ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Βαρόμετρο τα τρίποντα στο Μέμφις, βγαίνει μπροστά ο Χολιντέι

Προγνωστικά NBA: Βαρόμετρο τα τρίποντα στο Μέμφις, βγαίνει μπροστά ο Χολιντέι
2022 AP PHOTO/MATT SLOCUM

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Game 2 στα ζευγάρια Γκρίζλις - Λέικερς, Μπακς - Χιτ και Νάγκετς - Τίμπεργουλβς, για playoffs του NBA.

Οι Λέικερς πέτυχαν μία εμφατική νίκη την Κυριακή με 128-112 στο FedExForum και πήραν με το καλημέρα το πάνω χέρι στη σειρά με τους Γκρίζλις. Μάλιστα, απόψε έχουν την ευκαιρία να κάνουν και το 2-0, δεδομένου ότι τραυματίστηκε ξανά ο Τζα Μοράντ στο δεξιό του χέρι και η συμμετοχή του στο Game 2 θα κριθεί λίγη ώρα πριν το πρώτο τζάμπολ (20/04 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Το θετικό για το Μέμφις είναι ότι οι ακτίνες του παίκτη βγήκαν καθαρές, δεν έδειξαν δηλαδή σπάσιμο ή ρήξη συνδέσμου. Ο Τέιλορ Τζένκινς πάντως, παραδέχθηκε πως ο Μοράντ νιώθει κάποιους πόνους, αν και τα συμπτώματα υποχώρησαν κάπως στην προπόνηση της Τρίτης.

Ο ηγέτης των Γκρίζλις αποχώρησε από το παρκέ τραυματίας 5:48 πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Λίγο πριν δηλαδή οι "αρκούδες" καταρρεύσουν. Το ματς ήταν ντέρμπι σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του, όμως οι Λέικερς το έκλεισαν με ένα σερί 15-0 και τελικά έφτασαν εντυπωσιακά στο 1-0.

Η ομάδα του Ντάρβιν Χαμ είχε ως ανέλπιστους πρωταγωνιστές τον Ρούι Χατσιμούρα με 29 πόντους (11/14 σουτ, εκ των οποίων 5/6 τρίποντα) και τον Οστιν Ριβς με 23 (3/5 τρίποντα). Μάλιστα, ο Ριβς πέτυχε τους 14 πόντους του στην τέταρτη περίοδο με 5/5 σουτ!

Επιβλητικός όποτε χρειάστηκε ο ΛεΜπρον Τζέιμς, έβγαλε άνετα το double-double (21 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Κομβικός ωστόσο για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Αντονι Ντέιβις, ο οποίος είχε 22 πόντους, 12 ριμπάουντ και επτά μπλοκ! Το Μέμφις είχε 5/21 σουτ μέσα από τη ρακέτα όσο ήταν ο AD στο παρκέ. Οι Λέικερς έγραψαν απίστευτο defensive rating (96,1) με τον Ντέιβις στην πεντάδα τους. Αντίθετα, τα λεπτά που ξεκουράστηκε η άμυνά τους έμοιαζε με... ελβετικό τυρί.

Σε κάθε περίπτωση, οι Λέικερς έχουν πλέον τον πρώτο λόγο και προσφέρονται καθαρό φαβορί για την πρόκριση στο 1.35. Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα αντιδράσουν απόψε οι Γκρίζλις. Εφόσον δεν αγωνιστεί ο Μοράντ, θα παίξει βασικός ο Τάιους Τζόουνς, όπως τον Μάρτιο, που το έκανε για εννιά σερί ματς, λόγω της τιμωρίας που επιβλήθηκε στον ιδιόρρυθμο σούπερ σταρ του Μέμφις. Σε εκείνο το διάστημα, οι Γκρίζλις είχαν ρεκόρ 6-3 με τον Τζόουνς να γράφει 16,3 πόντους, 8,2 ασίστ και 1,3 λάθη.

Ο Τζόουνς προφανώς δεν έχει την έκρηξη του Μοράντ και τη δυνατότητα να χτυπήσει κοντά στο καλάθι. Είναι ωστόσο, πιο "καθαρός" πόιντ-γκαρντ, αποφεύγει τα αβίαστα λάθη και μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα τους συμπαίκτες του. Εφόσον ο Μοράντ δεν τα καταφέρει απόψε, μάλλον θα δούμε τους Γκρίζλις να πηγαίνουν περισσότερο σε παιχνίδι από το τρίποντο, με τους Κενάρντ, Αλντάμα, Κόντσαρ και φυσικά τον Μπέιν, καθώς μέσα στη ρακέτα υπάρχει το... σκιάχτρο του Ντέιβις.

Στο 2.02 να ευστοχήσουν σε περισσότερα τρίποντα απόψε οι Γκρίζλις. Θα είναι άλλωστε υπερβολικό αν ο Χατσιμούρα κάνει ξανά τόσο αποδοτικό παιχνίδι μέσα σε τρία βράδια. Εξάλλου, ο Ιάπωνας άσος ήταν τρύπα στην άμυνα και ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ όποτε έβρισκε την ευκαιρία χτυπούσε το mismatch. Πιθανότατα, θα το κάνει με ακόμη μεγαλύτερη στόχευση απόψε. Εναλλακτικά, το Over 22,5 του Τζάκσον προσφέρεται στο 1.91.

Παραμένουν φαβορί οι Μπακς

Η σειρά του Μιλγουόκι κόντρα στο Μαϊάμι ξεκίνησε με τους χειρότερους δυνατούς οιωνούς, αφού και οι δύο ομάδες πληγώθηκαν με τραυματισμούς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποχώρησε από το Game 1, παίζοντας μόλις 11 λεπτά, καθώς είχε μία άσχημη πτώση στο παρκέ, ενώ ο Τάιλερ Χίρο έσπασε το χέρι του και αναμένεται να μείνει εκτός 1,5 μήνα.

Οι Χιτ κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη στο πρώτο παιχνίδι, σημειώνοντας μόλις για 4η φορά φέτος 130+ πόντους και πρώτη εκτός έδρας. Η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα σούταρε με εξωπραγματικά νούμερα για τα δεδομένα της. Είχε 59,5% εντός παιδιάς και 60% (15/25) από το τρίποντο. Εκμεταλλεύτηκε φυσικά και την απώλεια του Γιάννη, σκοράροντας 62 πόντους μέσα από τη ρακέτα!

Στο διπλό των Χιτ πρωτοστάτησαν ο Τζίμι Μπάτλερ, που έκανε double-double (35 πόντοι, 11 ριμπάουντ), έχοντας 15/27 σουτ και ο Μπαμ Αντεμπάγιο, που πλησίασε το triple-double (22 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ). Θεωρητικά, το Μαϊάμι έχει απόψε την ευκαιρία να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα της σειράς, καθώς ο Γιάννης αναμένεται να προστατευτεί (20/04 04:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24).

Οι αγώνες του ΝΒΑ παίζουν με ενισχυμένες αποδόσεις! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Βέβαια, οι Μπακς εξακολουθούν να είναι η καλύτερη ομάδα και θα έχουν τις πιθανότητές τους, ακόμη κι αν βρεθούν κάτω με 2-0. Σημειώνεται, ότι παραμένουν φαβορί για την πρόκριση στο 1.44, ενώ το βασικό χάντικαπ για το αποψινό μας υποχώρησε ελαφρώς από το -9,5 στο -6,5, δείγμα ότι οι μπουκ περιμένουν από τα "ελάφια" αντίδραση.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε, ότι και το Μαϊάμι υπέστη μία σοβαρή απώλεια, καθώς ο Χίρο είναι παίκτης 20,1 πόντων κατά μέσο όρο και δεν μπορεί να αναπληρωθεί εύκολα το κενό του. Ο Σποέλστρα θα επιστρατεύσει για την πεντάδα, είτε τον Κάλεμπ Μάρτιν, είτε τον Ντάνκαν Ρόμπινσον, που έπαιξε βασικός στο δεύτερο ημίχρονο του Game 1.

Σε ό,τι αφορά στο Μιλγουόκι, είναι απαραίτητο απόψε να κάνει step up ο Μπρουκ Λόπεζ, καθώς την Κυριακή δεν βοήθησε καθόλου στο αμυντικό κομμάτι. Αντίθετα, ο Κρις Μίντλετον έδειξε έτοιμος να ηγηθεί των Μπακς, σημειώνοντας 33 πόντους.

Καθοριστικός θα είναι και ο Τζρου Χολιντέι, ο οποίος ναι μεν ήταν άστοχος (6/18 σουτ) στο Game 1, έκανε όμως double-double με 16 πόντους και 16 ασίστ. Σε 11 παιχνίδια φέτος, χωρίς τον Γιάννη στο πλευρό του, ο πόιντ-γκαρντ των Μπακς έγραψε έξι double-doubles. Στο 2.25 να κάνει ακόμη ένα απόψε, δεδομένου ότι παίρνει πάντα μεγαλύτερες αρμοδιότητες, όποτε δεν αγωνίζεται ο Greek Freak. Εναλλακτικά, ο άσος των Μπακς, μαζί με 10+ ασίστ του Χολιντέι, αποδίδει απόδοση 3.00.

Για το 2-0 οι Νάγκετς

Το αποψινό πρόγραμμα κλείνει με το ζευγάρι Ντένβερ – Μινεσότα (20/04 05:00 Live από το SPORT24). Οι Νάγκετς έκαναν δια περιπάτου το 1-0 την Κυριακή, αφού οι Τίμπεργουλβς ήταν τραγικοί επιθετικά. Σούταραν με 37% εντός παιδιάς, δεν ξεπέρασαν σε κανένα 12λεπτο τους 23 πόντους και μάλιστα, στο τρίτο σημείωσαν μόλις 14.

Η παρουσία του Ρουντί Γκομπέρ, μπορεί να περιόρισε την επιθετική δράση του Γιόκιτς (13 πόντοι), όμως συνολικά, οι Νάγκετς κέρδισαν ξεκάθαρα τη μάχη στο ζωγραφιστό (48-36 οι πόντοι, 54-38 τα ριμπάουντ). Μάλιστα, ο Γάλλος σέντερ είχε τη χειρότερη επίδοση (-28) στο plus-minus όσο πάτησε το παρκέ, απόδειξη ότι η επίθεση των "λύκων" δεν λειτουργεί με αυτόν στην πεντάδα.

Στον αντίποδα πάντως, δεν ήταν όλα ρόδινα για τους Νάγκετς, καθώς ο Γιόκιτς χτύπησε στον καρπό του και δίνεται αμφίβολος για το Game 2. Το πιθανότερο είναι πως θα αγωνιστεί, είναι πάντως φανερό πως δεν είναι στο 100%. Μην ξεχνάμε, ότι έπαιξε μόλις στα δύο από τα τελευταία επτά ματς της regular season διότι είχε ενοχλήσεις και στο γαστροκνήμιο.

Επίσης, με τον Γκομπέρ αντίπαλο, πιθανότατα θα έχει περισσότερο δημιουργικό ρόλο και λιγότερο εκτελεστικό. Στο Game 1 για παράδειγμα, πήραν πολύ περισσότερες προσπάθειες ο Τζαμάλ Μάρεϊ (9/22 σουτ) και ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ (7/17 σουτ). Στο 1.85 να πετύχει ξανά μίνιμουμ 18 πόντους ο Πόρτερ Τζούνιορ, όπως στο πρώτο ματς, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς στους φιλοξενούμενους. Στο 2.30, αν ταυτόχρονα οι "σβόλοι" κάνουν το 2-0.

Σούπερ αποδόσεις και κορυφαίο live στο ΝΒΑ! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μέμφις – Λ.Α. Λέικερς: Περισσότερα τρίποντα Γκρίζλις (απόδοση 2.02), 02:30
  • Μιλγουόκι – Μαϊάμι: Χολιντέι double-double (απόδοση 2.25), 04:00
  • Ντένβερ – Μινεσότα: 1 & Πόρτερ Τζούνιορ 18+ πόντοι (απόδοση 2.30), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ