ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Προβάδισμα για Ντάλας και Μαϊάμι

Ο Καϊρί Ίρβινγκ στον αγώνα των Νετς με τους Τζαζ
Ο Καϊρί Ίρβινγκ στον αγώνα των Νετς με τους Τζαζ AP PHOTO/RICK BOWMER

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Το αποψινό πρόγραμμα του ΝΒΑ ξεκινάει με την ενδιαφέρουσα δυτική μονομαχία ανάμεσα στους Μάβερικς και τους Κλίπερς (21:30 Live από το SPORT24). Όπως αναμένονταν, οι στόχοι και οι προσδοκίες των Κλίπερς οριοθετούνται και φέτος από το κατά πόσο θα μπορέσουν να παραμείνουν υγιείς ο Καουάι Λέοναρντ και ο Πολ Τζορτζ.

Οι δύο σταρ του Λος Άντζελες έχουν αγωνιστεί μαζί μόνο σε τρία ματς μέσα στον Ιανουάριο και ως εκ τούτου εξηγείται απόλυτα το αρνητικό ρεκόρ στα τελευταία δέκα παιχνίδια (3-7).

Μία από αυτές τις τρεις νίκες ήρθε κόντρα στο Ντάλας, εντός έδρας, στις 11 Ιανουαρίου, παρά το γεγονός ότι ο Λούκα Ντόντσιτς σημείωσε 43 πόντους. Μέσα στο Τέξας πάντως, η ομάδα του Τζέισον Κιντ έχει τον πρώτο λόγο, έστω κι αν απουσιάζει ξανά ο Κρίστιαν Γουντ.

Οι Μάβερικς μετρούσαν πέντε ήττες σε έξι παιχνίδια, πριν κερδίσουν την Παρασκευή, άνετα το φορμαρισμένο Μαϊάμι, αφού δέχθηκαν μόλις 90 πόντους. Πολύ πιθανό το Ντάλας να επιστρατεύσει και απόψε το αμυντικό του φίλτρο για να φτάσει στη νίκη, κόντρα σε μία ομάδα που έχει το πέμπτο χειρότερο επιθετικό rating και σκοράρει μόλις 109,7 πόντους ανά ματς (μόνο οι Χιτ έχουν χειρότερο μέσο όρο). Στο 1.95 ο άσος με -1,5.

Μαϊάμι - Νέα Ορλεάνη

Η Νέα Ορλεάνη έχει αρχίσει πλέον να πληρώνει την απουσία των δύο κορυφαίων παικτών της, του Ζάιον Γουίλιαμσον και του Μπράντον Ινγκραμ, έχοντας ρεκόρ 2-6 στα τελευταία οκτώ ματς. Σε αυτό το διάστημα, οι Πέλικανς έχασαν, μεταξύ άλλων, και από τους Χιτ την Τετάρτη, με 124-98, στη βαρύτερη εφετινή τους ήττα.

Απόψε, η ομάδα του Γουίλι Γκριν θα έχει την ευκαιρία να ζητήσει ρεβάνς, καθώς φιλοξενείται από το Μαϊάμι στη Φλόριντα (22:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), ωστόσο οι οιωνοί δεν είναι θετικοί, δεδομένου ότι αναμένεται να λείψει και ο πολύτιμος Νάτζι Μάρσαλ (16,9 πόντοι μέσα στον Ιανουάριο), που χαρακτηρίζεται ως doubtful.

Το Μαϊάμι μπορεί να έρχεται από την ήττα με κάτω τα χέρια στο Ντάλας, όπου ο Τζίμι Μπάτλερ πέρασε απαρατήρητος (επιχείρησε μόλις 7 σουτ), ωστόσο έχει 9-5 στα τελευταία 14 ματς και το κυριότερο δεν έχει σοβαρές απουσίες.

Δικαιολογημένα καθαρό φαβορί ο άσος στο 1.30, δεδομένου ότι οι Πέλικανς έχασαν με διψήφιες διαφορές τα τρία προηγούμενα παιχνίδια τους, από Καβς, Χιτ και Μάτζικ. Στο 1.40 με -2,5 πόντους, στο 2.45 αν κάνει και double-double ο Μπαμ Αντεμπάγιο, που έχει 22,2 πόντους και 11,3 ριμπάουντ μέσα στον Ιανουάριο, μετρώντας επτά double-doubles σε εννιά συμμετοχές.

Τορόντο - Νέα Υόρκη

Τορόντο και Νέα Υόρκη θα συναντηθούν για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα (23/01 01:00 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24). Στην MLK Day, την περασμένη Δευτέρα, οι Ράπτορς είχαν κερδίσει μέσα στο MSG τους Νικς, σε ένα δραματικό ματς που κρίθηκε στην παράταση.

Απόψε, η σειρά μεταφέρεται στον Καναδά με τους Ράπτορς να έχουν το πάνω χέρι με 2-1 και τους Νικς να θέλουν να ισοφαρίσουν. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες και θα επιδιώξουν να ανακόψουν το αρνητικό σερί.

Το Τορόντο ηττήθηκε χθες από την πληγωμένη Βοστώνη μέσα στη Scotiabank Arena. Οι Σέλτικς παρατάχθηκαν χωρίς τον Τζέισον Τέιτουμ και κατά τη διάρκεια του αγώνα έχασαν με τραυματισμό τόσο τον Μάρκους Σμαρτ, όσο και τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς. Παρόλα αυτά, οι Ράπτορς δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή συγκυρία.

Απόψε, η ομάδα του Νικ Νερς δίνει back to back παιχνίδι, με αμφίβολους τους Φρεντ Φαν Φλιτ (δεν αγωνίστηκε με τους Σέλτικς) και Οου Τζι Ανουνόμπι (τραυμάτισε τον αστράγαλό του χθες). Φέτος, οι Καναδοί έχουν ρεκόρ 2-5 στα b2b ματς, χωρίς ημέρα ξεκούρασης προηγουμένως.

Ευκαιρία για τη Νέα Υόρκη να κάνει το 2-2 στη σειρά, κερδίζοντας ξανά μέσα στον Καναδά, όπως έκανε στις 6 Ιανουαρίου με 112-108. Αξίζει το αουτσάιντερ διπλό κοντά σε τιμές διπλασιασμού.

Γκόλντεν Στέιτ - Μπρούκλιν

Ούτε φέτος ήταν γραπτό ο Κέβιν Ντουράντ να αγωνιστεί στο Chase Center μπροστά σε κοινό (23/01 03:30 Live από το SPORT24). Υπενθυμίζεται, ότι και πέρυσι ο KD έχασε λόγω τραυματισμού το εκτός έδρας παιχνίδι με το Γκόλντεν Στέιτ, ενώ το 2021 είχε αγωνιστεί στο Σαν Φρανσίσκο, μπροστά σε άδειες εξέδρες λόγω της πανδημίας.

Αυτό σημαίνει ότι οι Νετς θα βασιστούν και πάλι πάνω στον Καϊρί Ιρβινγκ για να μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα στην Bay Area. Στα πρώτα τέσσερα ματς, μετά τον τραυματισμό του Ντουράντ, το Μπρούκλιν γνώρισε ισάριθμες ήττες. Την Παρασκευή ωστόσο, ο Ίρβινγκ σημείωσε 48 πόντους (!) και οδήγησε την ομάδα του σε θρίαμβο (117-106) μέσα στο Σολτ Λέικ επί των Τζαζ.

Από την άλλη, οι Γουόριορς πέτυχαν μία ανέλπιστη νίκη μέσα στο Κλίβελαντ, ευστοχώντας σε 23 τρίποντα (!) παρότι ο Στιβ Κερ προστάτευσε τα 4/5 της πεντάδας του (Κάρι, Γουίγκινς, Τόμπσον, Γκριν). Απόψε, άπαντες θα είναι παρόντες και εκ των πραγμάτων οι πρωταθλητές έχουν το προβάδισμα. Άλλωστε, το ρεκόρ τους εντός έδρας είναι 17-5. Επίσης, χρωστούν μία απάντηση για τη συντριβή με 143-113 στο Barclays Center τον περασμένο Δεκέμβριο, σε ένα ματς βέβαια που επίσης είχαν μείνει εκτός οι βασικοί τους.

Ο ξερός άσος είναι στο 1.30, αν όμως πάρουμε 29+ πόντους από τον Ιρβινγκ φτάνουμε στο 2.05. Ο Uncle Drew στα τελευταία δύο ματς το πήρε όλο πάνω του, επιχειρώντας συνολικά 56 σουτ και έχοντας κατά μέσο όρο 39 πόντους! Στα υπόψιν και το 1.70 του Νικ Κλάξτον για να κάνει σε 12ο σερί ματς πάνω από δύο μπλοκ. Αν προσθέσουμε και την επιλογή με τον σέντερ των Νετσ στο bet builder αγγίζουμε το 3.50.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντάλας – Λ.Α. Κλίπερς: 1 -1,5 (απόδοση 1.95), 21:30
  • Μαϊάμι – Νέα Ορλεάνη: 1 -2,5 & Αντεμπάγιο double-double (απόδοση 2.45), 22:30
  • Τορόντο – Νέα Υόρκη: 2 (απόδοση 1.95), 01:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Μπρούκλιν: 1 & Ιρβινγκ 29+ πόντοι (απόδοση 2.05), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ