ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Στο χέρι των Μπακς το διπλό, κλείνει στόματα ο Χαλιμπέρτον

Προγνωστικά NBA: Στο χέρι των Μπακς το διπλό, κλείνει στόματα ο Χαλιμπέρτον
AP PHOTO/DOUG MCSCHOOLER

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το ΝΒΑ.

Η ήττα από τους Σέλτικς, στη Βοστώνη, κόντρα στην ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο NBA δεν πρόκειται να αποθαρρύνει το Σικάγο, που βρίσκεται εμφανώς σε ανοδική πορεία. Πριν χάσουν στο TD Garden, οι Μπουλς μετρούσαν οκτώ νίκες σε 11 αγώνες, κερδίζοντας μάλιστα διαδοχικά το Μπρούκλιν, τη Φιλαντέλφεια και τη Γιούτα.

Απόψε, η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν παίζει στην Ουάσινγκτον και προσφέρεται αουτσάιντερ (12/01 02:00 Live από το SPORT24), διότι είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τους Κέλτες.

Αμφίβολος ωστόσο, δίνεται και ο Κρίσταπς Πορζίνγκις (22 πόντοι) για τους Γουίζαρντς, οι οποίοι συνεχίζουν να αγωνίζονται χωρίς τον Μπράντλεϊ Μπιλ (22,9 πόντοι). Η ομάδα του κόουτς Γουές Ανσέλντ προέρχεται από τρεις σερί ήττες, με παθητικό 127,3 πόντους κατά μέσο όρο.

Αξία στο διπλό, στο 2.20, καθώς οι Μπουλς στα τελευταία 12 ματς έχουν το πέμπτο καλύτερο επιθετικό rating, με τους ΛαΒιν και Βούτσεβιτς να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, σκοράροντας 28,6 και 19,2 πόντους κατά μέσο όρο μέσα στον Ιανουάριο. Εξάλλου, οι "ταύροι" διατηρούν και σούπερ παράδοση κόντρα στην Ουάσινγκτον, με 13 νίκες στις τελευταίες 17 συναντήσεις τους στη regular season.

Ατλάντα - Μιλγουόκι

Το Μιλγουόκι, μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από τη Σάρλοτ, έβγαλε αντίδραση και κέρδισε τη Δευτέρα μέσα στη Νέα Υόρκη, με 111-107. Τα κατάφερε μάλιστα, ανατρέποντας διαφορά 17 πόντων.

Απόψε, οι Μπακς δοκιμάζονται στην Ατλάντα και είναι το καθαρό φαβορί για τη νίκη, δεδομένου ότι θα λείψει ο ηγέτης των Χοκς, Τρέι Γιανγκ, καθώς αρρώστησε (12/01 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Υπενθυμίζεται, ότι τα "γεράκια" έχουν νικήσει φέτος ήδη δύο φορές τους Μπακς κι αν πάρουν το αποψινό ματς θα κερδίσουν τη σειρά με 3-1. Βέβαια, το Μιλγουόκι αναμένεται να έχει διαφορετική άποψη, καθώς θα θελήσει να σπάσει ένα σερί τεσσάρων ηττών στην State Farm Arena.

Η Ατλάντα άλλωστε, έχει ρεκόρ 2-5 στα τελευταία επτά παιχνίδια της και είναι από τις χειρότερες ομάδες φέτος στο αμυντικό κομμάτι μέσα στη ρακέτα. Δέχεται 53,4 πόντους κατά μέσο όρο από το ζωγραφιστό, που είναι η 26η επίδοση. Επίσης, επιτρέπει στους αντιπάλους της να σκοράρουν 14,6 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ (24η επίδοση). Συν τοις άλλοις, συνεχίζει εκτός ο βασικός σέντερ και κορυφαίος αμυντικός της ομάδας, ο Κλιντ Καπελά.

Με αυτά τα δεδομένα, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε απόψε ένα μεγάλο βράδυ από τον Γιάννη, ο οποίος για τα δικά του στάνταρ έμεινε χαμηλά στα δύο προηγούμενα ματς (22 πόντους με Νικς, 9 με Χόρνετς). Ο Greek Freak σκοράρει φέτος 31,7 πόντους και το ενδεχόμενο να πετύχει απόψε μίνιμουμ 31, προσφέρεται στο 1.50. Μαζί με τη νίκη των Μπακς χτίζουμε ένα combo κοντά στο 2.20. Εναλλακτικά, μπορούμε να συνδυάσουμε το διπλό με το Under 240,5, σε απόδοση στο 2.10+, στη λογική ότι οι Χοκς θα μείνουν χαμηλά χωρίς τον κορυφαίο παίκτη στη σύνθεσή τους.

Βοστώνη - Νέα Ορλεάνη

Η Βοστώνη έχει ρεκόρ 16-5 εντός έδρας και κέρδισε τα τελευταία πέντε παιχνίδια της στο TD Garden, με πιο πρόσφατο αυτό κόντρα στο Σικάγο (107-99), παρά το γεγονός ότι είχε μόλις 26,8% από το τρίποντο (11/41). Εκτός απροόπτου, οι Σέλτικς θα συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους εντός έδρας, αφού φιλοξενούν απόψε την πληγωμένη Νέα Ορλεάνη (12/01 02:30 Live από το SPORT24).

Οι Πέλικανς, μπορεί να επικράτησαν μέσα στην Ουάσινγκτον, τη Δευτέρα, με τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ να σημειώνει 34 πόντους, ωστόσο στο απουσιολόγιο τους παραμένουν σταθερά οι Μπράντον Ινγκραμ και Ζάιον Γουίλιαμσον. Χωρίς τους δύο κορυφαίους παίκτες τους και με τον Χέρμπερτ Τζόουνς doubtful, δύσκολα η ομάδα του Γουίλι Γκριν θα επιβιώσει απέναντι στο κορυφαίο ρεκόρ του ΝΒΑ.

Ο άσος βέβαια είναι πολύ χαμηλά, στο 1.20, μπορεί όμως να ανέβει στο 2.25 αν ζητήσουμε παράλληλα και μίνιμουμ 17 πόντους από τον Γιόνας Βαλανσιούνας. Ο Λιθουανός σέντερ των Πέλικανς σημειώνει κατά μέσο όρο 20 στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, που έλειψε ο Ζάιον.

Νέα Υόρκη - Ιντιάνα

Στο παιχνίδι των Νικς με τους Πέισερς, η προσοχή όλων θα πέσει στον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον εξαιτίας του "beef" που έχει με τον Γουόλι Ζέρμπιακ (12/01 02:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Ο άλλοτε άσος της Μινεσότα, δουλεύει πλέον ως ειδικός σχολιαστής-αναλυτής στην τηλεόραση για τα παιχνίδια των Νικς και στις 18 Δεκεμβρίου, μετά τη νίκη της Νέας Υόρκης μέσα στην Ιντιανάπολις είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική προς τον 22χρονο άσο των Πέισερς.

"Είναι πολύ καλός παίκτης, όχι όμως για να μπει στο All-Star Game. Αυτό θα το κάνουν παίκτες όπως ο Τζέιλεν Μπράνσον και ο Τζούλιους Ραντλ (σ.σ. αμφότεροι των Νικς), κάτι που φάνηκε απόψε", είχε πει χαρακτηριστικά ο Ζέρμπιακ, στολίζοντας τον Χαλιμπέρτον με διάφορα κοσμητικά όπως "ψεύτικος και υποτιθέμενος All-Star"!

Προφανώς όλο αυτό το σκηνικό θα έχει αυξήσει κατακόρυφα το προσωπικό κίνητρο του Χαλιμπέρτον, εν όψει της πρώτης του επίσκεψης φέτος, στο MSG. Μπορεί ο νεαρός πόιντ-γκαρντ των Πέισερς να μην γνωρίζει και πολλά για την καριέρα του Ζέρμπιακ στο ΝΒΑ, αφού ήταν μόλις εννιά ετών, όταν εκείνος έπαιζε στη Μινεσότα, ωστόσο είναι σίγουρο πως απόψε θα θελήσει να αποδείξει πράγματα.

Θα έχει πολύ πλάκα ο Χαλιμπέρτον να κάνει τον Ζέρμπιακ να... καταπιεί τη γλώσσα του στο postgame, πραγματοποιώντας μία εμφάνιση επιπέδου All-Star. Άλλωστε, ο άσος των Πέισερς μετράει φέτος 22 double-doubles και είναι έκτος σε ολόκληρο το NBA!

Μέσα στον Ιανουάριο έχει κάνει ήδη τρία σε τέσσερις αγώνες. Στο 1.95 να γράψει ακόμη ένα σήμερα. Πάνω από το 2.85 φτάνουμε, αν πάρουμε και ένα χάντικαπ 8,5 πόντων υπέρ της Ιντιάνα. Οι Πέισερς είναι ανταγωνιστικοί, έχουν ρεκόρ 8-2 στα τελευταία δέκα ματς και είναι πολύ πιθανό να χτυπήσουν στα ίσα το παιχνίδι με τους Νικς, οι οποίοι ούτως ή άλλως είναι στο 22-19, έχουν δηλαδή μία νίκη λιγότερη από την ομάδα του Ρικ Καρλάιλ (23-18).

Μέμφις - Σαν Αντόνιο

Το Μέμφις κέρδισε 121-113 το Σαν Αντόνιο, την Τετάρτη, χωρίς τον Τζα Μοράντ στη σύνθεσή του. Απόψε, ο ηγέτης των Γκρίζλις επιστρέφει και εκτός απροόπτου οι "αρκούδες" θα έχουν ακόμη πιο εύκολο έργο απέναντι στο δεύτερο χειρότερο ρεκόρ της Δύσης (12/01 03:00 Live από το SPORT24).

Οι Σπερς διατηρούν τη χειρότερη άμυνα του ΝΒΑ, επομένως ο Μοράντ είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιώσει το Over 27,5. Στα τελευταία τέσσερα ματς που έπαιξε κόντρα στα "σπιρούνια" σημείωσε 30, 41, 52 και 32 πόντους αντίστοιχα. Μαζί με τον άσο σε ένα βατό χάντικαπ 4,5 πόντων, φτάνουμε στο 2.20.

Ντένβερ - Φοίνιξ

Το Φοίνιξ πήγε στο Σαν Φρανσίσκο με έξι σερί ήττες στην πλάτη του και εννιά στα τελευταία δέκα παιχνίδια. Έπαιξε χωρίς τους Μπούκερ, Πολ, Εϊτον, Κάμερον Πέιν, Κάμερον Τζόνσον και Λάντρι Σάμετ και όμως κέρδισε τους πρωταθλητές Γουόριορς, στην επιστροφή μάλιστα του Στεφ Κάρι, μετά από απουσία 11 αγώνων!

Ίσως μιλάμε για την έκπληξη της χρονιάς. Απόψε πάντως, οι Σανς δίνουν back to back στο Ντένβερ και θα είναι θαύμα αν καταφέρουν να επιβιώσουν πάλι σε μία τόσο δυνατή έδρα, παίζοντας ξανά με σημαντικές απουσίες (12/01 05:00 Live από το SPORT24). Οι Νάγκετς έχουν ρεκόρ 17-3 στην Ball Arena, μετρούν 10 νίκες στα τελευταία 12 παιχνίδια τους, με πιο πρόσφατη το 122-109 επί των Λέικερς κι αν δεν τραβήξουν το πόδι από το γκάζι θα κερδίσουν με διψήφια διαφορά τους ταλαιπωρημένους Σανς.

Στο 1.40 ο άσος με -9,5. Στα υπόψιν και το Under 233,5, στη λογική ότι θα είναι κατόρθωμα αν το Φοίνιξ ξεπεράσει εκ νέου τους 100 πόντους. Πριν το παιχνίδι με τους Γουόριορς, οι Σανς είχαν τέσσερα σερί ματς με κάτω από 100 και μέσο όρο 95,1 στα τελευταία έξι. Στο 2.10 το combo.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουάσινγκτον – Σικάγο: 2 (απόδοση 2.20), 02:00
  • Ατλάντα – Μιλγουόκι: 2 & Under 240,5 (απόδοση 2.12), 02:30
  • Βοστώνη – Νέα Ορλεάνη: 1 & Βαλανσιούνας Over 16,5 πόντοι (απόδοση 2.25), 02:30
  • Νέα Υόρκη – Ιντιάνα: 2 +8,5 & Χαλιμπέρτον double-double (απόδοση 2.87), 02:30
  • Μέμφις – Σαν Αντόνιο: 1 -4,5 & Μοράντ Over 27,5 πόντοι (απόδοση 2.20), 03:00
  • Ντένβερ – Φοίνιξ: 1 -9,5 & Under 233,5 (απόδοση 2.10), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ