ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Οι ασίστ του Μπέιν, το double-double του Γκομπέρ και το Over στο Μιλγουόκι

Ο Ντέσμοντ Μπέιν με την φανέλα των Γκρίζλις
Ο Ντέσμοντ Μπέιν με την φανέλα των Γκρίζλις Ⓒ 2022 ANDY CLAYTON-KING/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς στο NBA.

Συνολικά έξι παιχνίδια περιλαμβάνει το σαββατιάτικο πρόγραμμα του NBA. Πρώτο χρονικά αυτό ανάμεσα στη Σάρλοτ και τη Νέα Υόρκη (19/11 01:00 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24). Οι Νικς συνεχίζουν την περιοδεία τους, δίνοντας απόψε τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι στο δρόμο. Χθες, παρότι έλειψε για τρίτο σερί παιχνίδι ο Αρ Τζέι Μπάρετ, κέρδισαν άνετα στην Ουάσινγκτον με 120-99, χάρη σε 32 πόντους του Τζέιλεν Μπράνσον και 27 του Ιμάνουελ Κουίκλι.

Η ομάδα του Τομ Τίμποντο συμπλήρωσε πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια της και έχει το καλύτερο αμυντικό μέσο όρο στη λίγκα, αφού δέχεται μόλις 104,7 πόντους ανά ματς. Στον αντίποδα, οι Χόρνετς γνώρισαν χθες για το In-Season Tournament τη συντριβή στο Spectrum Center με 130-99 από τους Μπακς, παρά τους 37 πόντους το ΛαΜελο Μπολ. Θετικός ήταν και ο Μάιλς Μπρίτζες με 17 πόντους σε 33:39. Από εκεί και πέρα όμως επικράτησε το χάος...

Η ομάδα του Στιβ Κλίφορντ έχει το χειρότερο αμυντικό rating (120,9) στο NBA, επιτρέπει στους αντιπάλους της να εκτελούν με 39,4% από το τρίποντο και από τις οκτώ ήττες της φέτος, οι έξι έχουν έρθει με διαφορά μεγαλύτερη των έξι πόντων. Την προηγούμενη εβδομάδα στο MSG, οι Νικς επικράτησαν των Χόρνετς με 129-107, σκοράροντας και στα τέσσερα 12λεπτά τουλάχιστον 30 πόντους! Παρότι τα b2b παιχνίδια κρύβουν συνήθως παγίδες, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στη συνολική λειτουργία των δύο οργανισμών, επομένως το διπλό στο 1.75 με -5,5 κρίνεται νορμάλ επιλογή.

8/11 double-doubles φέτος ο Γκορμπέρ

Μία ώρα μετά το πρώτο τζάμπολ στη Σάρλοτ, θα ξεκινήσει το ματς ανάμεσα στη Νέα Ορλεάνη και τη Μινεσότα (19/11 02:00 Live από το SPORT24). Οι Πέλικανς, μετά από πέντε διαδοχικές ήττες, αντέδρασαν εμφατικά και κέρδισαν κολλητά εντός έδρας τους Μάβερικς και τους Νάγκετς. Κόντρα στο Ντάλας, η ομάδα του Γουίλι Γκριν είχε την πιο παραγωγική της βραδιά με 131 πόντους, ενώ χθες απέναντι στο Ντένβερ τρεις παίκτες (Ζάιον, Βαλανσιούνας, Ινγκραμ) σκόραραν πάνω από 20 πόντους.

Η Μινεσότα από την πλευρά της, μετρούσε επτά διαδοχικές νίκες πριν χάσει την Τετάρτη από τους Σανς με 133-115. Απόψε πάντως θεωρείται φαβορί στο 1.40, καθώς είχε δύο μέρες ξεκούρασης, σε αντίθεση με τους "πελεκάνους" που θα δώσουν back to back παιχνίδι.

Στις 8 Νοεμβρίου, στη Μινεάπολις, οι “λύκοι” είχαν κερδίσει με 122-101 τους Πέλικανς, χάρη σε 26 πόντους του Αντονι Εντουάρντς και 23 του Καρλ-Αντονι Τάουνς. Θραύση σε εκείνο το ματς είχε κάνει και ο Ρουντί Γκομπέρ με 17 πόντους και 21 ριμπάουντ! Ο Γάλλος σέντερ κινείται σταθερά σε επίπεδα double-double φέτος έχοντας 11,2 πόντους και 12,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Στα πρώτα 11 ματς της σεζόν έχει γράψει διψήφιο νούμερο σε δύο στατιστικές κατηγορίες οκτώ φορές. Στο 1.88 να κάνει ακόμη ένα double-double φέτος.

Ανοίγει το ματς στο Fiserv Forum

Το πιο ενδιαφέρον ματς της βραδιάς διεξάγεται ασφαλώς στο Fiserv Forum, εκεί όπου οι Μπακς θα υποδεχθούν τους Μάβερικς (19/11 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) του Τζέισον Κιντ (πρώην τεχνικός των "ελαφιών"). Το Μιλγουόκι δίνει back to back παιχνίδι, ωστόσο χθες δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα για να κερδίσει τη Σάρλοτ.

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ, μετά από απουσία δύο αγώνων, σημείωσε μόλις 12 πόντους την περασμένη Δευτέρα κόντρα στο Σικάγο. Στα επόμενα δύο ματς όμως με Ράπτορς και Χόρνετς έβαλε συνολικά 64 και φανέρωσε ένα μικρό δείγμα για το τι πρέπει να περιμένουμε από τον πρώην άσο των Μπλέιζερς. Ο Γιάννης από την πλευρά του, ήταν αμφίβολος για το χθεσινό ματς, αλλά τελικά έπαιξε και πλησίασε το triple-double με 16 πόντους, 9 ασίστ και 8 ριμπάουντ.

Το Ντάλας αναμένεται πιο φρέσκο απόψε, αφού αγωνίστηκε την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον και κέρδισε με άνεση 130-117. Οι Μάβερικς έχουν μέχρι στιγμής το δεύτερο καλύτερο επιθετικό μέσο όρο στη λίγκα με 123,4 πόντους ανά ματς. Επίσης, είναι η πιο εύστοχη ομάδα από το τρίποντο με 39,5% και σουτάρουν εντός παιδιάς με 48,3%, που είναι το έβδομο καλύτερο ποσοστό (το 4ο έχουν οι Μπακς).

Γενικά, Μπακς και Μάβερικς είναι ομάδες με πλούσιο επιθετικό ταλέντο, επομένως το Over είναι η πρώτη σκέψη. Άλλωστε, το Ντάλας μετράει πέντε διαδοχικά ματς με τουλάχιστον 241 πόντους. Από την άλλη, το Μιλγουόκι δεν έχει πέσει σε κανένα εντός έδρας παιχνίδι φέτος από τους 110. Με ένα βατό line στο 232,5 και το Over 29,5 του Λούκα Ντόντσιτς, χτίζουμε απόδοση διπλασιασμού. Ο Σλοβένος σταρ σκοράρει φέτος 30,7 πόντους και στα τελευταία παιχνίδια του κόντρα στο Μιλγουόκι έχει 30,5 κατά μέσο όρο.

Έχασαν και τον Σμαρτ οι Γκρίζλις

Στο Σαν Αντόνιο, κοντράρονται δύο από τα χειρότερα ρεκόρ της Δύσης, οι Σπερς (3-9) και οι Γκρίζλις (19/11 03:00 Live από το SPORT24). Το Μέμφις πληρώνει ασφαλώς τις πολλές και σημαντικές απουσίες του. Μετά τους Ανταμς, Κλαρκ, Τίλμαν, Κενάρντ, έχασε με τραυματισμό και τον Μάρκους Σμαρτ, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός λόγω τιμωρίας ο Τζα Μοράντ. Συν τοις άλλοις, δίνεται αμφίβολος ο πολύπειρος Ντέρικ Ρόουζ.

Με τόσα μαζεμένα προβλήματα και ειδικά μετά την απώλεια του Σμαρτ, η μπάλα θα πάει ακόμη περισσότερο στα χέρια του Ντέσμοντ Μπέιν, ο οποίος ούτως ή άλλως είναι φέτος στο Top20 της λίστας με το usage rate. Με δεδομένο κιόλας ότι οι Σπερς παίζουν σε up tempo κι έχουν το δεύτερο χειρότερο αμυντικό rating στο NBA, το Over 5,5 ασίστ του Μπέιν στο 2.07 έχει αξία. Άλλωστε, στα τελευταία τρία ματς του Μέμφις μοίρασε συνολικά 19 τελικές πάσες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σάρλοτ – Νέα Υόρκη: 2 -5,5 (απόδοση 1.75), 01:00
  • Νέα Ορλεάνη – Μινεσότα: Γκομπέρ double-double (απόδοση 1.88), 02:00
  • Μιλγουόκι – Ντάλας: Over 232,5 & Ντόντσιτς Over 29,5 (απόδοση 2.00), 03:00
  • Σαν Αντόνιο – Μέμφις: Μπέιν Over 5,5 ασίστ (απόδοση 2.07), 03:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ