ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Το step up του Χολιντέι και τα... χαμόγελα του Γιανγκ

Προγνωστικά NBA: Το step up του Χολιντέι και τα... χαμόγελα του Γιανγκ
2022 AP PHOTO/MATT SLOCUM

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η Ατλάντα αποφάσισε να απολύσει τον Νέιτ ΜακΜίλαν την Τρίτη και μέχρι νεοτέρας θα έχει στον πάγκο της ως υπηρεσιακό τον Τζο Προύντι, που ήταν βοηθός στο τεχνικό επιτελείο του ΜακΜίλαν.

Ήταν γνωστό, ότι οι δρόμοι των Χοκς με τον ΜακΜίλαν θα χώριζαν στο τέλος της σεζόν, ωστόσο η διοίκηση των "γερακιών" αποφάσισε να γυρίσει σελίδα μία ώρα αρχύτερα. Αφενός γιατί η ομάδα χρειαζόταν ένα ταρακούνημα (μόλις στην 8η θέση στην Ανατολή), αφετέρου για να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η ανεύρεση του επόμενου head coach και να χαραχθεί ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα του franchise.

Βασικός υποψήφιος για να αναλάβει τους Χοκς είναι ο πρώην τεχνικός των Τζαζ, Κουίν Σνάιντερ, ο οποίος γνωρίζει καλά τον οργανισμό, αφού ήταν assistant του Μάικ Μπουντεχόλτσερ στους Χοκς.

Απόψε, ο Προύντι θα κάνει ντεμπούτο ως head coach κόντρα στο Κλίβελαντ (25/02 02:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), το οποίο χθες ηττήθηκε εντός έδρας από το Ντένβερ και σήμερα δίνει back to back παιχνίδι, χωρίς ημέρα ξεκούρασης. Μένει να φανεί στην πράξη αν θα έχει θετικό αποτύπωμα στην Ατλάντα η απομάκρυνση του ΜακΜίλαν. Ο πρώτος πάντως, που λογικά θα χάρηκε με αυτή την εξέλιξη, είναι ο Τρέι Γιανγκ, που ως γνωστόν δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τον πρώην προπονητή του.

Δεν αποκλείεται λοιπόν, να δούμε στο εξής έναν πολύ πιο ορεξάτο Γιανγκ, ο οποίος μάλιστα οφείλει να δώσει και απαντήσεις για το γεγονός ότι έμεινε φέτος εκτός All-Star. Στο 1.83 το Over 24,5 του Γιανγκ απόψε. Φέτος σκοράρει 26,7 πόντους κατά μέσο όρο και κόντρα στους Καβαλίερς παραδοσιακά τα πηγαίνει καλά. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια εναντίον τους έβαλε 35, 41, 30 και 25 πόντους αντίστοιχα!

Μιλγουόκι - Μαϊάμι

Το Μιλγουόκι ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα πριν το All-Star Weekend με 12 σερί νίκες. Δυστυχώς όμως, στο τελευταίο ματς με το Σικάγο, ο Γιάννης τραυματίστηκε στον καρπό. Ευτυχώς το πρόβλημα δεν είναι πολύ σοβαρό, όμως ο σταρ των Μπακς ουσιαστικά δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο All-Star Game, αφού κάρφωσε στην πρώτη φάση του αγώνα και εν συνεχεία πέρασε στον πάγκο.

Για το αποψινό ματς με το Μαϊάμι (25/02 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), το οποίο έχει το πάνω χέρι στη φετινή σειρά με 2-1, ο Γιάννης δίνεται doubtful και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει ξανά step up ο Τζρου Χολιντέι.

Ο πόιντ-γκαρντ των Μπακς, σε επτά ματς φέτος χωρίς τον Γιάννη στο πλευρό του, έχει 23,9 πόντους κατά μέσο όρο, 10 ασίστ και 4,7 ριμπάουντ. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό ότι σε αυτά τα επτά ματς, έγραψε πέντε double-doubles.

Παρά μία ασίστ, θα έκανε double-double και στο παιχνίδι με το Σικάγο, όπου ο Γιάννης έπαιξε μόλις εννιά λεπτά. Στο 3,80 το ενδεχόμενο ο Χολιντέι να γράψει διψήφιο αριθμό σε δύο στατιστικές κατηγορίες. Με πιο χαμηλό ρίσκο, παίζεται και το 1.87 στο Over 33,5 του Χολιντέι σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ.

Σικάγο - Μπρούκλιν

Σικάγο και Μπρούκλιν ξεκίνησαν με πολύ διαφορετικές προσδοκίες τη σεζόν, όμως ο δρόμος τους έχει βγάλει τελείως αλλού (25/02 03:00 Live από το SPORT24). Οι Μπουλς, πριν τη διακοπή για το All-Star έχασαν έξι σερί ματς και υποχώρησαν εκτός δεκάδας στην Ανατολή. Από την άλλη, οι Νετς είναι αναγκασμένοι να αφήσουν στην άκρη τις βλέψεις τίτλου, από τη στιγμή που αποχώρησαν οι Κέβιν Ντουράντ και Καϊρί Ιρβινγκ.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ξανά στις 9 Φεβρουαρίου. Οι Μπουλς τότε είχαν κανονικά στη σύνθεσή τους, τους big three (ΝτεΡόζαν, ΛαΒιν, Βούτσεβιτς) και όμως ηττήθηκαν 116-105 από τους ανανεωμένους Νετς.

Παρότι, το Μπρούκλιν δεν έχει πλέον star quality στο ρόστερ του, υπάρχει η βάση για να παραμείνει ανταγωνιστικό. Στο τελευταίο παιχνίδι του για παράδειγμα, κέρδισε τους Χιτ με +11, έχοντας για κορυφαίο τον Μάικαλ Μπρίτζις, ο οποίος σημείωσε 45 πόντους!

Σε τρία ματς με τη νέα του ομάδα, ο πρώην άσος των Σανς έχει 25 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ μέσα στον Φεβρουάριο υπερέβη τους 20, 6/7 φορές. Στο 1.70 να το κάνει και απόψε. Στο 2.40, αν ταυτόχρονα οι Νετς υπερασπιστούν ένα χάντικαπ 7,5 πόντων κόντρα στους απογοητευτικούς φέτος Μπουλς, που πριν τη διακοπή έχασαν εύκολα με 112-100 στο United Center από τους Μπακς, παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης τραυματίστηκε στην πρώτη περίοδο.

Μινεσότα - Σάρλοτ

Το γεγονός ότι η Μινεσότα είναι στην 7η θέση στη Δύση και χτυπάει στα ίσα την εξάδα, παρότι ο Καρλ-Αντονι Τάουνς είναι εκτός με τραυματισμό από τον περασμένο Νοέμβριο, το λες σίγουρα επιτυχία.

Οι Τίμπεργουλβς πήραν τη στρατηγική απόφαση, να φέρουν στο trade deadline τον πολύπειρο Μάικ Κόνλεϊ και να στείλουν στους Λέικερς τον Ντ' Άντζελο Ράσελ, προκειμένου ο Αντονι Έντουαρντς να γίνει το βασικό σημείο αναφοράς στην επίθεσή τους.

Ο νεαρός άσος έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε σούπερ σκόρερ και στα τελευταία δύο ματς, έχοντας στο πλευρό του τον Κόνλεϊ, σημείωσε 34 πόντους με την Ουάσινγκτον και 32 με το Ντάλας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι το line του απόψε είναι στο 30,5, παρότι μέσα στη σεζόν σημειώνει κατά μέσο όρο 24,9.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Κρις Φιντς έχει μπροστά της ως στόχο την είσοδο στα πλέι-οφ και αναμένεται να πιέσει όσο το δυνατό πιο πολύ στο β' μισό της σεζόν. Αντίθετα, οι Χόρνετς μοιάζουν περισσότερο με... περιοδεύων θίασος (25/02 03:00 Live από το SPORT24). Έχουν υποστεί 25 ήττες σε 33 ματς εκτός έδρας και απλά περιμένουν τελειώσει η φετινή χρονιά, ελπίζοντας ότι θα πάρουν το Νο. 1 pick στο επόμενο draft για να διαλέξουν τον Βίκτορ Γουεμπανιαμά.

Πάμε λοιπόν, με την ομάδα που έχει αγωνιστικούς στόχους και θα βλέπει όλα τα ματς στο εξής σοβαρά. Στο 1.83 ο άσος με -5,5. Με το σχετικό ρίσκο, μπορούμε να ζητήσουμε και τον Έντουαρντς για πρώτο σκόρερ, για φτιάξουμε ένα combo στο 2.50.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ατλάντα – Κλίβελαντ: Γιανγκ Over 24,5 (απόδοση 1.83), 02:30
  • Μιλγουόκι – Μαϊάμι: Χολιντέι double-double (απόδοση 3.80), 02:30
  • Σικάγο – Μπρούκλιν: 2 +7,5 & Μπρίτζις Over 19,5 (απόδοση 2.40), 03:00
  • Μινεσότα – Σάρλοτ: 1 -5,5 (απόδοση 1.83), 03:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ