ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Το παίρνει πάνω του ο Τέιτουμ για τη Βοστώνη

Ο Τζέισον Τέιτουμ εκτελεί για τρεις μπροστά στον Κάλεμπ Μάρτιν στο Game 4 ανάμεσα στο Μαϊάμι και τη Βοστώνη για τους τελικούς της Ανατολής στο NBA 2022/23
Ο Τζέισον Τέιτουμ εκτελεί για τρεις μπροστά στον Κάλεμπ Μάρτιν στο Game 4 ανάμεσα στο Μαϊάμι και τη Βοστώνη για τους τελικούς της Ανατολής στο NBA 2022/23 @2023 WILFREDO LEE/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το πέμπτο παιχνίδι στους τελικούς της Ανατολής του ΝΒΑ, ανάμεσα στη Βοστώνη και το Μαϊάμι.

Η Βοστώνη απέφυγε το sweep την Τρίτη, στους τελικούς της Ανατολής του NBA. Κέρδισε με 116-99 μέσα στη Φλόριντα το Μαϊάμι, μείωσε σε 3-1 και τα ξημερώματα της Παρασκευής θα προσπαθήσει να κερδίσει για πρώτη φορά στο TD Garden τους Χιτ, προκειμένου να επιστρέψει ξανά στο Kaseya Center το ερχόμενο Σάββατο.

Οι Σέλτικς θα επιχειρήσουν να γράψουν ιστορία, καταφέρνοντας να γίνουν ο πρώτος οργανισμός του ΝΒΑ που ανατρέπει σε σειρά best-of-seven το 0-3. Στο παρελθόν τρεις ομάδες κατάφερε να ισοφαρίσουν σε 3-3, ενώ έχασαν τα πρώτα τρία ματς, ωστόσο στο Game 7 αποκλείστηκαν.

Το Μαϊάμι έλεγξε το Game 4 στο πρώτο ημίχρονο (56-50), όμως η Βοστώνη άγγιξε το τέλειο στην τρίτη περίοδο και με επί μέρους σκορ 38-23 έβαλε τις βάσεις για το διπλό. Τη μεγάλη διαφορά έκανε ο Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος σημείωσε 33 πόντους, εκ των οποίων οι 25 στο δεύτερο ημίχρονο, όπου είχε 11/15 σουτ! Ειδικά στην τρίτη περίοδο, ο ηγέτης των Σέλτικς πέτυχε 14 πόντους.

Γενικά, η ομάδα του Τζο Μάτσουλα σούταρε εξαιρετικά στο τέταρτο ματς. Είχε 51,2% εντός παιδιάς και 40% από το τρίποντο (18/45), ενώ την Κυριακή, στο Game 3, όπου γνώρισε τη συντριβή με 128-102, είχε μόλις 39,8% εντός παιδιάς με 11/42 τρίποντα (26,2%).

Στον αντίποδα, οι Χιτ γνώρισαν την πρώτη τους εντός έδρας ήττα στην τρέχουσα postseason μετά από έξι σερί νίκες και έμειναν για πρώτη φορά κάτω από τους 100 πόντους, στη σειρά με τη Βοστώνη. Αυτή τη φορά τα σουτ δεν μπήκαν για την ομάδα του Έρικ Σποέλστρα. Είναι ενδεικτικό ότι το Μαϊάμι εκτελεί στους τελικούς της Ανατολής με 41,9% από το τρίποντο (!) και στο Game 4 είχε μόλις 8/32 δηλαδή 25%.

Βέβαια, οι Χιτ διατηρούν ακόμη τρία match-balls για να προκριθούν στους τελικούς του ΝΒΑ, ενώ έχουν αποδείξει ότι δεν καταλαβαίνουν φέτος από έδρες. Υπενθυμίζεται, ότι έσπασαν δύο φορές την έδρα του Μιλγουόκι στον πρώτο γύρο, μία φορά της Νέας Υόρκης στον δεύτερο και έχουν ήδη πετύχει δύο breaks κόντρα στη Βοστώνη.

Καθαρό φαβορί ο άσος

Παρόλα αυτά, ο άσος είναι καθαρό φαβορί στο Game 5 στο 1.34 και το βασικό line στο χάντικαπ έχει βγει στους 8,5 πόντους. Για να μπορέσει να κάνει το 3-2 η Βοστώνη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κάνει ξανά μία μεγάλη εμφάνιση ο Τέιτουμ, ειδικά από τη στιγμή που ο Τζέιλεν Μπράουν είναι σκιά του εαυτού του στα παιχνίδια με το Μαϊάμι.

Ο 26χρονος γκαρντ είχε 26,7 πόντους στον πρώτο γύρο με την Ατλάντα και 22,9 στον δεύτερο με τη Φιλαντέλφεια. Κόντρα στο Μαϊάμι όμως, τα νούμερά του έχουν πέσει δραματικά, αφού σκοράρει μόλις 16,8 πόντους κατά μέσο όρο και εκτελεί με 12% από το τρίποντο, έχοντας συνολικά 3/25!

Αντίθετα, ο Τέιτουμ με εξαίρεση το Game 3 όπου έμεινε στους 14 πόντους, στα υπόλοιπα τρία ματς έπιασε μίνιμουμ τους 30. Το ενδεχόμενο να κερδίσει η Βοστώνη και να σκοράρει ο Τέιτουμ Over 30,5 πόντους προσφέρεται στο 2.22 στη Stoiximan.

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το line στους πόντους του Αλ Χόρφορντ, το οποίο δίνεται στους 7,5. Ο πολύπειρος άσος είναι από τους καλύτερους σέντερ της λίγκας με πρόσωπο στο καλάθι και μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις με το περιφερειακό του σουτ. Στο Game 4 για παράδειγμα σημείωσε 12 πόντους με 3/6 τρίποντα, ενώ στο τρίτο ματς είχε 8 με 2/5.

Σε απόδοση 2.00 στη Stoiximan να σημειώσει ο Χόρφορντ για τρίτο διαδοχικό ματς το Over 7,5 πόντους κόντρα στους Χιτ. Άλλωστε, στα τελευταία δέκα παιχνίδια απέναντι στο Μαϊάμι για τα playoffs πέρυσι και φέτος, ο 36χρόνος σέντερ μετράει κατά μέσο όρο 8,8 πόντους.

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ