ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ο Ντόντσιτς, ο Μάρκανεν και η επίθεση των Σέλτικς

Ο άσος των Γιούτα Τζαζ, Λάουρι Μάρκανεν
Ο άσος των Γιούτα Τζαζ, Λάουρι Μάρκανεν © 2022 GEORGE FREY/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η Βοστώνη έκανε επίδειξη δύναμης την Πέμπτη στο Ντάλας, κερδίζοντας με 124-95 τους Μάβερικς και απόψε θα παίξει ξανά στο Τέξας, αυτή τη φορά με το Σαν Αντόνιο (01:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Οι Σέλτικς έχουν την κορυφαία επίθεση του NBA και απέναντί τους σήμερα θα βρουν τη χειρότερη άμυνα. Οι Σπερς μάλιστα δίνουν απόψε back to back παιχνίδι, μετά τη χθεσινή τους νίκη επί των Πίστονς. Στα τελευταία έξι b2b χωρίς ημέρα ξεκούρασης ενδιάμεσα, η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς μετράει ισάριθμες ήττες και έχει δεχθεί κατά μέσο όρο 128,6 πόντους.

Στο 2.10 να κερδίσουν οι Σέλτικς, σημειώνοντας πάνω από 125 πόντους, κόντρα σε έναν αντίπαλο, που κάνει εμφανώς tanking και πιθανότατα θα παραταχθεί απόψε χωρίς τους δύο κορυφαίους σκόρερ του, αφού μετά τον Ντέβιν Βασέλ χτύπησε χθες και ο Κέλντον Τζόνσον και ενδέχεται να προστατευτεί.

Σικάγο - Γιούτα

Κεντρικό πρόσωπο αναμφίβολα στην αναμέτρηση του Σικάγο με τη Γιούτα θα είναι ο Λάουρι Μάρκανεν (03:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Ο Φινλανδός άσος έπαιξε για τέσσερα χρόνια (2017-21) με τη φανέλα των Μπουλς, πριν περάσει την περσινή σεζόν στο Κλίβελαντ και καταλήξει φέτος στο Σολτ Λέικ.

Οι φίλοι των "ταύρων" μάλλον θα τρίβουν τα μάτια τους με αυτά που θα δουν απόψε από τον Μάρκανεν, ο οποίος παίζει πλέον σε επίπεδα All-Star. Ο 25χρονος ηγέτης των Τζαζ έκανε ρεκόρ καριέρας την Πέμπτη, σημειώνοντας 49 πόντους με 15/27 σουτ στη νίκη (131-114) επί των Ρόκετς στο Χιούστον.

Ο Μάρκανεν έχει φέτος 24,5 πόντους κατά μέσο όρο, εννιά παραπάνω από αυτούς που έβαζε στην τετραετή θητεία του στο Σικάγο. Τον περσινό Ιανουάριο, με τη φανέλα των Καβαλίερς, είχε σκοράρει 28 στην πρώτη του επίσκεψη ως αντίπαλος στο United Cente. Επίσης, στο πρώτο φετινό ματς με το Σικάγο, όπου οι Τζαζ είχαν χάσει εντός έδρας με 114-107, ο Μάρκανεν έβαλε 32.

Στο 1.87 το Over 27,5 του Φινλανδού σταρ, κόντρα στην πρώην ομάδα του, η οποία απόψε δίνει b2b μετά το μεγάλο χθεσινό διπλό στη Φιλαντέλφεια, όπου ο Ζακ ΛαΒιν πήρε φωτιά με 41 πόντους (11/13 τρίποντα).

Ντάλας - Νέα Ορλεάνη

Η Νέα Ορλεάνη το πάλεψε χθες κόντρα στο φορμαρισμένο Μπρούκλιν, προηγήθηκε με +11 στο ημίχρονο, όμως στο τέλος μοιραία λύγισε, αφού είχε εκτός τόσο τον Μπράντον Ινγκραμ, όσο και τον Ζάιον Γουίλιαμσον. Ο πρώτος δεν προβλέπεται να επιστρέψει πριν τις 11 Ιανουαρίου και ο δεύτερος πριν τις 29, άρα οι Πέλικανς θα παίξουν απόψε στο Ντάλας b2b χωρίς τους δύο κορυφαίους παίκτες τους (03:00 Live από το SPORT24).

Οι Μάβερικς έτρεξαν ένα νικηφόρο σερί επτά αγώνων, πριν χάσουν από τη Βοστώνη, την Πέμπτη με κάτω τα χέρια. Το Ντάλας ήταν κάκιστο επιθετικά προχθές, έβαλε μόλις 46 πόντους στο ημίχρονο με 15/43 σουτ και ο Τζέισον Κιντ, βλέποντας τη διαφορά να φτάνει στο -24 στο τέλος της τρίτης περιόδου, πέταξε νωρίς λευκή πετσέτα, κρατώντας τον Λούκα Ντόντσιτς στον πάγκο σε όλο το τέταρτο δωδεκάλεπτο.

Αυτό σημαίνει, ότι ο Luka-Magic απόψε αναμένεται να είναι πιο φρέσκος και λογικά θα επιστρέψει στα γνωστά του επιθετικά στάνταρ. Είναι χαρακτηριστικό, πως στα έξι ματς πριν το παιχνίδι με τη Βοστώνη, όπου έμεινε μόλις στους 23, είχε κατά μέσο όρο 44,5 πόντους! Στο 2.05 να βάλει σήμερα ο Ντόντσιτς 32+ και παράλληλα το Ντάλας να κερδίσει καλύπτοντας ένα χάντικαπ 1,5 πόντου. Τον περασμένο Οκτώβριο, στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στους Μάβερικς και τους Πέλικανς, ο Σλοβένος σούπερ σταρ είχε 37.

Γκόλντεν Στέιτ - Ορλάντο

Το Γκόλντεν Στέιτ, μετά από ένα σερί πέντε νικών, την πάτησε χάνοντας από τους αδύναμους Πίστονς, με buzzer τρίποντο του Σαντίκ Μπέι. Οι Γουόριορς αναμένεται να είναι πιο προσεκτικοί κόντρα στους Μάτζικ, προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα στις επιτυχίες (03:30 Live από το SPORT24). Ο Στεφ Κάρι παραμένει εκτός για τους πρωταθλητές, όμως επιστρέφει απόψε ο Αντριου Γουίγκινς, έπειτα από απουσία 15 αγώνων.

Η ομάδα του Στιβ Κερ είναι σχεδόν αλάνθαστη εντός έδρας, έχοντας ρεκόρ φέτος 17-3 μέσα στο Σαν Φρανσίσκο. Εν ολίγοις, οι 17 από τις 20 συνολικά νίκες των Γουόριορς, έχουν έρθει μπροστά στο κοινό τους. Νορμάλ επιλογή ο άσος στο -5,5 σε απόδοση κοντά στο 1.80, στη λογική ότι οι Dubs δεν θα ανεχθούν να υποστούν δεύτερη ήττα φέτος από το Ορλάντο (είχαν χάσει στη Φλόριντα με 130-129 στις αρχές Νοεμβρίου).

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σαν Αντόνιο – Βοστώνη: 2 & Σέλτικς Over 125,5 (απόδοση 2.10), 01:00
  • Σικάγο – Γιούτα: Μάρκανεν Over 27,5 πόντοι (απόδοση 1.87), 03:00
  • Ντάλας – Νέα Ορλεάνη: 1 -1,5 & Ντόντσιτς 32+ πόντοι (απόδοση 2.07), 03:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Ορλάντο: 1 -5,5 (απόδοση 1.78), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ