ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Το σερί του Μέμφις, ο Γιόκιτς και το 3.25 από το Τορόντο

Ο Νίκολα Γιόκιτς με την φανέλα των Νάγκετς
Ο Νίκολα Γιόκιτς με την φανέλα των Νάγκετς Ⓒ 2021 JOHN RAOUX/ASSOCIATED PRESS

Το Μέμφις που απειλεί το Γκόλντεν Στέιτ, ο Γιόκιτς που σηκώνει μόνος του το Ντένβερ, η δαιμονιώδης φόρμα του ΦανΦλιτ και ένα under από την Ουάσινγκτον, οι τέσσερις στοιχηματικές προτάσεις της ημέρας από το NBA.

Η Ουάσινγκτον ξεκίνησε τη σεζόν με ρεκόρ 10-3, έκτοτε όμως έχει κάνει 17 ήττες σε 27 ματς και πλέον έχει πέσει στο 50% (20-20). Τα ξημερώματα (12/01 02:00 Live από το SPORT24) φιλοξενεί την Οκλαχόμα (13-26) και προσφέρεται σε τιμές καθαρού φαβορί με το βασικό χάντικαπ στο -9,5.

Οι Γουίζαρντς πάντως, στις τελευταίες δύο νίκες τους, λύγισαν οριακά τους Χόρνετς (124-121) και τους Μάτζικ (102-100), ενώ δύσκολα είχαν επικρατήσει και στην Οκλαχόμα, τον περασμένο Νοέμβριο (101-99).

Από την πλευρά τους, οι Θάντερ μετρούν έξι ήττες στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια, έχοντας κερδίσει σε αυτό το διάστημα μόνο τους ελλιπείς Νικς. Πραγματικά αξιοπερίεργο για τωρινά δεδομένα στο ΝΒΑ, ότι η Οκλαχόμα έμεινε πέντε φορές κάτω από τους 100 πόντους στα έξι προηγούμενα ματς.

Έχει τη χειρότερη επίθεση στη λίγκα με 100,8 πόντους ανά 100 κατοχές, έχει επίσης το χειρότερο ποσοστό στα τρίποντα (30,8%) και έχει μόνο τρεις παίκτες που σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων (Τζίλτζεους-Αλεξάντερ, Ντορτ και Γκίντι).

Με δεδομένο ότι και οι Γουίζαρντς δεν έχουν καμία επίθεση φωτιά, κρατάμε το under 219,5 σε απόδοση 1.60, όριο που επιβεβαίωσε η Οκλαχόμα 14 φορές στα τελευταία 17 παιχνίδια της.

Τορόντο - Φοίνιξ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το φορμαρισμένο Τορόντο (20-17) μετράει έξι σερί νίκες και στοχεύει τα ξημερώματα στην έβδομη, καθώς θα υποδεχθεί (12/01 02:30 Live από το SPORT24) το Φοίνιξ (30-9).

Οι Σανς έρχονται από γερό εντός έδρας χαστούκι, αφού ηττήθηκαν από τους Χιτ 123-100, παρότι οι αντίπαλοι αγωνίστηκαν χωρίς Μπάτλερ και Αντεμπάγιο.

Το θετικό για τον Μόντι Γουίλιαμς ήταν η επιστροφή των Εϊτον, Κράουντερ και ΜακΓκι, που καθάρισαν με το πρωτόκολλο του κορονοϊού. Για το ματς πάντως στο Τορόντο θα απουσιάσει ο χρήσιμος φόργουορντ, Κάμερον Τζόνσον (11,9 πόντοι).

Παρά την εξαιρετική φόρμα που διανύουν οι Ράπτορς, οι μπουκ θεωρούν φαβορί τους Σανς με συνέπεια να δημιουργούνται σκέψεις για την κόντρα. Εκεί όμως που υπάρχει ξεκάθαρη αξία είναι στον πρώτο σκόρερ, καθώς ο ηγέτης του Τορόντο, Φρεντ ΦανΦλιτ, προσφέρεται μόλις τρίτο φαβορί, πίσω από Μπούκερ και Σιακάμ.

Κατ’ αρχάς, ο Σιακάμ φέτος σκοράρει 20,6 πόντους, έναντι 22 του ΦανΦλιτ, επομένως εδώ υπάρχει φανερό λάθος. Αλλά και στην περίπτωση του Μπούκερ, που θεωρείται πρώτο φαβορί, μπορούν να διατυπωθούν ενστάσεις, διότι ο σταρ των Σανς στα τελευταία 12 παιχνίδια που έπαιξε, μόνο τέσσερις φορές σκόραρε 30+ πόντους.

Αντίθετα, ο ΦανΦλιτ έχει έξι τριαντάρες στις τελευταίες οχτώ συμμετοχές του και ειδικά μέσα στον Ιανουάριο σκοράρει 31,2 πόντους κατά μέσο όρο!

Στο προηγούμενο ματς με τους Πέλικανς σημείωσε 8 τρίποντα κι αν λείψει ξανά ο Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ (δίνεται αμφίβολος, όπως και ο πολύτιμος ρούκι Μπαρνς) τότε είναι σίγουρο ότι ο ΦανΦλιτ θα πάρει ξανά πολλές προσπάθειες από την περιφέρεια.

Με τη φόρμα λοιπόν που έχει ο ΦανΦλιτ και το γεγονός ότι εκτελεί πάνω από 20 σουτ τον αγώνα, το να βγει πρώτος σκόρερ στο 3,25 αποτελεί επιλογή με αξία.

Μέμφις - Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση (12/01 03:00 Live από το SPORT24) του Μέμφις (28-14) κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ (30-9). Οι Γουόριορς έρχονται από τη νίκη επί των Καβαλίερς, σε ένα ματς που επέστρεψε ο Κλέι Τόμπσον έπειτα από 941 ημέρες! Ο Splash Brother σημείωσε 17 πόντους, είχε ένα εκρηκτικό κάρφωμα και απήλαυσε δικαίως την αποθέωση από το κοινό του Chase Center.

Οι Γκρίζλις με τη σειρά τους, κλέβουν την παράσταση φέτος με την εξαιρετική τους πορεία. Είναι σταθερά στην πρώτη τετράδα της Δύσης και αυτή τη στιγμή είναι η πιο καυτή ομάδα με εννιά σερί νίκες. Τελευταία φορά έχασαν από τους Γουόριορς στις 24 Δεκεμβρίου, στο Σαν Φρανσίσκο. Εκτοτε, οι "αρκούδες" παρέσυραν στο διάβα τους, τους Κινγκς, τους Σανς, τους Σπερς, τους Νετς, τους Καβαλίερς, τους Πίστονς, τους Κλίπερς και δύο φορές τους Λέικερς.

Με ηγέτη ασφαλώς τον διαστημικό Τζα Μοράντ, το Μέμφις παίζει πλέον με τρομερή αυτοπεποίθηση και νιώθει ότι μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Οι Γουόριορς έχουν την κορυφαία άμυνα στο ΝΒΑ, όμως στο Μέμφις θα στερηθούν τον καλύτερό τους αμυντικό, Ντρέιμοντ Γκριν, ενώ έχουν αμφίβολο και τον Οτο Πόρτερ Τζούνιορ.

Ούτε οι Γκρίζλις θα είναι πλήρεις, αφού θα απουσιάσει ο τραυματίας Ντίλον Μπρουκς, με τον Στίβεν Ανταμς να είναι αμφίβολος. Ο Τέιλορ Τζένκινς ωστόσο, έχει στήσει ένα σύνολο που ξέρει να διαχειρίζεται τις απουσίες και το απέδειξε περίτρανα, κάνοντας ρεκόρ 10-2 στα 12 σερί ματς που έλειψε ο Μοράντ μετά τον τραυματισμό του στην Ατλάντα τον περασμένο Νοέμβριο.

Το Μέμφις είναι αθλητική και νεανική ομάδα, έχει το τέταρτο κορυφαίο offensive rating στη λίγκα, σκοράρει 110+ πόντους έξι διαδοχικά ματς, έχει ήδη κερδίσει φέτος μία φορά τους Γουόριορς, τον περασμένο Οκτώβριο και τα ξημερώματα θα έχει μία εξαιρετική ευκαιρία να πετύχει μία νίκη δήλωση. Αν συνυπολογίσουμε και το σχετικό ντεφορμάρισμα του Κάρι, ο οποίος μέσα στον Ιανουάριο έχει 19,8 πόντους και μόλις 28,6% από το τρίποντο, τότε ο αουτσάιντερ άσος σηκώνει ποντάρισμα στο 2.10.

Λ.Α. Κλίπερς - Ντένβερ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Λος Άντζελες, οι Κλίπερς (20-21) υποδέχονται (12/01 05:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) τους Νάγκετς (20-18). Οι δύο ομάδες είχαν παίξει ξανά στο ίδιο γήπεδο στις 27 Δεκεμβρίου, με το Ντένβερ να επικρατεί 103-100 και τον Νίκολα Γιόκιτς να κάνει double-double με 26 πόντους και 22 ριμπάουντ!

Οι Κλίπερς, μετά από τρεις διαδοχικές ήττες, κέρδισαν την Κυριακή την Ατλάντα, κρατώντας τους Χοκς μόλις στο 93 πόντους. Όσο παραμένουν εκτός οι δύο σούπερ σταρ του Λ.Α., ο Λέοναρντ και ο Τζορτζ, ο μόνος τρόπος επιβίωσης, είναι να παίξουν άμυνα και το κάνουν, αφού η ομάδα Ταϊρόν Λου έχει το τέταρτο καλύτερο defensive rating.

Οι Νάγκετς από την άλλη, είναι κλασική ομάδα μισού γηπέδου και η εξάρτησή της από τον Γιόκιτς είναι αναπόφευκτη, διότι παραμένουν σταθερά εκτός οι Μάρεϊ και Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ. Μάλιστα, από το παιχνίδι με τους Κλίπερς θα απουσιάσει και ο Γουίλ Μπάρτον (15,1 πόντοι), που είναι δεύτερος σκόρερ του Ντένβερ, επομένως θα πέσει ακόμη περισσότερο βάρος στους ώμους του Γιόκιτς.

Ο Σέρβος σέντερ σκοράρει φέτος 25,8 πόντους και μέσα στον Ιανουάριο σημειώνει 26,9. Λογικά, είναι το πρώτο φαβορί για να βγει πρώτος σκόρερ του αγώνα με τους Κλίπερς. Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο πληρώνει 1.50, ωστόσο μπορεί να ανέβει στο 2.12 σε combo με το under 220,5, καθώς και οι δύο ομάδες πορεύονται κυρίως μέσα από την άμυνά τους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουάσινγκτον – Οκλαχόμα: Under 219,5 (απόδοση 1.60), 02:00
  • Τορόντο – Φοίνιξ: Πρώτος σκόρερ ΦανΦλιτ (απόδοση 3.25), 02:30
  • Μέμφις – Γκόλντεν Στέιτ: 1 (απόδοση 2.10), 03:00
  • Λ.Α. Κλίπερς – Ντένβερ: Πρώτος σκόρερ Γιόκιτς & Under 220,5 (απόδοση 2.12), 05:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ