ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Προγνωστικά NBA: Το λάθος με τον Γκάρλαντ και η αντίδραση των Μπουλς

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν με την φανέλα των Μπουλς
Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν με την φανέλα των Μπουλς Ⓒ 2021 DAVID ZALUBOWSKI/ASSOCIATED PRESS

Τέσσερις αναμετρήσεις στο στοιχηματικό πρόγραμμα του ΝΒΑ. Το λάθος των μπουκ με τον Γκάρλαντ, η αντίδραση των Μπουλς και ο δίκαιος φαβοριτισμός των Σανς.

Οι Καβαλίερς (28-19) μετρούν τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους και τα ξημερώματα (25/01 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24) φιλοξενούν τους Νικς (23-24), που βρίσκονται στη δέκατη θέση της Ανατολής και προσπαθούν να επιστρέψουν ξανά στο 50%.

Η Νέα Υόρκη, που έβαλε στοπ σε σερί τριών ηττών, κερδίζοντας τους Κλίπερς, ξεκινάει από το Κλίβελαντ ένα πολύ απαιτητικό road-trip τριών αγώνων, όπου θα αντιμετωπίσει τρεις από τις πέντε πρώτες ομάδες της περιφέρειας (Καβαλίερς, Χιτ, Μπακς). Παρότι οι "ιππότες" έχουν εκτός με τραυματισμό τον Λάουρι Μάρκανεν (13,6 πόντους), το χάντικαπ βρίσκεται στους 6,5 πόντους.

Στοιχηματικά βέβαια, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφορά και πάλι τον Ντάριους Γκάρλαντ. Ο πόιντ-γκαρντ των Καβαλίερς μετράει τέσσερα σερί double-doubles, έξι στα τελευταία επτά ματς και επτά συνολικά μέσα στον Ιανουάριο, αφού σημειώνει 20,9 πόντους και μοιράζει 10,6 ασίστ. Παρόλα αυτά, οι στοιχηματικές εταιρίες εξακολουθούν να δίνουν σε τιμές αουτσάιντερ (2.35) το ενδεχόμενο να γράψει ξανά διψήφια νούμερα σε δύο στατιστικές κατηγορίες.

Νέα Ορλεάνη - Ιντιάνα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Αρκετό περίεργο το ματς στη Νέα Ορλεάνη (25/01 03:00 Live από το SPORT24), ανάμεσα στους Πέλικανς (17-28) και τους Πέισερς (17-30), καθώς οι "πελεκάνοι" θα παίξουν χωρίς τον κορυφαίο τους παίκτη, Μπράντον Ινγκραμ, ενώ η Ιντιάνα συνεχίζει να έχει εκτός τους βασικούς Μπρόγκντον, Σαμπόνις και Τέρνερ.

Το οξύμωρο είναι, ότι η ομάδα του Ρικ Καρλάιλ, παρότι αγωνίζεται με σημαντικές απουσίες, έχει παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο road-trip που κάνει στη Δύση, κερδίζοντας τους Λέικερς και τους Γουόριορς στα τέσσερα προηγούμενα ματς (ήττες από Κλίπερς και Σανς).

Επειδή πρόκειται για δύο αψυχολόγητες ομάδες, δεν μπορεί να βγει άκρη με σημείο. Προτιμότερο να πάμε στο line πόντων του Βαλανσιούνας, ο οποίος αφενός θα πρέπει να καλύψει το κενό του Ίνγκραμ στο σκοράρισμα, αφετέρου με αποψιλωμένη τη frontcourt των Πέισερς και βασικό αντίπαλο τον Μπιτάτζε, αναμένεται να γεμίσει τη στατιστική του γραμμή. Στο 1.50 να πετύχει τουλάχιστον 19 πόντους ο Λιθουανός σέντερ, που έχει φέτος 18,4 κατά μέσο όρο.

Φοίνιξ - Γιούτα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Φοίνιξ (36-9) συνεχίζει να έχει σταθερά το κορυφαίο ρεκόρ στο ΝΒΑ και είναι η μοναδική ομάδα που εξακολουθεί να έχει μονοψήφιο αριθμό ηττών. Μάλιστα, ισοφάρισε το καλύτερο ρεκόρ του franchise, καθώς είχε ανάλογη επίδοση και τη σεζόν 2006/07, όταν είχε επίσης ξεκινήσει με 36-9 στα πρώτα 45 ματς.

Οι Σανς, κερδίζοντας τους Πέισερς, συμπλήρωσαν έξι διαδοχικές νίκες και εννιά σε δέκα ματς μέσα στο 2022. Τα ξημερώματα, κόντρα στους Τζαζ (30-17), ο Μόντι Γουίλιαμς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Κράουντερ και Πέιν, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος δίνεται ο Εϊτον.

Οι απουσίες πάντως στην πλευρά της Γιούτα είναι σημαντικότερες, αφού θα λείψει ξανά ο Μίτσελ, τη στιγμή που έχει λιγοστές πιθανότητες να προλάβει ο Γκομπέρ, αφού δίνεται doubtful μετά τον τραυματισμό του κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ.

Η ομάδα του Κουίν Σνάιντερ διανύει περίοδο κάμψης, με μόλις δύο νίκες στα τελευταία εννιά παιχνίδια της. Στο Σαν Φρανσίσκο, οι Τζαζ έχασαν την Κυριακή οριακά με 94-92, καθώς ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος δίνεται αμφίβολος για το παιχνίδι στην Αριζόνα, αστόχησε σε τρίποντο στο φινάλε.

Βάσει φόρμας και απουσιολογίου, οι Σανς έχουν ξεκάθαρα το προβάδισμα (25/01 04:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) και εκτός απροόπτου θα κερδίσουν το πρώτο από τα δύο κολλητά ματς με τους Τζαζ (την Τετάρτη οι δύο ομάδες παίζουν στο Σολτ Λέικ). Βέβαια, το χάντικαπ είναι αρκετά διαβασμένο (8,5). Μπορούμε πάντως να το κατεβάσουμε ελαφρώς και να πάρουμε το combo με μία καλή επιθετική εμφάνιση του Ντέβιν Μπούκερ, ο οποίος μέσα στον Ιανουάριο σκοράρει 26,2 πόντους.

Ο ηγέτης των Σανς ήταν μέτριος με τους Πέισερς και έμεινε μόλις στους 11 πόντους. Την προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι ανάλογο το 2022, ήταν στις 7/1 με τους Κλίπερς, όπου ο Μπούκερ έβαλε πάλι μόνο 11 πόντους. Στο επόμενο ματς με τους Χιτ απάντησε με 26. Επίσης, στις 12/1 σταμάτησε στους 16 κόντρα στους Ράπτορς και τρεις ημέρες μετά έριξε 35 μέσα στην Ιντιάνα. Δεν περιμένουμε λοιπόν από τον Μπούκερ να κάνει δεύτερο κολλητό κακό ματς. Στο 2.55 το combo 26+ πόντοι ο Μπούκερ και άσος στο -4,5.

Σικάγο - Οκλαχόμα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Σικάγο (28-17) από την κορυφή της Ανατολής υποχώρησε τρίτο, αφού έχει γνωρίσει επτά ήττες στα τελευταία εννιά ματς. Πιο πρόσφατη αυτή της Κυριακής με 114-95 στο Ορλάντο, απέναντι στη χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ.

Είναι προφανές ότι οι Μπουλς έχουν επηρεαστεί από τις σημαντικές απουσίες τους. Παρόλα αυτά, οφείλουν να αντιδράσουν και έστω shorthanded να κερδίσουν τα ξημερώματα τους αδύναμους Θάντερ, που μετρούν δέκα ήττες στα τελευταία 11 ματς.

Στους "ταύρους" δεν θα μπορούσαν να τύχουν πιο εύκολοι αντίπαλοι για back to back παιχνίδια, συνεπώς η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν αναμένεται στην Οκλαχόμα να βγει πιο αποφασισμένη. Σημειώνεται ότι είναι εκτός οι Μπολ και Καρούζο, ωστόσο έχουν ελπίδες επιστροφής οι ΛαΒιν και Γκριν, που δίνονται questionable. Το αρνητικό είναι πως δίνεται αμφίβολος και ο Βούτσεβιτς.

Σε κάθε περίπτωση, το Σικάγο σε τιμές άνω του 1.80 κόντρα σε μία από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ μπορεί να πονταριστεί.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κλίβελαντ – Νέα Υόρκη: Double-double Γκάρλαντ (απόδοση 2.35), 02:00
  • Νέα Ορλεάνη – Ιντιάνα: Βαλανσιούνας 19+ πόντοι (απόδοση 1.50), 03:00
  • Οκλαχόμα – Σικάγο: 2 (απόδοση 1.82), 03:00
  • Φοίνιξ – Γιούτα: 1 -4,5 & Μπούκερ 26+ πόντοι (απόδοση 2.55), 04:00
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ