ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Σε φουλ φόρμα Μπακς και Γιάννης, άνω κάτω πάλι οι Νετς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2023 PAUL SANCYA/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Μάλλον ήταν για μεγάλο διάστημα ήρεμα τα νερά στο Μπρούκλιν και ο Καϊρί Ιρβινγκ είπε να τα ταράξει ξανά, ζητώντας από τον οργανισμό να πάρει ανταλλαγή. Η είδηση ασφαλώς έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, δεδομένου ότι οι Νετς πραγματοποιούν μία αρκετά καλή σεζόν, τηρουμένων των αναλογιών και λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο Ντουράντ κοντεύει να συμπληρώσει έναν μήνα στα "πιτς".

Το αίτημα του Ιρβινγκ ήρθε αμέσως μετά την ντροπιαστική ήττα των Νετς στη Βοστώνη με 139-96, σε ένα ματς που η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 49 πόντους! Ασφαλώς, αυτή η εξέλιξη μένει να φανεί πόσο θα επηρεάσει την ομάδα και τι αντίκτυπο θα έχει σε αγωνιστικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος είχε ζητήσει να αποχωρήσει ο Τζέιμς Χάρντεν, την περσινή σεζόν και το αίτημά του ικανοποιήθηκε, αφού οι Νέτς τον έστειλαν στη Φιλαντέλφεια και έφεραν από εκεί τον Μπεν Σίμονς.

Στην... πολυτάραχη offseason των Νετς, ήταν η σειρά του Ντουράντ να ζητήσει trade, ωστόσο ο KD πείστηκε τελικά από το management του Μπρούκλιν να παραμείνει κάτοικος Νέας Υόρκης. Τώρα έρχεται η σειρά του ιδιόρρυθμου Uncle Drew να κάνει το ίδιο και οι Νετς έχουν να διαχειριστούν ακόμη μία καυτή πατάτα.

Η Ουάσινγκτον θα έχει απόψε την ευκαιρία της να εκμεταλλευτεί την αναταραχή που προκάλεσε στο Μπρούκλιν ο Ιρβινγκ και παρότι παίζει back to back, αξίζει να ρισκάρουμε στο αουτσάιντερ διπλό σε απόδοση 2.30+ (05/02 01:00 Live από το SPORT24). Άλλωστε, οι Νετς συνεχίζουν να αγωνίζονται χωρίς τον Ντουράντ και οι Γουίζαρντς δεν είναι καθόλου κακοί φέτος στα b2b έχοντας ρεκόρ 6-3.

Χθες, οι Γουίζαρντς απώλεσαν διαφορά 20 πόντων και ηττήθηκαν από το Πόρτλαντ. Έσπασε έτσι ένα σερί έξι νικών, που ήταν το καλύτερό τους φέτος. Η ομάδα της πρωτεύουσας πάντως έχει ρεκόρ 13-7 στα τελευταία 20 παιχνίδια της και θα προσπαθήσει απόψε να αποφύγει τη “σκούπα” από το Μπρούκλιν, που κερδίζει τη φετινή σειρά με 3-0.

Νέα Ορλεάνη - Λ.Α. Λέικερς

Στους Λέικερς τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον Λεμπρόν Τζέιμς και το βασικό ερώτημα είναι σε ποιο παιχνίδι θα σπάσει το μυθικό ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ. Ο “βασιλιάς” απέχει άλλους 63 πόντους, επομένως όλα δείχνουν ότι θα περάσει στην κορυφή της λίστας των σκόρερ την ερχόμενη εβδομάδα, είτε κόντρα στην Οκλαχόμα, είτε απέναντι στο Μιλγουόκι (και τα δύο ματς είναι εντός έδρας).

Απόψε, οι Λέικερς ολοκληρώνουν στη Νέα Ορλεάνη ένα επίπονο road trip πέντε αγώνων, μέσα σε μία εβδομάδα, έχοντας προηγουμένως παίξει παράταση στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη (05/02 01:00 Live από το SPORT24). Έτσι λοιπόν εξηγείται γιατί είναι φαβορί οι Πέλικανς των δέκα σερί ηττών.

Η ομάδα του Γουίλι Γκριν έχασε την Πέμπτη στο Ντάλας, παρότι επιχείρησε ένα επικό comeback. Με τον Λούκα Ντόντσιτς στο παρκέ, οι Πέλικανς βρέθηκαν κάτω ακόμη και με 31 πόντους. Από τη στιγμή που ο ηγέτης των Μάβερικς τραυματίστηκε, οι “πελεκάνοι” έκαναν επί μέρους σκορ 52-30, αλλά δεν κατάφεραν τελικά να γυρίσουν το ματς (111-106).

Το θετικό είναι πως ο Μπράντον Ινγκραμ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση μετά την επιστροφή του στη δράση. Ο άσος της Νέας Ορλεάνης, που έχασε 29 παιχνίδια, πέτυχε 26 πόντους και έδειξε πως ανεβάζει στροφές. Στο 1.90 να πετύχει απόψε πάνω από 23 κόντρα στους ταλαιπωρημένους Λέικερς. Πάντα παίζει με έξτρα κίνητρο απέναντι στην πρώην ομάδα του και κατά μέσο όρο σκοράρει εναντίον της 24,9 πόντους.

Μιλγουόκι - Μαϊάμι

Οι μηχανές του Μιλγουόκι και του Γιάννη έχουν πάρει πλέον εμπρός για τα καλά. Οι Μπακς κέρδισαν τους Κλίπερς την Πέμπτη και συμπλήρωσαν έξι σερί νίκες. Το έκαναν μάλιστα, κάνοντας μία εντυπωσιακή ανατροπή, δεδομένου ότι βρέθηκαν πίσω με -21 στα μέσα της τρίτης περιόδου.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς σημείωσε 54 πόντους (!), εκ των οποίων οι 20 στην τελευταία περίοδο. Ο Greek Freak έβαλε τους επτά τελευταίους πόντους του αγώνα για να διαμορφωθεί το τελικό 106-105 και τους 12 τελευταίους πόντους των Μπακς.

Καθοριστικό ρόλο βέβαια στο comeback, έπαιξε και η άμυνα των “ελαφιών”, που κράτησαν τους Κλίπερς μόλις στους 18 πόντους στο τέταρτο 12λεπτο.

Απόψε, οι Μπακς υποδέχονται τους Χιτ με στόχο να τους κερδίσουν για πρώτη φορά φέτος (05/02 03:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Στις back to back ήττες στις 12 και 14 Ιανουαρίου, στη Φλόριντα, δεν είχαν παίξει ούτε ο Γιάννης, ούτε ο Κρίς Μίντλετον. Απόψε θα είναι και οι δύο παρόντες. Μάλιστα, ο Μίντλετον έμεινε στο παρκέ την Πέμπτη για πρώτη φορά 20 λεπτά, μετά τον τραυματισμό του, δείγμα ότι αρχίζει να πατάει καλύτερα και αυτός.

Το Μαϊάμι δίνει απόψε τέταρτο σερί ματς στο δρόμο. Στα προηγούμενα τρία έχει ρεκόρ 1-2, χάνοντας από Χόρνετς και Νικς. Επίσης, ο Έρικ Σποέλστρα δεν θα έχει σίγουρα τον Κάιλ Λάουρι, ενώ το πιθανότερο είναι πως θα λείψει και ο Βίκτορ Ολαντίπο, που δίνεται doubtful. Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Γκέιμπ Βίνσεντ.

Με τη φόρμα που έχουν χτυπήσει οι Μπακς και ο Γιάννης (40,1 πόντους κατά μέσο όρο στα τελευταία έξι ματς) ο άσος στο 1.83 με -4,5 πόντους μπορεί να μπει στις επιλογές μας.

Γκόλντεν Στέιτ - Ντάλας

Το Ντάλας ξεκινάει απόψε στο Σαν Φρανσίσκο ένα οκταήμερο road trip, πέντε αγώνων και θα αντιμετωπίσει το Γκόλντεν Στέιτ χωρίς τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τους Πέλικανς (05/02 03:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Οι Μάβερικς έχουν ρεκόρ 0-6 φέτος όταν απουσιάζει ο Σλοβένος άσος. Η κατάσταση βέβαια είναι ακόμη χειρότερη τώρα για τον Τζέισον Κιντ, καθώς είναι εκτός και ο Κρίστιαν Γουντ, ενώ δίνεται αμφίβολος και ο Σπένσερ Ντινγουίντι. Πλανάται δηλαδή και ως ενδεχόμενο, το Ντάλας να παραταχθεί απόψε στο Chase Center χωρίς τους τρεις κορυφαίους σκόρερ του.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι λογικό να στραφούμε προς τον άσο, έστω κι αν το χάντικαπ είναι μεγάλο. Στο 1.75 με -8,5 πόντους. Με 12,5 πόντους χάνουν κατά μέσο όρο οι Μάβερικς στα ματς που λείπει ο Ντόντσιτς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπρούκλιν – Ουάσινγκτον: 2 (απόδοση 2.30), 01:00
  • Νέα Ορλεάνη – Λ.Α. Λέικερς: Ινγκραμ Over 23,5 πόντοι (απόδοση 1.90), 01:00
  • Μιλγουόκι – Μαϊάμι: 1 -4,5 (απόδοση 1.83), 03:00
  • Γκλόλντεν Στέιτ – Ντάλας: 1 -8,5 (απόδοση 1.75), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ