ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Τα δύο under και ο Τόμπσον που βρίσκει το χέρι του

Ο Κλέι Τόμπσον των Γουόριορς επιχειρεί σουτ
Ο Κλέι Τόμπσον των Γουόριορς επιχειρεί σουτ Ⓒ 2022 JED JACOBSOHN/ ASSOCIATED PRESS

Τρία παιχνίδια στο στοιχηματικό πρόγραμμα του NBA, ξεχωρίζει η αναμέτρηση των φορμαρισμένων Μάβερικς με τους Σανς. Αρχίζει και βρίσκει ρυθμό ο Τόμπσον. Το πιο αργό pace στη λίγκα οι Νικς.

Οι Νίκς (22-23) υποδέχονται τα ξημερώματα τους Πέλικανς (16-28) στο Madison Square Garden (21/01 02:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Τομ Τίμποντο έχασε δύο κολλητά ματς εντός έδρας από Σάρλοτ και Μινεσότα, με συνέπεια να πέσει ξανά κάτω από το 50%. Must win η αναμέτρηση με τη Νέα Ορλεάνη για τη Νέα Υόρκη, που μάχεται για να μπει στην πρώτη δεκάδα της Ανατολής.

Οι Πέλικανς ξεκίνησαν πολύ άσχημα τη σεζόν με 2-14 στα πρώτα 16 παιχνίδια τους, έκτοτε όμως μετρούν 14-14 και είναι πλέον υπολογίσιμος αντίπαλος.

Τα ξημερώματα ολοκληρώνουν ένα road-trip τριών αγώνων. Στους δύο προηγούμενους ηττήθηκαν σε Βοστώνη και Μπρούκλιν και συμπλήρωσαν πέντε σερί ήττες εκτός έδρας, όπου κατά μέσο όρο έχασαν με 11,8 πόντους. Γενικά, οι Πέλικανς μακριά από τη Νέα Ορλεάνη έχουν ρεκόρ 6-17.

Στη Νέα Υόρκη, ο Ραντλ δεν θυμίζει σε τίποτα την ηγετική παρουσία της περσινής σεζόν και ο Γουόκερ δεν έχει δώσει την έξτρα ώθηση. Η Νέα Ορλεάνη έχει σταθερό σκορ μόνο από τον Ίνγκραμ. Με δεδομένο λοιπόν ότι οι Νικς έχουν το πιο αργό pace στο NBA και οι Πέλικανς μία από τις χειρότερες επιθέσεις (25ο offensive rating), πρώτη σκέψη αποτελεί το under. Το όριο στο 214,5 πληρώνει 1.60 και το έχει επαληθεύσει η Νέα Υόρκη δέκα φορές στα τελευταία 13 παιχνίδια της.

Ντάλας - Φοίνιξ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Μεγάλο ματς στο Τέξας (21/01 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), με τους φορμαρισμένους Μάβερικς (26-19) να υποδέχονται τους Σανς (34-9), που έχουν το κορυφαίο ρεκόρ στο ΝΒΑ, με 2,5 παιχνίδια διαφορά από τους δεύτερους Γουόριορς και έξι από τους επικεφαλής της Ανατολής, Μπουλς!

Το Φοίνιξ ολοκληρώνει στο Ντάλας ένα road-trip πέντε αγώνων, έχοντας κερδίσει τους τέσσερις προηγούμενους κόντρα σε Ράπτορς, Πέισερς, Πίστονς και Σπερς. Μάλιστα, απέναντι στο Σαν Αντόνιο, ο Ντέβιν Μπούκερ έκανε season-best με 48 πόντους!

Από season-best έρχεται και ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος σημείωσε 41 πόντους στη νίκη των Μάβερικς επί των Ράπτορς, που ήταν η τέταρτη στη σειρά και δέκατη στα τελευταία 11 ματς. Επίσης, ήταν η έκτη διαδοχική εντός έδρας.

Το Ντάλας έχει βελτιώσει κατακόρυφα την άμυνά του μέσα στο 2022. Είναι χαρακτηριστικό πως τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχει το κορυφαίο defensive rating στο ΝΒΑ, αφού δέχεται μόλις 101,3 πόντους ανά 100 κατοχές. Επίσης, έχει κρατήσει εννιά από τους τελευταίους 12 αντιπάλους του, κάτω από τους 100 πόντους.

Οι Σανς βέβαια είναι μία ομάδα που αποδίδει άριστα και στις δύο πλευρές του παρκέ, έχοντας το δεύτερο καλύτερο net-rating στο ΝΒΑ και παρότι θα λείψει ο Εϊτον, υπάρχουν στο ρόστερ τους επιλογές όπως ο ΜακΓκι και ο Μπιγιόμπο για να γεμίσουν τη ρακέτα.

Το Ντάλας θα δώσει back to back παιχνίδι και συνολικά τρίτο σε τέσσερα βράδια, επομένως ίσως υπάρχει ένα θέμα φρεσκάδας. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφής η τάση των Μάβερικς προς το under. Με το όριο στους 220,5 πόντους σε απόδοση 1.62, το Ντάλας επαλήθευσε το under 11 φορές στα τελευταία 12 ματς. Το ίδιο συνέβη και στις δύο πρώτες συναντήσεις των δύο ομάδων τον περασμένο Νοέμβριο στην Αριζόνα, όταν οι Σανς είχαν κερδίσει με 105-98 και 112-104.

Γκόλντεν Στέιτ - Ιντιάνα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Σαν Φρανσίσκο (21/01 05:00 Live από το SPORT24), οι Γουόριορς (32-12) είναι το ξεκάθαρο φαβορί κόντρα στους Πέισερς (16-29), με το χάντικαπ να βρίσκεται στους 11,5 πόντους. Οι "πολεμιστές" έχουν κάνει μία κοιλιά μετά την αλλαγή του έτους με πέντε ήττες στα τελευταία οχτώ ματς.

Το βασικό ζητούμενο πάντως αυτήν την περίοδο είναι να αρχίσει σταδιακά να αισθάνεται καλά στο ροτέισον της ομάδας στον Κλέι Τόμπσον. Ο Στιβ Κερ είναι δεδομένο πως θα αρχίσει να του δίνει ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Στα πρώτα δύο ματς, ο Τόμπσον έπαιξε ακριβώς 20 λεπτά και στα επόμενα τρία πάτησε το παρκέ λίγο παραπάνω. Μάλιστα, στην τελευταία αναμέτρηση με τους Πίστοντς, ο Τόμπσον είχε την πιο παραγωγική του βραδιά φέτος με 21 πόντους (3/5 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 6/6 βολές).

Είναι φανερό, πως όλη η ομάδα τον στηρίζει και του δίνει τον απαραίτητο χώρο για να βρει τον ρυθμό του. Η Ιντιάνα δεν παίζει φανατική άμυνα (22ο defensive rating), επομένως ο Τόμπσον έχει καλή πιθανότητα να σημειώσει ξανά πάνω από 15 πόντους σε απόδοση 1.82

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νέα Υόρκη – Νέα Ορλεάνη: Under 214,5 (απόδοση 1.60), 02:30
  • Ντάλας – Φοίνιξ: Under 220,5 (απόδοση 1.62), 02:30
  • Γκόλντεν Στέιτ – Ιντιάνα: Τόμπσον Over 15,5 πόντοι (απόδοση 1.82), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ