ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Οι Σανς απειλούν τους "λύκους", άλλη ομάδα οι Κινγκς με Φοξ, Over ο Τέιτουμ

Προγνωστικά NBA: Οι Σανς απειλούν τους "λύκους", άλλη ομάδα οι Κινγκς με Φοξ, Over ο Τέιτουμ
AP PHOTO/JOSE LUIS VILLEGAS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το NBA.

Συνολικά οκτώ αναμετρήσεις περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα του NBA. Πρώτο χρονικά ματς αυτό ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Ντάλας (16/11 02:00 Live από το SPORT24). Οι Μάβερικς ξεκίνησαν τη σεζόν με οκτώ νίκες στα πρώτα δέκα ματς, όμως χθες γνώρισαν την πιο βαριά τους ήττα, χάνοντας με 131-110 στη Νέα Ορλεάνη. Στην ίδια έδρα είχαν κερδίσει την Κυριακή με 136-124, ωστόσο την Τρίτη ο Λούκα Ντόντσιτς έμεινε μόλις στους 16 πόντους με 5/16 σουτ και έτσι οι Πέλικανς βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν την εκδίκησή τους.

Το Ντάλας τώρα δίνει back to back παιχνίδι με την Ουάσινγκτον, η οποία μετράει τρεις σερί ήττες και επτά στα τελευταία οκτώ ματς. Οι Γουίζαρντς είναι μακράν η πιο ασόβαρη ομάδα της λίγκας. Έχει το πιο γρήγορο pace (105,05) στο ΝΒΑ και δέχεται 122,5 πόντους ανά αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τελευταίο τους παιχνίδι με το Τορόντο, οι Γουίζαρντς προηγήθηκαν με διαφορά 23 πόντων στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και όμως στο τέλος έχασαν με 111-107 (30-16 η τέταρτη περίοδος).

Ευκαιρία για το Ντάλας να αντιδράσει, επιστρέφοντας άμεσα στις νίκες. Στο 1.50 το διπλό για το σύνολο του Τζέισον Κιντ. Στο 2.20 αν σκοράρει ταυτόχρονα τουλάχιστον 30 πόντους ο Ντόντσιτς, ο οποίος ίσως χρειαστεί να καλύψει και το σκορ του Ιρβινγκ, που δίνεται αμφίβολος για απόψε.

Σε κάθε περίπτωση, δύσκολα ο Σλοβένος σταρ θα είναι ξανά τόσο κακός σε δεύτερο κολλητό ματς. Φέτος άλλωστε, σκοράρει 31,1 πόντους ανά παιχνίδι και ειδικά κόντρα στην αεράμυνα των Γουίζαρντς λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να πιάσει τους μέσους όρους του. Άλλωστε, σε εννιά ματς στο παρελθόν με την Ουάσινγκτον έχει σκοράρει έξι φορές πάνω από 30.

Χωρίς Γιάννη οι Μπακς στο Τορόντο

Το Μιλγουόκι είχε χάσει με το βαρύ 130-111 στο Τορόντο την 1η Νοεμβρίου και τώρα δοκιμάζεται ξανά στον Καναδά, με στόχο βέβαια να ισοφαρίσει τη σειρά κόντρα στους Ράπτορς (16/11 02:30 Cosmote Sport4HD, Live από το SPORT24). Οι Μπακς έχουν ξεκινήσει με ρεκόρ 6-4 και μετρούσαν δύο κολλητές ήττες πριν κερδίσουν τους Μπουλς τη Δευτέρα, στο Fiserv Forum.

Στον αντίποδα, οι Ράπτορς ολοκλήρωσαν ένα road-trip τεσσάρων αγώνων με ρεκόρ 2-2 και επιστρέφοντας στη βάση τους έκαναν την τέταρτη πιο μεγάλη ανατροπή στην ιστορία του franchise με το 111-107 επί των Γουίζαρντς, σε ένα ματς όπου βρέθηκαν στο -23.

Ο Ντάρκο Ραγιάκοβιτς είδε στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Πασκάλ Σιακάμ να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση φέτος με 39 πόντους, εκ των οποίων οι 29 στο δεύτερο μέρος. Το αρνητικό για τον κόουτς των Ράπτορς είναι ότι δίνονται doubtful οι Ανουνόμπι και Τρεντ Τζούνιορ και questionable ο Σρέντερ.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Εϊντριαν Γκρίφιν, αφού πέρα από τη γνωστή απουσία του Τζέι Κράουντερ, δεν θα έχει στη διάθεσή του απόψε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που στα τελευταία τρία ματς με Ιντιάνα, Ορλάντο και Σικάγο σημείωσε 54, 35 και 35 πόντους αντίστοιχα!

Φυσικά, με το που έγινε γνωστή η απουσία του Γιάννη το χάντικαπ από τους 5-6 πόντους, έπεσε στον 1,5. Χωρίς τον Greek Freak υποχρεωτικά θα πρέπει να κάνουν step up οι υπόλοιποι, δηλαδή Λίλαρντ, Μίντλετον και Λόπεζ. Το line του Λίλαρντ είναι αρκετά ψηλά στο 28,5. Ο Μίντλετον μέχρι στιγμής παίζει με... κόφτη στα λεπτά του. Η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση λοιπόν, είναι το Over 12,5 του Λόπεζ στο 1.83. Ο σέντερ των Μπακς είχε την περσινή σεζόν 18,6 πόντους κατά μέσο όρο στα 17 ματς που έλειψε ο Γιάννης!

Ντέρμπι κορυφής στην Ανατολή

Το μεγαλύτερο ματς της βραδιάς στην Ανατολή διεξάγεται ασφαλώς στη Φιλαντέλφεια, εκεί που οι Σίξερς θα μονομαχήσουν με τους Σέλτικς (16/11 02:30 Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 8-2 και οδηγούν την κούρσα στην ανατολική περιφέρεια.

Φιλαντέλφεια και Βοστώνη είχαν αναμετρηθεί ξανά πριν μία εβδομάδα στο Wells Fargo Center, με το σύνολο του Νικ Νερς να κερδίζει τότε 106-103. Χθες πάντως, οι Σίξερς έχασαν εντός έδρας 132-126 από την Ιντιάνα για το In-Season Tournament και έτσι έσπασε ένα νικηφόρο σερί οκτώ αγώνων.

Στον αντίποδα, οι Σέλτικς κέρδισαν πανεύκολα τη Νέα Υόρκη στο TD Garden τη Δευτέρα με 114-98 και συμπλήρωσαν τρεις διαδοχικές νίκες μετά την ήττα τους στην πόλη της αδελφικής αγάπης.

Παρότι Κρίσταπς Πορζίνγκις και Τζέιλεν Μπράουν δίνονται αμφίβολοι για το αποψινό ματς, οι μπουκ προσφέρουν φαβορί στους 5,5 πόντους τους Σέλτικς. Και αυτό διότι οι Σίξερς έχουν αμφίβολο τον Τζόελ Εμπίντ, ξανά εκτός τον Κέλι Ούμπρε και θα δώσουν back to back παιχνίδι. Όπως και να έχει, για να μπορέσει η Βοστώνη να κερδίσει μέσα στη Φιλαντέλφεια, θα χρειαστεί επιτέλους ένα καλό ματς από τον Τζέισον Τέιτουμ.

Ο σταρ των Σέλτικς σε τέσσερα παιχνίδια κόντρα στους Σίξερς μέσα στο 2023 δεν ξεπέρασε σε κανένα τους 20 πόντους. Στο τελευταίο πριν μία εβδομάδα έβαλε μόλις 16. Ο Τέιτουμ χρωστάει μία γεμάτη εμφάνιση κόντρα στη Φιλαντέλφεια και το ενδεχόμενο να σκοράρει απόψε πάνω από 30 προσφέρεται στο 1.91.

Η πρώτη παράσταση για τη σούπερ τριάδα των Σανς

Ματσάρα αναμένεται και στην Αρίζονα, εκεί όπου οι Σανς περιμένουν τους καυτούς Τίμπεργουλβς (16/11 04:00 Cosmote Sport7HD, Live από το SPORT24). Το Φοίνιξ θα έχει απόψε για πρώτη φορά μαζί στο παρκέ τη σούπερ τριάδα Ντουράντ, Μπούκερ, Μπιλ. Από την άλλη, η Μινεσότα θα παίξει στο Footprint Center μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, μετά τη νίκη της στην Bay Area επί των Γουόριορς, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από την... κλωτσοπατινάδα των πρώτων λεπτών, που είχε ως συνέπεια την αποβολή των Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν για τους γηπεδούχους και του Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς για τους φιλοξενούμενους.

Η Μινεσότα αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Δύσης με επτά διαδοχικές νίκες, ωστόσο το σερί της είναι δεδομένο πως θα απειληθεί απόψε στο Φοίνιξ. Οι Σανς έχουν ρεκόρ 4-6, αλλά λογικά η κατάσταση θα αρχίσει να διορθώνεται τώρα που οι αστέρες τους θα βρεθούν επιτέλους σε πλήρη παράταξη. Στο 1.72 ο άσος με -4,5 πόντους.

Ανεβαίνει το Σακραμέντο

Η βραδιά κλείνει με την αναμέτρηση των Λέικερς κόντρα στους Κινγκς στο Λος Άντζελες (16/11 05:00 Live από το SPORT24). Ο Ντε' Ααρον Φοξ επέστρεψε μετά από απουσία πέντε αγώνων και με 28 πόντους, οδήγησε το Σακραμέντο στη νίκη με 132-120 επί του Κλίβελαντ, τη Δευτέρα.

Ο Φοξ βέβαια, είχε την αμέριστη συμπαράσταση και των Κίγκαν Μάρεϊ (25 πόντοι), Ντομάντας Σαμπόνις (23 πόντοι) και Κέβιν Χέρτερ (20 πόντοι). Θετικότατος ήταν και ο Σάσα Βεζένκοβ με 11 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής.

Η νίκη επί των Καβαλίερς ήταν 400η στην καριέρα του Μάικ Μπράουν, ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει και από τον πάγκο των Λέικερς. Το LA κέρδισε χθες άνετα το Μέμφις για το In-Season Tournament με 134-107, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του οργανισμού με 22 εύστοχα τρίποντα (22/35, 62,9%).

Η ομάδα του Ντάρβιν Χαμ μετράει πλέον τρεις διαδοχικές νίκες, ωστόσο το σερί της χτίστηκε κερδίζοντας τους αδύναμους Μπλέιζερς και τους shorthanded Σανς και Γκρίζλις. Οι ανεβασμένοι Κινγκς είναι σαφώς ένα πολύ πιο δυνατό τεστ για τους Λέικερς.

Το Σακραμέντο είναι εντελώς διαφορετική ομάδα με τον Φοξ στην πεντάδα του. Χωρίς αυτόν σκοράρει μόλις 106,9 πόντους, ενώ όταν παίζει έχει φέτος 122,4! Ειδικά κόντρα στους Λέικερς, τις τελευταίες δύο σεζόν, ο ηγέτης των Κινγκς μετράει 31,2 πόντους κατά μέσο όρο. Στο 2.55 το διπλό του Σακραμέντο με 25+ πόντους από τον Φοξ με την επιλογή Build A Bet.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουάσινγκτον – Ντάλας: 2 & Ντόντσιτς 30+ (απόδοση 2.20), 02:00
  • Τορόντο – Μιλγουόκι: Λόπεζ Over 12,5 (απόδοση 1.83), 02:30
  • Φιλαντέλφεια – Βοστώνη: Τέιτουμ Over 30,5 (απόδοση 1.91), 02:30
  • Φοίνιξ – Μινεσότα: 1 -4,5 (απόδοση 1.72), 04:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Σακραμέντο: 2 & Φοξ 25+ πόντοι (απόδοση 2.55), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ