ βέβαια, κολακεύει την ομάδα του Εϊντριαν Γκρίφιν, που είδε τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στο -20 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου!

Φυσικά, οι Γουίζαρντς δεν έχουν καμία σχέση με τους Κέλτες. Μετρούν επτά σερί ήττες και εννιά στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους. Τη Δευτέρα, το Μιλγουόκι τους συνέτριψε μέσα στην πρωτεύουσα με 142-129, ενώ την Τετάρτη έχασαν 117-114 στη Σάρλοτ. Η ομάδα του Γουές Ανσέλντ έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στο ΝΒΑ με 123,9 πόντους κατά μέσο όρο και επιτρέπει στους αντιπάλους να εκτελούν εντός παιδιάς με 50,1%! Παράλληλα, η Ουάσινγκτον έχει το δεύτερο πιο γρήγορο pace (103,64) στη λίγκα.

Εν ολίγοις, οι Γουίζαρντς απλά παίζουν για να παίζουν και τα παιχνίδια τους εξελίσσονται στις περισσότερες περιπτώσεις σε showtime των αντιπάλων. Αν συνδυάσουμε ένα βατό χάντικαπ 6,5 πόντων με το Over 234,5 χτίζουμε ένα combo διπλασιασμού. Οι Μπακς επιβεβαίωσαν το συγκεκριμένο Over 4/5 φορές στα τελευταία παιχνίδια τους.

Αλάνθαστοι εντός έδρας οι Τίμπεργουλβς

Στη Δύση, ξεχωρίζει ασφαλώς η κόντρα ανάμεσα στη Μινεσότα και το Σακραμέντο (25/11 03:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), δύο ομάδες που έχουν ρεκόρ 2-0 στο Group C και στοχεύουν στην πρωτιά. Οι Τίμπεργουλβς πραγματοποιούν φέτος την κορυφαία εκκίνηση στην ιστορία του οργανισμού με 11 νίκες στα πρώτα 14 ματς της regular season. Ειδικά στη Μινεάπολις είναι αλάνθαστοι με 7/7 νίκες, κερδίζοντας μεταξύ άλλων και ισχυρούς αντιπάλους όπως οι Σίξερς, οι Νικς, οι Σέλτικς, οι Νάγκετς και οι Χιτ.

Επόμενο τεστ για τους “λύκους” του Κρις Φιντς οι Κινγκς, που έχασαν δύο κολλητά ματς κόντρα στους Πέλικανς. Το Σακραμέντο με ηγέτη τον Φοξ είναι μία γρήγορη και αποτελεσματική ομάδα. Η απουσία πάντως του Κίγκαν Μάρεϊ απόψε ενδέχεται να κοστίσει ακριβά, καθώς είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του Μάικ Μπράουν. Κανείς από τους υπόλοιπους φόργουορντ των Κινγκς (Βεζένκοβ, Λάιλς, Μπαρνς) δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο αμυντικά με τον Μάρεϊ.

Γενικά, το Σακραμέντο δεν έχει παίκτες που να ματσάρουν καλά με τον Άντονι Έντουαρντς και τον Καρλ-Αντονι Τάουνς. Επίσης, ο Ρουντί Γκομπέρ συνήθως κάνει γράφει εξαιρετικά νούμερα όποτε αντιμετωπίζει τον Ντομάντας Σαμπόνις. Σε 15 κόντρες τους στο παρελθόν, ο Γάλλος σέντερ έχει σημειώσει 14 double-doubles! Από τότε που μετακόμισε ο Λιθουανός στους Κινγκς, ο Γκομπέρ έχει εναντίον του 4/4 double-doubles με 15,25 πόντους και 14,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Στο 1.60 ο άσος της Μινεσότα, στο 2.30+ αν ταυτόχρονα σημειώσει double-double ο Γάλλος σέντερ των γηπεδούχων.

Χτύπησε φόρμα η Νέα Ορλεάνη

Στο Group B της Δύσης, οι Κλίπερς περιμένουν στο Λος Άντζελες τους Πέλικανς (25/11 05:30 Live από το SPORT24), μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, η οποία στην Αμερική εορτάζεται οικογενειακά με την παραδοσιακή γαλοπούλα και πλούσιο φαγοπότι. Μετά από μία τέτοια ημέρα το να έρχεται μία κόντρα ανάμεσα στους... επιρρεπείς στο φαγητό Τζέιμς Χάρντεν και Ζάιον Γουίλιαμσον, αν μη τι άλλο γεννάει ερωτηματικά.

Πέρα όμως από την πλάκα, οι Πέλικανς δείχνουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες να έχουν βρει τον βηματισμό τους. Μετρούν 4/5 νίκες, έχοντας χάσει μόνο από τη Μινεσότα στον πόντο, σε αυτό το διάστημα, σε ένα ματς μάλιστα που έλειψε ο Ζάιον. Σε ανοδική φάση βρίσκεται και η ομάδα του Ταϊρόν Λου με τρία διαδοχικά W, ωστόσο κόντρα σε αντιπάλους (Σπερς και Ρόκετς), που δεν βρίσκονται στο επίπεδο των "πελεκάνων".

Η αγορά φαίνεται πως πάει με το διπλό και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο ότι από το 7,5, το βασικό χάντικαπ υποχώρησε στο 5,5. Στο 1.87 το ενδεχόμενο οι Πέλικανς να υπερασπιστούν το συγκεκριμένο line, αγγίζει το 2.80 το ξερό διπλό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νέα Υόρκη – Μαϊάμι: 1 & Αντεμπάγιο Under 20,5 (απόδοση 2.70), 02:30
  • Μιλγουόκι – Ουάσινγκτον: 1 -6,5 & Over 234,5 (απόδοση 2.02), 03:00
  • Μινεσότα – Σακραμέντο: 1 & Γκομπέρ double-double (απόδοση 2.32), 03:00
  • Λ.Α. Κλίπερς – Νέα Ορλεάνη: 2 + 5,5 (απόδοση 1.87), 05:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ