ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ψάχνει αντίδραση το Μέμφις, για το 2-0 Φοίνιξ και Μαϊάμι

Ο άσος των Μέμφις Γκρίζλις, Τζα Μοράντ κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στο πρώτο παιχνίδι για τα playoffs του NBA
Ο άσος των Μέμφις Γκρίζλις, Τζα Μοράντ κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς © 2022 BRANDON DILL/ASSOCIATED PRESS

Για το 2-0 πάνε απόψε Χιτ και Σανς κόντρα σε Χοκς και Πέλικανς αντίστοιχα. Ψάχνουν αντίδραση οι Γκρίζλις μετά το break που έκαναν οι Τίμπεργουλβς.

Το game 1 της σειράς Μαϊάμι – Ατλάντα εξελίχθηκε σε έναν υγιεινό περίπατο για τους γηπεδούχους. Οι Χιτ κέρδισαν πανεύκολα 115-91 με την άμυνά τους να... στραγγαλίζει τους Χοκς. Το μπασκετικό ξύλο που έριξε η ομάδα του Ερικ Σποέλστρα στα "γεράκια" άγγιξε τα όρια του bullying.

Είναι ενδεικτικό πως ο Τρέι Γιανγκ έκανε season low με 8 πόντους, έχοντας 1/12 σουτ και μόλις 4 ασίστ, ενώ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ολοκλήρωσε το ματς με 0/8 προσπάθειες. Από την άλλη, οι Χιτ ξεπέρασαν ξεκούραστα τους 110 με τον Ντάνκαν Ρόμπινσον (8/9 τρίποντα – 27 πόντοι) να υπενθυμίζει πως αν βρει ρυθμό από την περιφέρεια απλά δεν υπάρχει τρόπος να σταματηθεί.

Μαϊάμι - Ατλάντα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η ομάδα του Νέιτ ΜακΜίλαν αποκλείεται να είναι ξανά τόσο κακή όσο το πρώτο παιχνίδι (20/04 02:30 Live από το SPORT24). Θα λειτουργήσει ο εγωισμός της, ωστόσο φάνηκε ότι έχει πολύ μεγάλη απόσταση να διανύσει για να κοντράρει στα ίσα τους Χιτ, οι οποίοι παίζοντας με αλλαγή σε όλα τα σκριν εξουθένωσαν τον Τρέι Γιανγκ.

Η Ατλάντα και ο Γιανγκ λογικά δεν θα μείνουν ξανά τόσο χαμηλά παραγωγικά, ωστόσο το βασικό ζητούμενο για τα "γεράκια" είναι ματσάρουν τη σκληράδα των Χιτ κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα, με τον Κλιντ Καπελά μάλιστα, εκ νέου εκτός. Προβάδισμα στον άσο, στο 1.62 με -4,5 πόντους. Ανεβαίνει στο 1.90 σε combo με το Over 201,5, όριο που έχει επαληθευτεί και στα πέντε μεταξύ τους ματς φέτος.

Μέμφις - Μινεσότα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Μέμφις μπορεί να ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με 56 νίκες και το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, ωστόσο στο πρώτο ματς των playoffs τα έκανε μαντάρα και επέτρεψε στη Μινεσότα να φτάσει σε ένα μεγαλοπρεπές break με 130-117.

Είναι φανερό πως οι Τίμπεργουλβς ματσάρουν καλά με τους Γκρίζλις. Στη regular season, οι δύο ομάδες είχαν μοιραστεί από δύο νίκες, με το σύνολο του Κρις Φιντς να σκοράρει 119 πόντους ανά 100 κατοχές κόντρα στις "αρκούδες"! Το Σάββατο οι "λύκοι" έκαναν πάρτι απέναντι στην άμυνα του Μέμφις με έξι παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Η μεγαλύτερη ζημιά προήλθε από τους Εντουαρντς με 36, Τάουνς με 29 και Μπίσλεϊ με 23.

Ο Τάουνς μάλιστα έκανε double-double, κατεβάζοντας και 13 ριμπάουντ. Στα πέντε ματς φέτος κόντρα στο Μέμφις, ο ηγέτης της Μινεσότα έγραψε τρεις φορές double-double και τη μία το έχασε για ένα ριμπάουντ. Στο 1.75 να κατεβάσει τουλάχιστον 10 ριμπάουντ ο KAT και απόψε.

Στον αντίποδα, ο Τέιλορ Τζένκινς φαίνεται πως έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει τους Τίμπεργουλβς κυρίως με την αθλητικότητα του Μπράντον Κλαρκ και όχι με το μέγεθος του Στίβεν Ανταμς. Στο game 1 ο βασικός σέντερ των Γκρίζλις έπαιξε μόλις 24 λεπτά και δεν πήρε ούτε μία προσπάθεια. Αντίθετα, ο Κλαρκ έκανε πολύ περισσότερο αισθητή την παρουσία του, με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ σε 27 λεπτά συμμετοχής. Με βάση εικόνα του Σαββάτου, το Over 15,5 του Κλαρκ σε πόντους και ριμπάουντ στο 1.93 είναι value.

Σε ό,τι αφορά στο ματς αυτό καθαυτό, η λογική λέει ότι το Μέμφις θα βγάλει αντίδραση και δεν θα επιτρέψει στη Μινεσότα να κάνει δεύτερο διαδοχικό break (20/04 03:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Οι μπουκ βέβαια, μάλλον υποτιμούν τους "λύκους" δίνοντας το βασικό χάντικαπ στους 6,5 πόντους. Οι Γκρίζλις και με ένα καλάθι να κερδίσουν απόψε θα είναι ικανοποιημένοι. Σε τιμές άνω του 2.40 το combo άσος -1,5 και Over 29,5 πόντοι ο Τζα Μοράντ. Ο ηγέτης του Μέμφις έχει έναν μοναδικό τρόπο να κερδίζει φάουλ. Το Σάββατο εκτέλεσε 20 βολές και πέτυχε 32 πόντους, έχοντας 50% από το δίποντο (8/16).

Φοίνιξ - Νέα Ορλεάνη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Φοίνιξ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στο πρώτο ματς της σειράς με τη Νέα Ορλεάνη και κέρδισε εύκολα 110-99. Το εντυπωσιακό ήταν πως ο Κρις Πολ έβαλε 30 πόντους, χωρίς να πάρει ούτε ένα σουτ στην πρώτη περίοδο.

Οι Σανς υπερέχουν σε όλους τους τομείς των Πέλικανς και αυτό αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο παρκέ του Footprint Center. Η διαφορά στο ημίχρονο ήταν στο +25 με τους Σανς να κρατούν τους "πελεκάνους" μόλις στους 34 πόντους! Υπάρχει η αίσθηση ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι πάει για sweep, επομένως θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη αν απόψε η ομάδα του Γουίλι Γκριν καταφέρει να διεκδικήσει τη νίκη (20/04 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Το χάντικαπ βέβαια είναι αρκετά ψηλά για αγώνα playoffs, στους 9,5 πόντους. Μπορούμε να το κατεβάσουμε στους 5,5 και να περιμένουμε ξανά από τους Σανς να παίξουν καλή άμυνα πάνω στα δυνατά χαρτιά των Πέλικανς, όπως ο Μπράντον Ινγκραμ, ο οποίος στο πρώτο ματς σημείωσε 18 πόντους με 6/17 σουτ.

Ο 24χρονος φόργουορντ έχει φέτος σε τρεις αναμετρήσεις κόντρα στο Φοίνιξ 20,7 πόντους κατά μέσο όρο. Δύσκολα θα βελτιώσει απόψε την επίδοσή του, παίζοντας μέσα στην καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος. Στο 2.50 η νίκη των Σανς με χάντικαπ 5,5 πόντων σε combo με το Under 24,5 του Ινγκραμ.

Τέλος, έχει ενδιαφέρον το Over 12,5 ριμπάουντ του Γιόνας Βαλανσιούνας στο 1.72, καθώς ο Λιθουανός γίγαντας έκανε ρεκόρ οργανισμού στα playoffs, κατεβάζοντας 25 στο game 1! Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του μάζεψαν μαζί 20 στο προηγούμενο παιχνίδι. Σημειώνεται, ότι ο βασικός σέντερ των Πέλικανς, στα τέσσερα ματς της regular season κόντρα στους "ήλιους", είχε 14,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαϊάμι – Ατλάντα: 1 -4,5 & Over 201,5 (απόδοση 1.90), 02:30
  • Μέμφις – Μινεσότα: 1 -1,5 & Μοράντ Over 29,5 πόντοι (απόδοση 2.42), 03:30
  • Μέμφις – Μινεσότα: Τάουνς Over 9,5 ριμπάουντ (απόδοση 1.75), 03:30
  • Μέμφις – Μινεσότα: Κλαρκ Over 15,5 πόντοι & ριμπάουντ (απόδοση 1.93), 03:30
  • Φοίνιξ – Νέα Ορλεάνη: 1 -5,5 & Ινγκραμ Under 24,5 πόντοι (απόδοση 2.50), 05:00
  • Φοίνιξ – Νέα Ορλεάνη: Βαλανσιούνας Over 12,5 ριμπάουντ (απόδοση 1.72), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ